Annonce
Ringkøbing

Kallesoe Machinery får største ordre nogensinde - skal fremstille limtræsanlæg til australsk firma

Et CLT-anlæg fra Kallesoe Machinery som det, der skal sendes til Australien. Foto Kallesoe Machinery.
Timberlink Australia har efter nøje undersøgelse af markedet valgt Lem-virksomheden til at levere og installere det komplette udstyr til limtræsproduktion. Kallesoe er dermed kommet godt oven på igen efter afmatning under corona-krisen.
Annonce

LEM: Kallesoe Machinery i Lem har netop modtaget en stor ordre fra det australske firma Timberlink Australia Pty Ldt.

Kallesoe Machinery er specialister i at fremstille skræddersyede maskiner og systemløsninger til træindustrien og aftalen med Timberlink indbefatter levering og installering af det komplette udstyr til CLT- og limtræsbjælkeproduktion, herunder alle produktionsmaskiner samt en fuldt integreret software-platform til styring af produktionen.

CLT er et lamineret træelement, hvor lagene er krydslimet og presset sammen, så de har en særlig stor styrke og stivhed.

- Vi kan ikke offentliggøre, hvor meget ordren er værd i kroner og øre, men det er den største ordre, vi nogen sinde har fået, siger marketingchef Helle Bach Madsen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Lem-virksomheden har Timberlink længe undersøgt markedet for den rette leverandør, "og efter nøje overvejelser er valget faldet på Kallesoe Machinery, netop fordi Kallesoes anlæg er designet til at levere en optimal ydeevne samt slutprodukter af højeste kvalitet".

På Timberlinks hjemmeside, timberlinkaustralia.com.au lægger direktør Ian Tyson da heller ikke skjul på, hvor tilfreds han er med aftalen med det vestjyske firma.

Annonce

Verdensførende

"Denne verdensførende teknologi leverer de nyeste muligheder inden for CLT- og limtræsbjælkeproduktion, og vil placere Timberlink som førende leverandør i Australien og Oceanien", udtaler han.

Krydslamineret tømmer, fremstillet på et af Kallesoe Machinerys CLT-anlæg. Foto Kallesoe Machinery.

"Vi er meget glade for at indgå i et samarbejde med Kallesoe om at implementere et storformats-produktionsanlæg med global konkurrencedygtighed, og som med innovativ teknologi kan leve op til behovene for en voksende og dynamisk byggebranche. Denne investering understøtter de seneste investeringer, som Timberlink har foretaget i vores savværker for at øge outputtet og for at sikre, at vi er en bæredygtig og voksende virksomhed".

Det ligger endnu ikke helt fast, hvor fabrikken skal placeres, men det bliver enten i delstaten Victoria eller i delstaten South Australia.


Vi kan ikke offentliggøre, hvor meget ordren er værd i kroner og øre, men det er den største ordre, vi nogen sinde har fået.

Helle Bach Madsen, marktingschef Kallesoe Machinery.


Arbejdet med at konstruere og producere anlægget går straks i gang, så det kan være klar til levering i 2022.

Annonce

Medarbejdere søges

At bygge huse i træ er blevet mere og mere efterspurgt i store dele af verden, blandt andet på grund af de klimavenlige aspekter ved træ som byggemateriale.

- CLT- og bjælkeproduktion vil skabe en yderst konkurrencedygtig forretning for Timberlink,og samtidig sender det et stærkt signal om økonomisk vækst og grøn genopretning, som bidrager til at reducere CO2-udledninger i byggebranchen i Australien og omegn. Vi er stolte af at være en del af denne udvikling, siger salgschef Kristian Kallesøe fra Kallesoe Machinery.

Den 50 år gamle virksomhed i Lem har været i god gænge længe; sidste år gennemførte det således endnu en stor udvidelse.

Et limtræsanlæg fra Kallesoe Machinery. Kallesoe Machinery.

- Vi har selvfølgelig som andre virksomheder mærket en afmatning under coronakrisen, og vi måtte desværre afskedige et mindre antal medarbejdere. Men vi kan mærke, at nu retter det sig, og ordren til Australien er ikke den eneste, vi har på bogen; vi har nok at lave det næste par år, siger Helle Bach Madsen.

- Lige her og nu mangler vi ikke folk, men vi kan se, at vi over det næste år kommer til at mangle faglærte personer. Vi lægger først og fremmest vægt på folk med erfaring, der kan arbejde selvstændigt. Alle vores ordrer er skræddersyede til hver enkelt virksomhed, så det giver en meget afvekslende arbejdsdag på fabrikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce