Annonce
Ringkøbing

Kommunen giver sig selv stor rabat på grundskylden i Ringkøbing K

Ringkøbing K ApS kan se frem til en ratbat på 343.000 kroner i grundskyld. Politikerne er enige om at give rabatten. Arkivfoto: Søren Palmelund
Et enigt økonomiudvalg har netop besluttet at fritage sit eget selskab, Ringkøbing K ApS, for en stor stigning i grundskylden.
Annonce

Ringkøbing: 343.000 kroner.

Så stor er den årlige rabat, som et enigt økonomiudvalg netop har givet selskabet bag Naturbydelen Ringkøbing K på grundskylden. Selskabet er ejet af kommunen selv og Realdania By & Byg.

Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) er der tale om en ekstraordinær situation. Men han kan godt forestille sig, at private lodsejere også i særlige tilfælde vil kunne slippe for store stigninger i grundskylden.


Jeg kunne sagtens forestille mig, at vi kunne opleve lignende tilfælde, hvis en lodsejer laver en lokalplan for et stykke landbrugsjord, som på sigt kan omdannes til solcellepark. Her vil lokalplanen kunne udløse en ændret grundværdi.

Hans Østergaard (V), borgmester


Når Ringkøbing K overhovedet kan blive fritaget for en stor grundskyldsstigning, så er det, fordi ejendomsvurderingssystemet fra 2016 giver kommunerne mulighed for at kompensere ejerne for skattemæssige konsekvenser af en ændret lokalplan.  Hvis man oplever en stigning  i vurderingen af grundværdien på over 20 procent, kan man søge om fritagelse for at betale stigningen.

Annonce

Kæmpe stigning

I Naturbydelen Ringkøbing har man netop oplevet, at en ny lokalplan har udløst en stigning af ejendommens grundværdi fra 32.000 kroner til 11,1 millioner kroner. Det er Vurderingsstyrelsen, som står bag vurderingen, og afgørelsen er i øvrig påklaget til Skattestyrelsen, hvor der ligger en sag.

Skatterabatten i Ringkøbing K gælder dog ikke for tid og evighed. Fritagelsen for grundskyldsstigningen bortfalder nemlig ved salg. Det betyder, at kommende beboere skal betale grundskyld af den nye højere vurdering af ejendomsværdien.

Annonce

Udsigt til privat rabat

Skulle der komme andre ansøgninger om at blive fritaget for grundskyldsstigninger efter nye lokalplaner, så skal politikerne afgøre sagen.

- Jeg kunne sagtens forestille mig, at vi kunne opleve lignende tilfælde, hvis en lodsejer laver en lokalplan for et stykke landbrugsjord, som på sigt kan omdannes til solcellepark. Her vil lokalplanen kunne udløse en ændret grundværdi, siger borgmester Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce