Navne

Leidesdorff og Lund åbner afdeling i Skjern

Andreas Leidesdorff (th) står nu øverst i firmanavnet, der nu også bliver synligt i Innovest i Skjern. Bjarne Lund Jørgensen bliver ved så længde det er sjovt. Foto: Jørgen Kirk
Knap har Andreas Leidesdorff overtaget ejerskabet af advokatfirma i Ringkøbing fra Bjarne Lund Jørgensen, før han åbner afdelingskontor i Skjern.

Ringkøbing-Skjern: Den 1. februar 2019 skiftede advokatfirmaet Bjarne Lund Jørgensen navn til Leidesdorff og Lund, og ejeren hedder nu Andreas Leidesdorff.

Det skifte markeres med en reception fredag den 22. marts på kontoret i Ringkøbing.

Her vil der helt sikkert kommer til at lyde gensidig ros fra "den unge" og "den gamle" advokat, for det er tydeligt, at respekten går begge veje, når man taler med de to advokater, der da også har besluttet at fortsætte samarbejdet lidt endnu.

- Nu er bolden givet videre og ejerskiftet på plads, men jeg bliver ved så længe, jeg har lyst. Dog er jeg blevet 70 år og skal snart være bedstefar for første gang, så jeg vil nok tage lidt mere fri end i de første tre år, hvor vi har arbejdet sammen, siger Bjarne Lund Jørgensen.

Bjarne Lund Jørgensen er en advokat af den gamle skole. På hans kontor er der ingen computer.

- Jeg vil være i øjenhøjde med mine kunder og sidde over for dem og finde løsninger. I mange år havde jeg tre sekretærer til at skrive sagerne ind, og jeg har heller ikke haft brug for en hjemmeside. I dag kan jeg forstår på Andreas, at det er vigtigt med en hjemmeside, for den nye generation googler sig frem til tingene frem for at spørge i deres netværk, om der er nogen, der kender en god advokat, siger Bjarne Lund Jørgensen.

Åbne om salærer

- Vi bruger ikke kun hjemmesiden til at blive mere synlige, og for at vores kunder kan gøre nogle ting mere enkelt, men også til at blive mere transparente. Vores salærer ligger for eksempel på hjemmesiden, så man kan se, hvad en specifik advokatydelse koster, siger Andreas Leidesdorff.

- Andreas har taget et kæmpe slid i forbindelse med flytningen til I.C. Christensens Allé, og læringen de sidste tre år er gået begge veje. Det har været ping-pong. Det er en stor styrke, at vi nu er to, der kan byde ind med ideer, og vi tiltrækker forskellige klienter af forskellige årgange. Der er ingen tvivl om, at hvis jeg kunne gøre min karriere om, så ville jeg ikke have siddet alene i så mange år, siger Bjarne Lund Jørgensen.

- Det har været tre lærerige år, hvor jeg er blevet bedre til håndværket, og jeg er glad for, at ejerskiftet har været en løbende proces, hvor jeg har fået mere og mere medbestemmelse. På den måde blev skiftet til at blive eneejer ikke så stort. Og ja, jeg skal heller ikke sidde alene på kontoret. Om vi så skal være to, tre eller flere advokater må tiden vise, siger Andreas Leidesdorff.

Under hans ledelse vil firmaet holde fast i de tre primære områder; fast ejendom, familieret og arv/testamente, men planen er også at få flere små og mellemstore virksomheder som kunder, og da Andreas skrev speciale om kontrakter, vil det naturligvis også være en del af advokatpaletten.

Åbner kontor i Innovest

Leidesdorff & Lund har kontor i et af Primohusene, der som bekendt er et kontorfællesskab, og nu rykker firmaet også til Innovest i Skjern.

- Der er små og mellemstore virksomheder i hele kommunen, og vi vil gerne være tættere på kunderne i Skjern og omegn også, derfor vil jeg være der et par dage om ugen, siger Andreas Leidesdorff.

- Som advokat i mindre samfund har du en forpligtelse til at hjælpe andre med gode råd. Vi er begge med i den gratis advokathjælp på Rådhuset i Ringkøbing, som jeg selv var med til at starte for mange år siden. Og vi hjælper også gerne nystartede iværksættere. Vi har også den politik, at det er gratis at få en vurdering af sin sag, før taxametret sættes i gang, siger Bjarne Lund Jørgensen.

Han lægger ikke skjul på, at det ikke er et 8 til 16-job at være advokat.

- Jeg har fortalt Andreas, at det er et slæb at være advokat, men det giver meget igen på mange områder. I retten lærer du meget om samfundet, og det giver en stor tilfredsstillelse at være med til at finde løsninger på ellers fastlåste situationer. Ind imellem får du også store og spændende opgaver, som den gang jeg af Ib Malgaard fik til opgave at få Anker Fjord Hospice sat i gang, siger Bjarne Lund Jørgensen.

Ud over at være advokat og ny ejer af Leidesdorff & Lund er Andreas Leidesdorff også familiefar og formand for RIF.

- Det er et puslespil at få det hele til at gå op. Men jeg er ret god til at planlægge, siger Andreas Leidesdorff med et smil.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce