Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kursusrække: Projektledelse for frivillige ildsjæle

Frivillige ildsjæle tilbydes nu kursusforløb i projektledelse. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Lem: For at give de mange gode idéer i foreningslivet luft under vingerne, tilbyder FrivilligVest nu ildsjæle, foreninger og frivillige en kursusrække i projektledelse. Første inspirationsaften er torsdag 16. januar.

I Ringkøbing-Skjern Kommune trives foreningslivet og over halvdelen af borgerne arbejder frivilligt. For at hjælpe de gode idéer og projekter i gang tilbød FrivilligVest i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, allerede i efteråret at hjælpe ildsjæle, foreninger og frivillige med at få styr på, hvordan man kan blive bedre til at styre sine projekter fra idéfase til eksekvering, evaluering og afslutning.

Derfor blev Mestring af Projekter udbudt som et sammenhængende kursus i efteråret.

- Desværre viste det sig, at kursusrækken nok var for ambitiøs - eller i hvert fald for tidskrævende for de frivillige ildsjæle, så vi fik ikke tilmeldinger nok til at kunne starte kurset op, siger Anne-Mette Hoffmann-Christensen.

Hun er projektansvarlig hos FrivilligVest og peger på, at det at de frivillige ud over den tid, de allerede bruger på frivilligt arbejde i foreningslivet også skal finde tid til at deltage i en hel projektlederuddannelse kan være en udfordring.

- Men interessen var der hos mange af de foreninger og frivillige, vi er i kontakt med, fortæller Anne-Mette Hoffmann-Christensen.

Derfor har FrivilligVest gentænkt projektlederuddannelsen og tilbyder nu kortere, målrettede kurser i projektledelse. På programmet er oplæg om alt fra projektorganisering, økonomi og fundraising til kommunikation samt evaluering og afslutning af et projekt.

Samarbejde omkring kursusrække

DGI, Ringkøbing-Skjern Kommune, Røde Kors og FrivilligVest har i samarbejde udviklet kursusrækken.

Annonce

Inspirationsaften og workshop

De to første kursusaftner er dels en gratis inspirationsaften om projektorganisering og en workshop hvor deltagerne arbejder med konkrete værktøjer på deres projekt. Begge arrangementer finder sted på Hotel Smedegården i Lem.

Inspirationsaftenen er torsdag 16. januar kl. 19-21, mens Workshoppen foregår mandag 27. januar kl. 17-20.30. Tilmelding skal ske til FrivilligVest på annemette@frivilligvest.dk. Se mere på www.frivilligvest.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Annonce