Annonce
Skjern

Mangel på arbejdskraft fik Skjern Bremser til at tage flere lærlinge: Nu får de klap på skulderen fra DI

Lærlingene er glade for pladsen hos Skjern Bremser. Her får de lov til at prøve kræfter med mange forskelligartede opgaver. Jonatan Bang (tv) er færdiguddannet om to et halvt år, mens Jonas Jensen afslutter læretiden om en måned. Foto: Christian Baadsgaard
Ud af 50 ansatte er der 11 lærlinge hos Skjern Bremser. Egentlig var der kun tre, men da der manglede kvalificeret arbejdskraft, blev det en løsning selv at uddanne flere.

SKJERN: Hvis ikke man kan finde nogle, så er der kun en ting at gøre: Man laver dem selv!

Det er devisen hos Skjern Bremser, der manglede kvalificeret arbejdskraft. Problemet kunne løses, hvis virksomheden selv uddannede nogle flere. Dengang var der tre lærlinge. Det blev skruet op, så der nu er 11 lærlinge ud af en styrke på 50 ansatte, fordelt på tre adresser i Skjern, Christiansfeld og Skelhøje.

Sådan en satsning bliver bemærket, og mandag modtog Skjern Bremser årets praktikantpris fra Dansk Industri Midt Vest. Ved overrækkelsen understregede formand Claus Arberg, at Skjern Bremser tager ansvar for for at der sker noget på lærlingeområdet.

Annonce

- Jeg har hørt jer sige, at det er vigtigt, der er spændende uddannelsesmuligheder også for dem, der ikke går den akademiske vej. For der er brug for alle, sagde Claus Arbjerg.

Borgmester Hans Østergaard (V) glædede sig over Skjern Bremsers indsats. Hans ønske er, at flere kan tage deres erhvervsuddannelse i Ringkøbing-Skjern Kommune, for rejser de unge udenfor kommunen, er det ikke sikkert, at de vender tilbage for at bosætte sig.

Lærlinge giver nyt syn

Skjern Bremser laver opbygninger på lastbiler, og her er det en fordel, at lærlingene får et indgående kendskab til de specialiserede produkter. Men det er også en fordel at have unge lærlinge, som kommer ind med friske øjne.

- Det er godt at vi har nogle, der stiller spørgsmål til hvorfor vi gør, som vi gør. Det giver et andet arbejdsflow, og at vi bedre kan få nye ideer, siger driftsleder Thomas Trankjær.

Driftsleder Thomas Trankjær, der her viser Claus Arbjerg fra DI Midt Vest rundt, vurderer at lærlingene er med til at give Skjern Bremser et frisk pust. Foto: Christian Baadsgaard

Lærlingene kommer med på alle opgaver og indgår i teamet fra dag et. De får lov til at prøve kræfter med projekterne.

- I begyndelsen er der da udgifter ved at have lærlinge, men det bliver hentet hjem i løbet af læretiden. Det er ikke en dårlig forretning, siger Flemming Zachariassen, der ejer Skjern Bremser sammen med Leif Jørgensen.

Borgmester Hans Østergaard deltog i overrækkelsen, der blev højtidelig trods coronarestriktionerne. Foto: Christian Baadsgaard

Og spørger man lærlingene, så er de yderst godt tilfreds med deres læreplads, og drømmen er at blive der efter endt læretid, for det er et lærerigt sted, og så er der et godt sammenhold.

- Det er ikke et mærkeværksted, hvor man kun lærer om et mærke. Det er et sted, hvor man prøver alt, siger 20-årige Jonas Jensen, der er færdiguddannet som lastvognsmekaniker om en måned.

Formand for DI Midt Vest, Claus Arbjerg (i midten) havde rosende ord til ejerne af Skjern Bremser, Leif Jørgensen (tv.) og Flemming Zachariassen. Foto: Christian Baadsgaard


I begyndelsen er der da udgifter ved at have lærlinge, men det bliver hentet hjem i løbet af læretiden. Det er ikke en dårlig forretning.

Flemming Zachariassen, medejer af Skjern Bremser
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce