x
Annonce
Erhverv

Kallesoe fejrer 50 år med stor udvidelse

De glæder sig til udvidelsen af Kallesoe Machinery står færdig: Fra venstre adm. direktør Bjarne Andersen, salgschef Jens Kallesøe, salgsdirektør Bruno Kallesø og salgschef Kristian Kallesøe. Foto Jørgen Kirk.
2500 kvadratmeter skal skaffe Kallesoe Machinery luft til at komme i bund med tyk ordrebog; rejsegildet blev holdt fredag.

LEM: Fra Bredgade var det ikke til at se, at Kallesoe Machinery er i fuld gang med sin hidtil største udvidelse, da Dagbladet tidligere på ugen aflagde visit på maskinfabrikken.

Men fulgte man det labyrintiske spor gennem fabrikskomplekset, endte man til sidst i den montagehal, der daterer sig fra den seneste udvidelse i 2008; og ude på den anden side af endevæggen var der travlhed:

Skønt regnen stod ned, var montagefolkene i fuld gang med at sætte de stålspær op, der hvælver sig over det 2500 kvadratmeter store fundament, så de kunne nå at blive færdige til rejsegildet om fredagen.

- Vi skal være færdige til at tage hallen i brug til den 1. juli i år, fortalte salgsdirektør Bruno Kallesøe.

- Og vi skal nok nå at blive færdige til rejsegildet på fredag - på trods af vejret, understregede han.

Den udvidelse, der er på vej, er en anelse større end den i 2008 - og faktisk nummer 14 i rækken af udvidelse i de snart 50 år, Kallesoe Machinery har eksisteret.

Jubilæet fejres i øvrigt senere på året, fortæller Bruno Kallesøe.

Annonce

Vækstvirksomhed

Han og administrerende direktør Bjarne Andersen kan næsten ikke vente, til de 2500 nye kvadratmeter står færdige; faktisk bekymrer de sig en anelse for, om det nu er nok.

For det går godt for Kallesoe Machinery, der har ordrebogen fyldt halvandet år frem i tiden, og som forventer en fremgang på 30 procent i 2019.

Allerede i 2017 søgte virksomheden om tilladelse til at udvide på Bredgade med en ny montagehal. Ikke fordi man dengang var klar til at stikke spaden i jorden, men fordi Kallesoe Machinery gerne vil have plads til at udvikle sig i fremtiden, som Bruno Kallesøe dengang sagde til Dagbladet.

Fremtiden viste sig at indtræffe temmelig hurtigt!

Der er nemlig massiv efterspørgsel på Kallesoe Machinerys produkter - og det skyldes ikke mindst den grønne omstilling, fastslår Bjarne Andersen.

Kallesoe Machinery er en af Nordeuropas førende leverandører af højteknologiske maskiner til træ- og energiindustrierne.

Især forskellige limtræs-presseanlæg fylder godt i ordrebogen; 20-25 procent af produktionen er dog underleverancer til vindmølleindustrien, og derudover løser Kallesoe Machinery forskellige specialopgaver for en bred vifte af industrigrene.

CO2-neutralt

Hvad angår træindustrien, er udfordringen, at anlæggene kommer til at fylde mere og mere, siger Bruno Kallesøe.

- Vores opgaver bliver større og større i omfang. Vi er gået fra at lave dele af en produktionslinje til at lave en komplet linje.

Hvor meget det fylder, kan man få en idé om ved at se det gigantiske anlæg, der fylder montagehallen fra 2008, og som skal leveres til en trævirksomhed i Finland inden påske.

- Vi laver selv så mange af delene, som vi kan her i Lem; men desuden bruger vi en del underleverandører i både ind- og udland, fortæller Bruno Kallesøe.

Selve montagen foregår dog i Lem, og det giver altså pladsmæssige udfordringer, som den nye hal skal afhjælpe.

Den er hårdt tiltrængt, for det er lykkedes Kallesoe Machinery at sætte sig på en niche, der tiltrækker kunder fra hele verden. USA er således et stort fremtidige vækstmarked, understreger Bjarne Andersen.

Lys fremtid

- Der er stor og voksende efterspørgsel på krydslamineret tømmer (kaldet CLT-produkter, red.), fordi det er et godt og miljøvenligt CO2, neutralt byggemateriale, siger Bruno Kallesøe.

Det gælder også i USA; men her er der ingen virksomheder, der kan levere anlæggene til produktion af limtræsprodukter.

Det kan Kallesoe Machinery.

- Så det er med til at give travlhed. Ikke mindst, fordi vi ikke "bare" leverer anlægget, men også servicerer det døgnet rundt hele året, siger Bjarne Andersen.

Kallesoe Machinery arbejder hele tiden på at udvikle nye produkter.

- Vi præsenterer meget snart et nyt pressesystem, der kan bruges til at lime træ sammen, der hidtil har været brugt til forskallingsbrætter og lignende. Ved at bruge træ af den kvalitet i CLT-produkter, opnår trævirksomhederne en væsentlig værdiforøgelse, siger Bruno Kallesøe.

Og Kallesoe Machinery forventer stærkt øget efterspørgsel, så der er endnu en god begrundelse for den igangværende udvidelse.

Væsentligste udfordring er faktisk, at det er svært af skaffe medarbejdere ud over de 80 mand, der p.t. er ansat.

- Vi søger folk af snart sagt alle kategorier. Og vi vil også gerne have flere lærlinge ind i virksomheden, siger Bjarne Andersen.

Efterspørgslen på virksomhedens produkter bare vokser og vokser, fortæller salgsdirektør Bruno Kallesøe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Annonce