Annonce
Erhverv

Kvindelig politileder kan løbe med erhvervspris: Jeg håber at blive en rollemodel

Mette Bundgaard har tidligere været leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Nu arbejder hun i Holstebro, hvorfra hun leder politiets forebyggende indsats i Midt- og Vestjylland. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Mette Bundgaard leder politiets forebyggende indsats. I en branche, hvor kollegaerne ofte er af hankøn, vil hun gerne være et kvindeligt forbillede. Nu er hun nomineret til Årets Lokale Erhvervskvinde.

NO:

Hvad er det første, du tænker på, når du møder på arbejde om morgenen?

Jeg tænker tit, jeg er privilegeret at have et arbejde, jeg glæder mig til. Det betyder noget, at vi nu har fået tid og overskud samt har prioriteret at være i kontakt med borgerne, der hvor vi efterspørger os, så vi kan skabe tryghed. Vi kan mærke, der er et ønske om det, vi laver nu.

Hvordan vil du betegne din karriereplan?

Jeg er nok en af de typer, der ikke har haft en egentlig karriereplan. Det har optaget mig, at jeg finder noget, der udfordrer og udvikler mig, og at jeg finder noget, der matcher med mine værdier. Jeg har haft med beredskabsarbejde at gøre, jeg har haft med sagsbehandling at gøre, jeg har været inde over efterforskning, og nu arbejder jeg med det forebyggende arbejde.

Hvem eller hvad inspirerer dig?

Jeg er meget optaget af at være et ordentligt menneske. Man skal have den fornødne empati. Man skal være ordentlig, åben, gennemsigtig og loyal. Jeg har i den forbindelse mødt mange mennesker, som har inspireret mig. Det er mennesker, der har et imponerende drive og medmenneskelige kvaliteter.

Hvem er dit forbillede?

En af de, der har gjort en forskel for kvinder og inden for politiet er Hanne Bech Hansen. Hun blev den første kvindelige chef i PET og politidirektør i Københavns Politi. Det var meget betagende at se hende bryde det mandsdominerede hierarki.

Hvad skal du have bidraget med, før du synes, at en arbejdsdag har været god?

Mine medarbejdere skal gerne trives med de opgaver, de har. Det har jeg meget stor indflydelse på. Jeg er meget opmærksom på, at man skal være meget tydelig, når man giver en opgave. Det er mit ansvar at kommunikere rigtigt.

Hvad har været din største arbejdsmæssige succes?

Jeg har aldrig rigtig lavet succeser alene. Det er altid i samarbejde med andre. Hvis jeg skal trække noget af det seneste frem, er det projektet med et udrykningskøretøj, som bemandes af to betjente og en psykiatrisk sygeplejerske, som rykker ud i Midt- og Vestjylland syd for Limfjorden. Det er første gang, vi i politiet forsøger at sætte noget i gang med andre end politifolk.

Hvad har været din største arbejdsmæssige nedtur?

Politireformen var ufatteligt belastende – for alle i politiet. Jeg synes virkelig, den har trukket tænder ud. Jeg siger ikke, det ikke var nødvendigt at effektivisere og at blive mere moderne, men vi blev bare presset på timeregnskabet og havde meget overarbejdstid. Jeg kunne mærke, jeg var mentalt belastet. Det mentalt belastende var at se, hvor påvirkede mine kollegaer var. Det var næsten det sværeste.

Hvis 2020 skal blive et endnu bedre år for dig arbejdsmæssigt, hvad skal der så til?

Hvis jeg får lov at vælge på alle hylder, kunne jeg godt tænke mig, at man politisk får en større tillid til, at politiet kan løse sine opgaver. At de giver politiet større frihed til at lave det, vi skal, og så et mindre krav om dokumentation.

Hvad vil det betyde for dig at vinde Årets Lokale Erhvervskvinde?

Jeg har nogle værdige mednominerede, som jeg har stor respekt for, så lad os nu se, hvad der sker. Prisen ville være en stor anerkendelse. Jeg håber derigennem, at jeg selv kunne få lov at blive en rollemodel, som viser, det kan lykkes at få en karriere inden for fag, der egentlig er mandsdomineret.

Hvis jeg får lov at vælge på alle hylder, kunne jeg godt tænke mig, at man politisk får en større tillid til, at politiet kan løse sine opgaver. At de giver politiet større frihed til at lave det, vi skal, og så et mindre krav om dokumentation.

Mette Bundgaard, nomineret, Årets Lokale Erhvervskvinde

Mette Bundgaard

53 år.

Gift med Asger, med hvem hun har Jakob på 20 og Stig på 18 år.

Bor i No. Opvokset i Aalborg.

Politikommissær og sektionsleder inden for politiets forebyggende indsats i Midt- og Vestjylland.

Agerer leder for 17 uddannede politifolk fordelt på de syv lokalstationer i Midt- og Vestjylland.

Har tidligere arbejdet som betjent i København, arbejdet for PET samt været vicepolitikommissær i Herning og politikommissær i Ringkøbing.

Har en almindelig politiuddannelse samt politiets lederuddannelse.

Årets Lokale Erhvervskvinde

Netværket Erhvervskvinder i Ringkøbing kårer for tredje gang Årets Lokale Erhvervskvinde.

Prisen går til en kvinde, der viser mod og handlekraft og gør en forskel i sit arbejdsliv.

14 blev i år indstillet til prisen. Nu har en jury barberet feltet ned til tre nominerede. Vinderen kåres 7. november. De to seneste år har personlig træner og fitnesscenterejer Pernille Colkær samt Charlotte Buur Poulsen, direktør i Buur Invest, vundet prisen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce