Annonce
Ringkøbing-Skjern

Købmand: - Mine medarbejdere mener vi skal fejre det med øl og med at brænde mundbindene

Fra på mandag kan vi igen gå i supermarkedet og handle og smile til hinanden. Arkivfoto: Christian Baadsgaard.
Købmændene og deres medarbejdere glæder sig til at smide mundbindene i skraldespanden - men beholder dem som en del af sortimentet.

Videbæk/Hvide Sande: Når vi på mandag skal ud og købe ind til aftensmaden og skoleårets sidste madpakker, behøver vi ikke længere bære mundbind. Det blev politikerne enige om i nat.

- Mine medarbejdere mener, vi skal fejre det med øl og med at brænde mundbindene af, siger uddeler Anders Hedegaard, SuperBrugsen i Videbæk.

Hos ham glæder medarbejderne sig til at kunne gå på arbejde uden at bære mundbind.

Annonce

- Især når man laver noget fysisk hårdt arbejde, som at sætte vin på plads eller i frugt og grønt-afdelingen er det ubehageligt at have dem på, siger uddeleren.


Mine medarbejdere mener, vi skal fejre det med øl og med at brænde mundbindene af.

Anders Hedegaard, SuperBrugsen i Videbæk


Han får mundbind hjem to gange om ugen, så varelageret passer hele tiden med efterspørgslen, og derfor kommer han ikke til at brænde inde med paller af de blå-hvide mundbind.

- Men de bliver nu en fast del af vores sortiment. Nogen vil blive ved med at bruge dem  - måske også i lufthavne, på fly og i offentlig transport sådan som vi har set det i Asien. Når det bliver frivilligt, tror jeg, mange ændrer syn på brugen af mundbind og bruger det, når de synes, siger Anders Hedegaard.

Butikstyve kan ses igen

Måske kan det, at vi ikke længere skal være maskeret, også hjælpe på den stigende tendens til butikstyveri, som han oplever.

- Når der kommer en ind med en kasket trukket godt ned over øjnene og et mundbind, så er det meget svært at se, hvem det er. Men vi har heldigvis god overvågning, og der er også andre kendetegn, man kan kigge efter, siger han.

Medarbejderne og uddeleren har efterhånden vænnet sig så meget til mundbindene, at de tager sig selv i at beholde det på også der, hvor de ikke behøver det:

- Men nu bliver det varmt og endnu mere ubehageligt, så nu glæder vi os bare til på mandag, hvor vi kan gå på arbejde uden, siger Anders Hedegaard.

Annonce

Smil til kunderne

I Hvide Sande er Michael Sangill hos Spar også glad for udsigten til at kunne smile til kunderne.

- Vi vil gerne smile til dem og vise, at vi er glade for, at de handler hos os. Det er ikke nemt at gøre med mundbind på, så vi glæder os helt vildt til, at vi kan se kunderne, og de kan se os rigtigt, siger købmanden.

Han tror dog ikke, det er slut med at se maskeklædte ansigter i butikken og andre steder:

- Jeg tror, der er nogen der vil bruge mundbindene flere år endnu. Mange er blevet forskrækkede over pandemien, så hvis man fortsat bruger mundbind, kan det også være en måde, hvor man kan vise andre, at her er en, der er mere påpasselig, siger han.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce