Annonce
Sport

Kviklånsloven har slet ikke givet problemer for lokale bankers sponsorater

Jesper Konradsson og Skjern Håndbold har slet ikke spiludbydere som sponsorer, så derfor kolliderer aftalen med hovedsponsor Skjern Bank på ingen måde med Kviklånsloven. Arkivfoto: Ole Nielsen
Kviklån og spiludbydere er en skidt sponsor-kombination, som Kviklånsloven ville forhindre. Mandag blev der indgået en bred politisk aftale, som i praksis betyder, at alle almindelige banker kan fortsætte deres sponsorater i dansk idræt.

Ringkøbing: Kviklånsloven har gennem længere tid skabt usikkerhed om en række væsentlige sponsorater i dansk idræt. Loven, som trådte i kraft den 1. juli, forbød nemlig, at eksempelvis logoer og reklamer fra banker måtte optræde i sammenhæng med spilfirmaer til kampe, i klubblade, på bandereklamer og lignende.

Men problemet har ikke eksisteret i det vestjyske.

- Overhovedet ikke. Vi har ikke haft et eneste sponsorat, hvor det har kollideret med loven, fortæller it -og marketingchef Jørgen Dalgaard fra Skjern Bank.

Skjern Bank har taget det helt stille og roligt.

- Problemet har været størst omkring professionelle fodboldklubbers aftaler. Men vi har slet ikke store sponsoraftaler de steder. Der er vi mere med i erhvervsklubber og sådan noget, fortsætter Jørgen Dalgaard.


Problemet har været størst omkring professionelle fodboldklubbers aftaler. Men vi har slet ikke store sponsoraftaler de steder. Der er vi mere med i erhvervsklubber og sådan noget.

Jørgen Dalgaard, IT -og Marketingchef i Skjern Bank


Ringkjøbing Landbobank er sponsor i rigtig mange klubber, men de har heller ikke været i klemme.

- Men vi er selvfølgelig opmærksomme på problemet i vores markedsføring. Det er regler, der bare skal overholdes, men da det er mest udbredt i professionelle klubber, har vi ikke problemer i den retning, fortæller Landbobankens markedschef Klaus Gamst.

Heller ikke Vestjysk Bank ser ud til at have været involveret i klubber, hvor det har kunnet være et problem.

Vestjysk Bank har i øvrigt netop underskrevet en ny treårig samarbejdsaftale med Skjern Håndbold, hvor Vestjysk Bank fortsætter som Erhvervsklubpartner.

Mandag blev der indgået en bred politisk aftale, som i praksis betyder, at alle almindelige banker kan fortsætte deres sponsorater i dansk idræt.

-  Idrætten skal ikke være med til at fremme sammenhængen mellem ludomani og kviklån, og DIF går ind for stramninger på reklamer for spil. Men loven om kviklån har forhindret ansvarlige banker helt uden kviklån i at yde væsentlig økonomisk støtte til dansk idræt. Dét er der heldigvis lavet om på nu,” understreger adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Ambitiøst talentakademi fyrer to trænere: Afløserne er Skjerns ligatrænere Kasper Søndergaard og Claus Dalgaard-Hansen

Skjern For abonnenter

31-årige Danni skal modernisere Tvindmøllen til fremtiden: - Jeg vil tro, at den også kører om 50 år

Annonce