Annonce
Navne

Jakob står op klokken 03 for at skabe unikke møbler

Jakob Godske Jensen med sit seneste produkt - et fem meter langt bord i eg til en pris af 45.000 kroner. Foto: Theis Poulsen
Jakob Godske Jensen vil gerne kunne leve af at lave unikke møbler, og han er villig til at arbejde hårdt for sin drøm. Derfor står han op klokken tre om natten og arbejder for sit eget brand, før han tager på arbejde for Green Ejendomme.

Torsted: Hvis Jakob Godske Jensen skulle vælge uddannelse i dag, så ville det uden tvivl være møbelsnedker og ikke tømrer, for det er drømmen om at skabe unikke møbler, der driver ham i dag.

- Nu er jeg begyndt for mig selv, og så må jeg dygtiggøre mig hen ad vejen, siger Jacob Godske Jensen.

Jakob Godske Jensen begyndte med Godske Design i 2017, og han har nok at lave. Men endnu ikke nok til, at han kan leve af sin passion. Foto: Kaj Poulsgaard

Drømmen om at komme til at leve af møbelproduktion fik for alvor vinger for fire år siden, hvor det første, Jakob skabte, var en vinreol til et bryllup.

Siden er det blevet til bænke og ikke mindst borde i mange træsorter og former - ofte med synlige ben i bordpladen.

- Det er nok blevet lidt en signatur for mig, siger Jakob Godske Jensen, der sælger sine møbler under brandet Godske Design.

Annonce

I den dyre ende

Jakobs møbler ligger i den dyre ende, fordi håndværk og kvalitet koster. Til gengæld kan man få et unikt design, der passer præcis til formålet, og Jakob Godske Jensen er sikker på, at der er nok kunder til, at han kommer til at leve af sin passion.

Jakob Godske Jensen arbejder i øjeblikket i sin fars værksted ved Finderup. Planen er, at han vil bygge sit eget værksted ved hjemmet i Torsted. Foto: Kaj Poulsgaard

Indtil det sker, står han op klokken 03 om natten for at kunne arbejde fire timer for sig selv, inden han tager på arbejde for Green Ejendomme.

- På den måde kan jeg både arbejde for min drøm og være far og kæreste efter arbejdstid. Det fungerer fortrinligt. Men jeg går tidligt i seng, siger Jakob Godske Jensen.

Annonce

Med skyklapper for øjnene

Selv om Jakob drømmer om at blive en kendt møbelsnedker, kigger han ikke efter legenderne.

- Jeg går lidt med skyklapper på og prøver ikke at sammenligne mig med andre, for jeg vil gerne skabe unikke produkter. Jeg har været på messer i Holstebro, Aarhus, Odense og København, og heldigvis har jeg ikke set noget, der ligner mit, siger Jakob Godske Jensen.

Han sætter sig sjældent ned og tegner et færdigt bord, men arbejder hellere med det fysiske materiale og ser, hvordan det udvikler sig.

- Jeg er meget visuelt orienteret, og jeg kan ikke bare sætte mig ned og tegne et møbel. Det er da lidt specielt at sælge et produkt til kunder, de ikke kan se andre steder end ud fra en skitse og et valg af træsorter. Det er lidt en tillidserklæring. Men jeg har også det princip, at jeg ikke vil sælge noget, som kunden ikke kan lide. Så hvis det endelige resultat ikke falder i en kundes smag, beholder jeg selv møblet og håber, at andre vil købe det senere, siger Jakob Godske Jensen.

Annonce

Restaurant Nordic

Som ansat ved Green Ejendomme har Jakob Godske Jensen blandt andet været med til at indrette Restaurant Nordic med en bænk, bardisk og vinreoler med videre.


Jeg er meget visuelt orienteret, og jeg kan ikke bare sætte mig ned og tegne et møbel. Det er da lidt specielt at sælge et produkt til kunder, de ikke kan se andre steder end ud fra en skitse og et valg af træsorter.

Jakob Godske Jensen


- Der bestilte Per Green mig til at skabe interiør i fritiden, og så skyndte jeg mig selvfølgelig at få mit logo på, siger Jakob Godske Jensen, der naturligvis gerne vil have, at brandet Godske Design bliver kendt.

- På et tidspunkt solgte jeg nogle borde til et møbelhus. Men de ville sælge det under deres eget brand, og der kunne jeg bare mærke helt ned i maven, at det gik ikke. Når jeg lægger, liv og sjæl og passion i at få det bedste frem i træet, så er det også mit navn, der skal på, siger Jakob Godske Jensen.

- Det er arbejdet med træet, der er drivkraften. At få noget, der er råt, til at blive silkeblødt og perfekt. Der er meget stolthed i det. Jeg vil gerne kunne leve af at være møbelsnedker. Men det behøver ikke at blive en stor virksomhed med mange ansatte. Får jeg for meget at lave, vil jeg hellere hyre lidt løs hjælp ind til at hjælpe mig på værkstedet, siger Jakob Godske Jensen.

Jakob Godske Jensens signatur er, at bordbenene er synlige i bordpladen. Fotos fra Instagram

Jakob Godske Jensen

Jakob Godske Jensen er 32 år.

Han er født på Sønderbyvej ved Kloster og bor i dag i Torsted sammen med kæresten Charlotte Skovsted og datteren Kamma.

Han er udlært tømrer fra Holmsland Tømrer og Maskinsnedkeri og arbejder i dag for Green Ejendomme.

I dag skaber han sine møbler i faderen, Aage Jensens værksted ved Finderup. I fremtiden er det meningen, at han skal have sit eget værksted ved hjemmet i Torsted. 

Se eventuel mere på godskedesign.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Navne

Nye gastronomsvende fra UCH

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbold-talenter ramt på flere fronter: Corona-regler giver fjernundervisning, ingen tilskuere og aflyste slutrunder

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Annonce