Annonce
Tarm

Køber af konkursramt efterskole jubler over politikernes ja: Nu er vi flyvende

Vostrup Efterskole gik konkurs 30. juni 2017. Siden har den tidligere musik- og teaterefterskole stået tom. Det kan meget vel ændre sig i år. Arkivfoto: Søren Palmelund
Lokal efterskole gik konkurs i 2017 og har siden ikke været i brug. Nu tyder alt på, der kan komme liv på stedet inden for et par måneder. Tirsdag fjernede lokalpolitikerne en af de sidste forhindringer.

VOSTRUP: Efterskolen i Vostrup har stået tom i tre et halvt år, men tirsdag rykkede nyt liv i bygningerne meget tættere på. Kommunens teknik- og miljøudvalg sagde nemlig ja til at give en landzonetilladelse, så den tidligere musik- og teaterefterskole kan blive til en højskole for psykisk sårbare.

OK-Fonden havde søgt om tilladelse, for de har købt den konkursramte efterskole på betingelse af, at tilladelsen fra kommunen ville falde på plads. Glæden over politikernes ja var da heller ikke til at tage fejl af, da Dagbladet kunne overbringe beskeden tirsdag eftermiddag.

- Ej, hvor dejligt! Det er jeg bare rigtig glad for, siger psykiatridirektøren for OK-Fonden, Lone Lundsgaard.

Annonce

Ventetiden tirsdag havde føltes ligesom at være til eksamen, syntes hun. Med kommunalpolitikernes godkendelse tror hun på, at købet bliver til noget. Nu mangler fonden nemlig kun, at Socialtilsynet godkender de 4538 etagekvadratmeter i Vostrup.

- Det her er milepælen. Nu er det en realitet. Nu er vi kørende - eller flyvende, siger Lone Lundsgaard med et grin.

Vil åbne til foråret

OK-Fonden er en privat non-profit omsorgsorganisation, der specialiserer sig i pleje og psykiatri. Med sine 450 medarbejdere og 12 bosteder på psykiatriområdet er man landets største private udbyder på dét område.

Nu kan OK-Fonden så sandsynligvis føje endnu et tilbud til listen: En højskole for voksne, der er psykisk sårbare og er op til 35 år.


Det her er milepælen. Nu er det en realitet. Nu er vi kørende - eller flyvende.

Lone Lundsgaard, psykiatridirektør, OK-Fonden


Vostrup Højskole skal åbne til maj. Inden da skal Lone Lundsgaard i gang med at finde medarbejdere, og man skal også finde nogle håndværkere til at renover skolen i løbet af foråret. Og så skal fonden selvfølgelig finde nogle unge, der kan have gavn af at være på højskolen.

De unge kan komme fra hele landet, for OK-Fonden samarbejder med 45 kommuner.

- Nu kan jeg gå i gang med at kontakte de omkringliggende kommuner og sige, at ”nu er vi der. Nu har vi kommunens godkendelse til, at vi må gå i gang,” fortæller Lone Lundsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce