Annonce
Ringkøbing

Kallesoe Machinery i Lem skal bruge 20 medarbejdere her og nu: Ordrebogen er fyldt op til engang i 2023

Administrerende direktør Bjarne Andersen, marketingchef Helle Bach Madsen og salgsdirektør Bruno Kallesøe glæder sig over, at der er godt gang i fabrikken i Lem. Men de står og mangler 20 mand her og nu... Foto: Poul Osmundsen
Det går forrygende for Lem-virksomhed, der har specialiseret sig i at fremstille skræddersyede maskiner og systemløsninger til træindustrien. Men manglen på arbejdskraft er en flaskehals.

LEM: Ordrebogen er fyldt hos Kallesoe Machinery i Lem, og virksomheden hyrer nu folk på fuldt tryk for at kunne imødekomme efterspørgslen på skræddersyede maskiner og systemløsninger til træindustrien.

Kallesoe blev ramt af en kortvarig afmatning sidste år under coronakrisen og måtte afskedige et mindre antal medarbejdere. Men nu er billedet vendt fuldstændigt, fortæller administrerende direktør Bjarne Andersen.

- Vi skal bruge 20 mand her og nu, så vi går fra 66 til 86. På lidt længere sigt skal vi sikkert bruge flere, siger han.

- Vi søger blandt andet elektrikere, montører og klejnsmede, og vil vil også gerne ansætte smedelærlinge, siger marketingchef Helle Bach Madsen.

Faktisk er arbejdskraften den største udfordring for Kallesoe Machinery lige nu, fortæller salgsdirektør Bruno Kallesøe.

Kallesoe Machinery har ordrebogen fyldt indtil 2023. Foto: Poul Osmundsen

- Vi har for nylig skrevet kontrakt på to store ordrer til henholdsvis Østrig og Spanien. For første gang nogensinde har vi dog også måttet sige nej til ordrer, fordi vi simpelthen ikke har kapaciteten til at levere, tilføjer han.

Annonce

Stor efterspørgsel

Sidste efterår fik Kallesoe Machinery den største ordre nogensinde; den vestjyske virksomhed skulle levere et produktionsanlæg til det australske firma Timberlink Australia Pty Ldt., der skal etableres i delstaten Victoria.


Vi søger blandt andet elektrikere, montører og klejnsmede, og vil vil også gerne ansætte smedelærlinge.

Helle Bach Madsen, marketingchef Kallesoe Machinery


Aftalen med Timberlink består af levering og installering af det komplette udstyr til CLT- og limtræsbjælkeproduktion, herunder alle produktionsmaskiner samt en fuldt integreret software-platform til styring af produktionen.

Kallesoe Machinery

Kallesoe Machinery, Bredgade 115 i Lem, er verdens førende systemudvikler af løsninger til limtræsproduktion.

Kallesoe Machinerys historie går tilbage til 1969, da den unge iværksætter Herluf Kallesøe startede et enmandsfirma, der producerede mindre maskiner til træindustrien. Virksomheden voksede hurtigt til en industrivirksomhed i konstant udvikling med hele verden som marked.

I dag udvikler og leverer virksomheden systemer til fremstilling af produkter i limtræ og krydslamineret træ (CLT). Virksomheden beskæftiger 66 mand, og er lige nu inde i en ekspansionsfase, der skal øge medarbejderstaben med 20 hurtigst muligt.

Læs mere om virksomheden på på www.kallesoemachinery.dk

- Vi er i fuld gang med at producere udstyret til Timblerlink. Anlægget skal være klar til levering i 2022, siger Bjarne Andersen.

Virksomheden er også ved at færdiggøre mindre anlæg til blandt andet Tyskland og Israel, fortæller Bruno Kallesøe.

Kallesoe Machinery udvikler og producerer egne styresystemer til limtræs- og CLT-produktion. Foto: Poul Osmundsen

Derefter skal Kallesoe Machinery i gang med at producere de store anlæg til Østrig og Spanien, der er næsten på størrelse med ordren til Australien; de skal leveres færdige til produktion inden udgangen af 2023.

De tre seneste stor-ordrer har en værdi af et trecifret millionbeløb, siger Bjarne Andersen.

Annonce

Førende leverandør

Den 15. november 2019 fejrede Kallesoe Machinery, at det var 50 år siden, Herluf Kallesøe startede en lille virksomhed, der producerede mindre maskiner og cylindre til de lokale industrivirksomheder.

En udfordring er, at produktionslinjerne til limtræsfabrikkerne bliver længere og længere. Kallesoe Machinery har godt brug for den udvidelse, virksomheden foretog for små to år siden. Foto: Poul Osmundsen

I dag er Kallesoe Machinery en af verdens førende leverandører af systemer til produktion af limtræ og krydslamineret tømmer (CLT). De seneste tre stor-ordrer til Kallesoe Machinery er netop CLT-fabrikker.

- Vi har et teknologisk set-up, der sætter os i stand til at levere maskiner, som sikrer fuld udnyttelse af de træstammer, som vi får færre og færre af, så vi passer bedst muligt på kloden og de ressourcer, vi har, siger Bjarne Andersen.

Kallesoe Machinery fejrede jubilæet i 2019 med en udvidelse på 2500 kvadratmeter, og den har der været god brug for siden. Og det er ikke slut hermed.

- Lige nu er vi at indrette en ny malerhal, fortæller Helle Bach Madsen.

Men hun ville altså gerne ansætte nogle flere folk, og hun synes Kallesoe Machinery har noget at tilbyde.

- Vi synes, vi har en spændende arbejdsplads. Vore folk skal kunne tænke og arbejde selvstændigt - der er aldrig to dage, der er ens, siger hun.

Annonce

Bæredygtighed

Bag Kallesoe Machinerys succes ligger ikke mindst et stadigt større globalt fokus på bæredygtighed. Træ erstatter således i stigende grad stål og beton som byggemateriale, fortæller Bruno Kallesøe.

Helle Bach Madsen, Bruno Kallesøe og Bjarne Andersen håber, at det lykkes for dem at få ansat det nødvendige antal nye medarbejdere. Foto: Poul Osmundsen

- Krydslamineret træ er et godt og miljøvenligt CO2-neutralt byggemateriale, og vi ser, at der bygges højere og højere med brug af CLT-træ; der findes flere CLT-højhuse rundt om i verden, siger Bruno Kallesøe.

Virksomheden i Lem har blandt andet udviklet et pressesystem, der kan bruges til at lime træ sammen, som hidtil har været brugt til forskallingsbrætter og lignende. Ved at bruge træ af den kvalitet i CLT-produkter, opnår trævirksomhederne en væsentlig værdiforøgelse.

Ved at bruge træ i stedet for stål og beton, gør man klimaet en tjeneste, siger Helle Bach Madsen:

Travlheden på fabrikken i Lem ser ikke ud til at blive mindre de kommende år. Der er stor efterspørgsel på Kallesoe Machinerys produkter. Foto: Poul Osmundsen

- En kubikmeter CLT lagrer cirka ét ton CO2, påpeger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce