Annonce
Erhverv

Langsand Langs Vand: Jan Abel er ny mand i spidsen for projektet med 100 ferieboliger

Jan Abel Larsen, der driver sit konsulentfirma fra Ringkøbing, er ny projektdirektør for Langsand Langs Vand. Arkivfoto.
Det store feriehusprojekt i Hvide Sande har fået ny mand i spidsen; byggeri af næste etape er gået i gang.

HVIDE SANDE: Samtidig med, at håndværkerne er gået i gang med næste etape af det store feriehusprojekt Langsand Langs Vand, er der kommet ny mand i spidsen for projektet.

Jan Abel Larsen, Ringkøbing, er blevet ansat som projektdirektør og erstatter Henning Davidsen, der hidtil har styret projektet.

Den nye projektdirektør driver eget konsulentfirma, Abel Management, og har senest desuden haft stilling som direktør for industrivirksomheden PipeCon. Hans speciale er ikke mindst såkaldt "turn around management", det vil sige et forløb, hvor en virksomhed fornyes.

Jan Abel Larsen blev spurgt, om han var interesseret i stillingen som projektdirektør, og efter møde med blandt andet ejendomsmæglere og håndværkere, besluttede han at sige ja.

Det var Hvide Sande Havn, der i 2015 søsatte Langsand Langs Vand - et projekt, der straks blev mødt med kommunal velvilje.

- Det er et spændende projekt, der er udtryk for den enorme sammenhængskraft i Hvide Sande, siger Jan Abel Larsen.

Første etape af Langsand Langs Vand blev færdig i sommer. Her ses kanalen og de første af husene.

Næste etaper

Jan Abel Larsen peger på, at noget af det unikke ved projektet er, at det ikke er planlagt, at det skal give et stort overskud; formålet er først og fremmest at trække liv og omsætning til både byen og det tidligere nedslidte industriområde, der nu giver plads til feriehusprojektet.

Han tilføjer dog, at priserne på boligerne i næste etape bliver "justeret, så de afspejler markedsvilkårene". I praksis vil det sige, at de stiger i forhold til de første, der blev solgt.

Langsand Langs Vand er et stort projekt, der vil tage flere år at gennemføre. Første etape, der omfatter 11 boliger, blev færdig tidligere i år, og nu er byggeriet af etape to gået i gang; det omfatter ni boliger.

- Vi har også lige startet salget af boligerne i etape tre og fire; der er 14 enheder i hver af de to etaper, siger Jan Abel Larsen.

Første fase af byggeriet omfatter i alt 48 boliger, og der er 55 i næste fase af byggeriet. Hvornår det går i gang, er det ikke fastsat endnu; det kommer selvfølgelig an på, hvor hurtigt de næste to etaper kan sælges.

Alt i alt er det forventningen, at projektet altså kommer til at omfatte omkring 100 ferieboliger omkring et kanalsystem i Langsand på fjordsiden af Hvide Sande Havn.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce