Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kopenhagen Fur: Chinchilla-skind kan sælges på auktion i Finland

Sammen med sin hustru, Sabrina, har 30-årige Jesper Vang Hudlebusch Buurgaard, netop etableret en mindre chinchillafarm på hobbybasis på en landejendom i No ved Ringkøbing. Foto: Johan Gadegaard
Når verdens største auktionshus for pels, Kopenhagen Fur, lukker ned, kommer danske chinchillaavlere sandsynligvis til at afsætte deres skind via et auktionshus i Finland.
Annonce

Pelsdyravl: Når verdens største auktionshus for pels, Kopenhagen Fur, inden for de kommende par år lukker helt ned, peger pilen mod Finland for danske chinchillaavlere, når de skal have afsat deres skind.

Det mener i hvert fald John Papsø, næstformand i Dansk Pelsdyravlerforening, der ejer Kopenhagen Fur:

- Det er muligt at afsætte chinchillaskind på den finske pelsauktion, Saga Furs. Det er ikke noget problem, siger John Papsø.

Han kender godt til holdningen hos Danmarks næststørste chinchillaavler, Mai Ejlskov, der umiddelbart ikke er begejstret for udsigten til at skulle sælge skind til verdensmarkedet via Finland.


Det er da ikke det samme at afsætte sine skind via et aktieselskab, men det er den mulighed, der er

John Papsø, næstformand i Dansk Pelsdyravlerforening


Mai Ejlskov, der driver sin farm i Astrup mellem Skjern og Videbæk, påpeger, at Kopenhagen Fur drives som en andelsforening, mens Saga Furs er et kommercielt foretagende.

- Det er klart, at det er et tab - som det er for os alle sammen - at Kopenhagen Fur lukker. Det er da ikke det samme at afsætte sine skind via et aktieselskab, men det er den mulighed, der er, tilføjer John Papsø, der også sidder på posten som formand for Midtjyllands Pelsdyravlerforening.

Annonce

Udbud og efterspørgsel

John Papsø kender ikke salgsberegninger for handel med chinchillaskind i detaljer, men han gør det klart, at det i vid udstrækning handler om udbud og efterspørgsel:

På et spørgsmål om, hvorvidt en dansk chinchillaavler vil få færre penge på kontoen ved at sælge sine skind via Saga Furs i Finland, svarer næstformanden i Dansk Pelsdyravlerforening:

- I og med, at du ikke er medejer af den virksomhed, der sælger dine skind, kan du ikke være sikker på, at få hele overskuddet ud.

John Papsø tilføjer, at han har været i dialog med Saga Furs, og meldingen fra det finske auktionshus er,  at 'de kan og vil gerne sælge danske chinchillaskind fremover.'

Annonce

Kontrolleret nedlukning

Kopenhagen Fur har planlagt fire auktioner i år, hvor der først og fremmest skal sælges minkskind.

Ifølge John Papsø vil verdens største auktionshus for pels også afholde auktioner i 2022:

- Hvis skindene ikke opnår de ønskede priser dér, bliver der også afholdt auktion i 2023.

Med bortfaldet af den danske minkproduktion forsvinder ejergrundlaget bag Kopenhagen Fur. Virksomhedens ledelse har derfor besluttet at likvidere selskabet og som følge heraf foretage en kontrolleret nedlukning over en periode på to til tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing

RSS-feeds:

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Ringkøbing-Skjern

Efter coronafund på plejehjem: Kommune ved ikke hvornår plejehjemsbeboere vaccineres anden gang

Annonce