x
Annonce
Tarm

Kulturel oplevelse med Ghita Nørby

Ghita Nørby og Lars Hannibal på Mejeriet i Tarm. Privatfoto
Mejeriet dannede ramme om en stemningsfuld kulturel oplevelse.

Tarm: Mejeriet var torsdag aften ramme om en meget stemningsfuld og flot kulturel oplevelse for de cirka hundrede fremmødte. Fra det øjeblik de to kunstnere fra øverste hylde trådte op på scenen tryllebandt de tilhørerne. Ghita gav udtryk for, at stemningen i Mejeriet slettede de barske indtryk af alt for meget regn langs vejene.

Lars Hannibal lagde ud med et smukt spansk guitarstykke, alt imens Ghita Nørby sat strunk og strålede på stolen ved siden af og afventede, at det blev hendes tur. Ghitas faste stemme med et meget varieret udtryk – som vi alle kender fra hendes utallige roller i film og TV serier – reciterede danske sange som ”Jeg ved en lærkerede” og ”Spurven sidder stum bag kvist” efter, at melodierne var slået an på guitaren.

Flere af La Fontaines fabler i Johannes Møllehaves vidunderlige oversættelser blev fortalt – afløst af en spændende (ikke aftalt) samtale mellem de to kunstnere specielt om Ghitas liv som skuespiller. På et tidspunkt snakkede Lars Hannibal om, at der i lokalet vist var flere i salen på den alder, hvor hårene er blevet grå – hvortil Ghita skarpt replicerede: ”Jeg farver mit.”

Ghita Nørby karakteriserede sig selv som karakterskuespiller – ikke mange kender personen Ghita – men mange kender de karakterer, som hun har tegnet gennem sine mange år på de skrå brædder. En personlighed, mente Lars Hannibal ikke, vi kunne gå udenom – nemlig Ingeborg Skjern. Ingeborg blev af Ghita beskrevet som meget klog, dygtig, stærk og kærlig personlighed – en stor modsætning til Mads Skjern, som ikke var klog nok til at se, hvor fantastisk en person, han var gift med. Ingeborg vidste, at han havde brug for hende og blev hos ham – sådan gør jeg ikke, sagde Ghita med et stort grin.

Når Lars Hannibals fantastisk velspillede guitarstykker tonede ud i salen blev der lyttet andægtigt –fablerne gav anledning til selvransagelse og eftertanke, mens snakkene gav anledning til smil på læben.

En helt igennem vellykket aften – der for nogens vedkommende mundede ud i en autograf fra den folkekære skuespiller – og en lille snak back stage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce