Annonce
Erhverv

Langsand Langs Vand: Jan Abel er ny mand i spidsen for projektet med 100 ferieboliger

Jan Abel Larsen, der driver sit konsulentfirma fra Ringkøbing, er ny projektdirektør for Langsand Langs Vand. Arkivfoto.
Det store feriehusprojekt i Hvide Sande har fået ny mand i spidsen; byggeri af næste etape er gået i gang.

HVIDE SANDE: Samtidig med, at håndværkerne er gået i gang med næste etape af det store feriehusprojekt Langsand Langs Vand, er der kommet ny mand i spidsen for projektet.

Jan Abel Larsen, Ringkøbing, er blevet ansat som projektdirektør og erstatter Henning Davidsen, der hidtil har styret projektet.

Den nye projektdirektør driver eget konsulentfirma, Abel Management, og har senest desuden haft stilling som direktør for industrivirksomheden PipeCon. Hans speciale er ikke mindst såkaldt "turn around management", det vil sige et forløb, hvor en virksomhed fornyes.

Jan Abel Larsen blev spurgt, om han var interesseret i stillingen som projektdirektør, og efter møde med blandt andet ejendomsmæglere og håndværkere, besluttede han at sige ja.

Det var Hvide Sande Havn, der i 2015 søsatte Langsand Langs Vand - et projekt, der straks blev mødt med kommunal velvilje.

- Det er et spændende projekt, der er udtryk for den enorme sammenhængskraft i Hvide Sande, siger Jan Abel Larsen.

Annonce
Første etape af Langsand Langs Vand blev færdig i sommer. Her ses kanalen og de første af husene.

Næste etaper

Jan Abel Larsen peger på, at noget af det unikke ved projektet er, at det ikke er planlagt, at det skal give et stort overskud; formålet er først og fremmest at trække liv og omsætning til både byen og det tidligere nedslidte industriområde, der nu giver plads til feriehusprojektet.

Han tilføjer dog, at priserne på boligerne i næste etape bliver "justeret, så de afspejler markedsvilkårene". I praksis vil det sige, at de stiger i forhold til de første, der blev solgt.

Langsand Langs Vand er et stort projekt, der vil tage flere år at gennemføre. Første etape, der omfatter 11 boliger, blev færdig tidligere i år, og nu er byggeriet af etape to gået i gang; det omfatter ni boliger.

- Vi har også lige startet salget af boligerne i etape tre og fire; der er 14 enheder i hver af de to etaper, siger Jan Abel Larsen.

Første fase af byggeriet omfatter i alt 48 boliger, og der er 55 i næste fase af byggeriet. Hvornår det går i gang, er det ikke fastsat endnu; det kommer selvfølgelig an på, hvor hurtigt de næste to etaper kan sælges.

Alt i alt er det forventningen, at projektet altså kommer til at omfatte omkring 100 ferieboliger omkring et kanalsystem i Langsand på fjordsiden af Hvide Sande Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce