Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kursusrække: Projektledelse for frivillige ildsjæle

Frivillige ildsjæle tilbydes nu kursusforløb i projektledelse. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Lem: For at give de mange gode idéer i foreningslivet luft under vingerne, tilbyder FrivilligVest nu ildsjæle, foreninger og frivillige en kursusrække i projektledelse. Første inspirationsaften er torsdag 16. januar.

I Ringkøbing-Skjern Kommune trives foreningslivet og over halvdelen af borgerne arbejder frivilligt. For at hjælpe de gode idéer og projekter i gang tilbød FrivilligVest i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, allerede i efteråret at hjælpe ildsjæle, foreninger og frivillige med at få styr på, hvordan man kan blive bedre til at styre sine projekter fra idéfase til eksekvering, evaluering og afslutning.

Derfor blev Mestring af Projekter udbudt som et sammenhængende kursus i efteråret.

- Desværre viste det sig, at kursusrækken nok var for ambitiøs - eller i hvert fald for tidskrævende for de frivillige ildsjæle, så vi fik ikke tilmeldinger nok til at kunne starte kurset op, siger Anne-Mette Hoffmann-Christensen.

Hun er projektansvarlig hos FrivilligVest og peger på, at det at de frivillige ud over den tid, de allerede bruger på frivilligt arbejde i foreningslivet også skal finde tid til at deltage i en hel projektlederuddannelse kan være en udfordring.

- Men interessen var der hos mange af de foreninger og frivillige, vi er i kontakt med, fortæller Anne-Mette Hoffmann-Christensen.

Derfor har FrivilligVest gentænkt projektlederuddannelsen og tilbyder nu kortere, målrettede kurser i projektledelse. På programmet er oplæg om alt fra projektorganisering, økonomi og fundraising til kommunikation samt evaluering og afslutning af et projekt.

Annonce

Samarbejde omkring kursusrække

DGI, Ringkøbing-Skjern Kommune, Røde Kors og FrivilligVest har i samarbejde udviklet kursusrækken.

Inspirationsaften og workshop

De to første kursusaftner er dels en gratis inspirationsaften om projektorganisering og en workshop hvor deltagerne arbejder med konkrete værktøjer på deres projekt. Begge arrangementer finder sted på Hotel Smedegården i Lem.

Inspirationsaftenen er torsdag 16. januar kl. 19-21, mens Workshoppen foregår mandag 27. januar kl. 17-20.30. Tilmelding skal ske til FrivilligVest på annemette@frivilligvest.dk. Se mere på www.frivilligvest.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce