Annonce
Tarm

Kulturel oplevelse med Ghita Nørby

Ghita Nørby og Lars Hannibal på Mejeriet i Tarm. Privatfoto
Mejeriet dannede ramme om en stemningsfuld kulturel oplevelse.
Annonce

Tarm: Mejeriet var torsdag aften ramme om en meget stemningsfuld og flot kulturel oplevelse for de cirka hundrede fremmødte. Fra det øjeblik de to kunstnere fra øverste hylde trådte op på scenen tryllebandt de tilhørerne. Ghita gav udtryk for, at stemningen i Mejeriet slettede de barske indtryk af alt for meget regn langs vejene.

Lars Hannibal lagde ud med et smukt spansk guitarstykke, alt imens Ghita Nørby sat strunk og strålede på stolen ved siden af og afventede, at det blev hendes tur. Ghitas faste stemme med et meget varieret udtryk – som vi alle kender fra hendes utallige roller i film og TV serier – reciterede danske sange som ”Jeg ved en lærkerede” og ”Spurven sidder stum bag kvist” efter, at melodierne var slået an på guitaren.

Flere af La Fontaines fabler i Johannes Møllehaves vidunderlige oversættelser blev fortalt – afløst af en spændende (ikke aftalt) samtale mellem de to kunstnere specielt om Ghitas liv som skuespiller. På et tidspunkt snakkede Lars Hannibal om, at der i lokalet vist var flere i salen på den alder, hvor hårene er blevet grå – hvortil Ghita skarpt replicerede: ”Jeg farver mit.”

Ghita Nørby karakteriserede sig selv som karakterskuespiller – ikke mange kender personen Ghita – men mange kender de karakterer, som hun har tegnet gennem sine mange år på de skrå brædder. En personlighed, mente Lars Hannibal ikke, vi kunne gå udenom – nemlig Ingeborg Skjern. Ingeborg blev af Ghita beskrevet som meget klog, dygtig, stærk og kærlig personlighed – en stor modsætning til Mads Skjern, som ikke var klog nok til at se, hvor fantastisk en person, han var gift med. Ingeborg vidste, at han havde brug for hende og blev hos ham – sådan gør jeg ikke, sagde Ghita med et stort grin.

Når Lars Hannibals fantastisk velspillede guitarstykker tonede ud i salen blev der lyttet andægtigt –fablerne gav anledning til selvransagelse og eftertanke, mens snakkene gav anledning til smil på læben.

En helt igennem vellykket aften – der for nogens vedkommende mundede ud i en autograf fra den folkekære skuespiller – og en lille snak back stage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Esmark ansætter fire nye medarbejdere

Annonce