Annonce
Ringkøbing

Kulør på attraktionerne

Christiane Bech og Anne-Sophie Bech har fået malebogen - i voksen- og børneudgave - fra trykkeriet. Mandag lander den i butikkerne. PR-foto
Glem de fortrykte postkort - nu er kommunen klar med et "mal-selv portræt" af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern: En malebog er ikke kun for børn. Det er man helt med på i Ringkøbing-Skjern Kommune, der nu har udgivet en mindfulness malebog, der portrætterer kommunen, udpeger nogle af de mere ukendte perler og i korte tekster giver en introduktion til kultur og historie.

Det er multimediedesigneren Anne-Sophie Bech, der i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Museum står bag bogen. Projektet er støttet af LAG-midler.

Malebogen ånder af Vestjylland og bidrager med en kulturhistorisk fortælling, og den fungerer som en guide til nogle af de kendte og mindre kendte steder i kommunen. Malebogen bærer titlen "Colour Your Holiday" og kommer i to forskellige udgaver; en til voksne med historier fra 30 forskellige attraktioner og mandala-lignende detaljerede illustrationer, som man selv farvelægger - og en til børn, hvor tegningerne er mere simple i stregen.

Annonce

"Ukendte" seværdigheder

Begge udgaver er krydret med tekster, der - igen i en voksen- og en børneudgave - kort og godt fortæller historien om seværdigheden på dansk, tysk og engelsk. Blandt motiverne er Bork Vikingehavn, Hover Kirke, Danmarks Flymuseum, Fiskeriets Hus, Lyngsmosefæstningen, Jyllands Park Zoo, Reberbanen i Skjern og Hattemagerhuset i Tarm.

- Vi opdagede undervejs, at der er rigtig mange attraktioner og virkelig seværdige steder i kommunen, som folk ikke rigtig kender. Dem ville vi godt sætte fokus på, forklarer Anne-Sophie Bech og tilføjer, at rigtig mange stresser af med mindfulness-tegninger og bruger dem som kreativ kunstterapi.

Derfor forventer hun, at malebogen vil blive købt af lokale såvel som af turister, der går efter den atypiske souvenir, tager den med på stranden eller som bliver fanget i et sommerhus i regnvejr og kaster sig over de detaljerede tegninger som afstresning og ro.

"Colour Your Holiday" udkommer 1. juli og sælges herefter hos boghandleren, i museumsbutikkerne og hos de fleste af de seværdigheder, der portrætteres i bogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce