Annonce
Navne

Leidesdorff og Lund udvider med lokal advokat

Advokatfirmaet Leidesdorff og Lund har ansat advokat Kim Stensgård som ny advokat. Foto: Jørgen Kirk
Advokat Andreas Leidesdorff har ansat advokat Kim Stensgård i advokatfirmaet Leidesdorff & Lund.

Ringkøbing: - Jeg er utroligt glad for, at Kim Stensgård, der har 30 års lokal erfaring i branchen, har sagt ja til at arbejde for Leidesdorff & Lund. Det styrker helt klart vores profil i forhold til både det privatretlige og i forhold til små og mellemstore virksomheder. Vi følger den plan, vi lagde for flere år siden med flytning, mere it i arbejdsgangene og derefter flere advokater på kontoret, siger advokat Andreas Leidesdorff.

- Andreas er en driftig, ung advokat, som jeg har kendt i mange år, og sætter stor pris på. Jeg kan med min erfaring være med at at hjælpe ham endnu mere i gang. Samtidig får jeg lidt mere af min arbejdstid i Ringkøbing. Jeg kender også Kirsten Stampe Jensen på kontoret ret godt. Så alt i alt var det ikke så svært at sige ja til jobtilbuddet fra Andreas, siger Kim Stensgård, og tilføjer:

- Jeg er blevet 61 år, men det er ikke en retrætepost jeg har taget. I denne branche er 61 år ingen alder. Erfaring og netværk gør tværtimod, at ting bliver nemmere. Jeg er klar til at virke som advokat i mange år endnu, siger Kim Stensgård.

Han fortsætter også med at undervise på Ringkøbing Handelsskole i erhvervsret og med, som beneficeret ved Retten i Herning, at møde fast i straffe- og ægteskabssager samt bopælssager.

Men fremover bliver firmaadressen altså i Primohuset på I.C. Christensens Allé 5, frem for i Plesnerhus i Østergade, hvor hans tidligere arbejdsgiver, Advokathuset Eegholm, holder til.

- Heldigvis var der plads til at vi kunne leje både et kontor til Kim og et mødelokale mere. Vi har oplevet en øget tilgang af nye kunder gennem flere år. Det kræver flere advokater til at løse opgaverne, og jeg er naturligvis ekstra glad for, at det er lykkedes at finde en lokal advokat med så godt et omdømme som Kim Stensgård, siger Andreas Leidesdorff.

Som et kuriosum kan nævnes, at Andreas Leidesdorff rent faktisk var i praktik hos Kim Stensgaard i 9. klasse. Kim var med til at vække min interesse for jura. Han har også undervist mig i erhvervsret på Ringkøbing Handelsskole, så vores historie går allerede lagt tilbage, siger Andreas Leidesdorff.

Når Kim Stensgård ikke er advokat, er han aktiv i forskellige foreninger, som for eksempel Vestjysk Lederforum. Fritiden går gerne med sport, lidt spinning i ROFI og løb på gode dage.

Annonce

Kim Stensgård

Kim Stensgård, Ringkøbing, er 61 år. Han er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1985.

Fra 1998 til 2015 var han medejer af Advodan Midt/Vest A/S, der derefter blev overtaget af Advokathuset Eegholm.

Fra den 1. september er han ansat ved Advokatfirmaet Leidesdorff & Lund.

Kim Stensgård er beneficeret ved Retten i Herning og møder fast i straffe- og ægteskabssager samt bopælssager.

Han har siden 1995 undervist i erhvervsret på Ringkøbing Handelsskole.

Kim Stensgård er gift med Alice, der er ansat på MSM i Rindum. Parret har sønnerne Martin, der er advokat i Glostrup og Søren, der er erhvervsrådgiver i Danske Bank i Aarhus.

Advokat Kim Stensgård glæder sig til at få lidt mere af sin arbejdstid i Ringkøbing, og til at arbejde sammen med Andreas Leidesdorff og Bjarne Lund Jørgensen på kontoret i Primohuset, på I.C. Christensens Allé 5 i Ringkøbing. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En succes giver problemer

Set med biologøjne må det betegnes som en ubetinget succes... I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud ved Flynder Å-systemet i Klosterheden lige syd for Lemvig. De 18 er i de mellemliggende år blevet til et sted mellem 240 og 270 bævere, anslår forskere. Kritikere mener, at det er endnu flere. For lige præcis det mål, Naturstyrelsen havde med bæverudsætningen, er også det, der kalder på kritik fra dem, der bliver udsat for den flittige gnaver med ingeniørfærdighederne. Bævernes dæmninger skaber oversvømmelser og får områder omkring deres konstruktioner til at forsumpe. Det giver en mere interessant og alsidig natur - mere "biodiversitet", som det hedder - men prisen er altså, at nogle lodsejere får dårligere muligheder for at udnytte deres jordarealer. Bæveren har bredt sig fra Klosterheden til en pæn portion af Jylland. Også til Ringkøbing-Skjern Kommune er gnaveren ankommet, selv om der kun med nogenlunde sikkerhed kan siges et være et par familier i Husby Sø og Nørresø. Henning Fjord Aaser, der er biolog ved Naturstyrelsen i Vestjylland, er dog ikke i tvivl om, at bæveren vil blive mere udbredt i vores kommune. "Der er flere egnede levesteder for dem. De vil gerne leve steder, hvor der er adgang til ferskvand, og hvor der er noget løvtræ tæt ved. Det kan være småsøer, vandløb og grøfter", siger han i en artikel i Dagbladet. Det er væsentligt at slå fast, at bæveren ikke er en invasiv art. Skønt den har været fraværende fra dansk natur i 1000 år, er den naturligt hjemmehørende her; det er vel netop derfor, den så hurtigt har kunnet slå rod. Men lige som eksempelvis skarven og ikke mindst ulven kommer også dyr, der historisk hører til i vores natur nemt til at støde sammen med menneskers interesser. I gamle dages mangelsamfund var der ingen plads til sentimentalitet; konkurrerende dyr blev skånselsløst fortrængt eller udryddet. Det er fint, at vi i dag har samfundsmæssigt overskud til atter at give dem plads. Men vi må trods alt ikke glemme, at der fortsat er mennesker, for hvem denne konkurrence er benhård hverdag. Deres interesser er vi også nødt til at tage hensyn til. Vi skulle jo gerne alle kunne være her...

Annonce