Annonce
Ringkøbing-Skjern

Jægerne jubler: Topmoderne flugtskydningsbane i Ølstrup Jagtforening

Der er helt optimale forhold på Ølstrup Jagtforenings nye flugtskydningsbane. Her forsøger skytten at få ram på drilske højreduer sendt af sted af makkeren til venstre, som kalder duerne frem med et tryk på en knap, når skytten melder - klar. Foto: John Thomsen
Halvandet års arbejde med indsamling af 420.000 kroner og masser af frivilligt arbejde har givet Ølstrup Jagtforening en topmoderne flugtskydningsbane midt ude i ingenting.
Annonce

Ølstrup: Klar - bang bang. Klar - bang bang.

Orange lerduer bliver sendt af sted med et tryk på en knap, og flugtskytten forsøger at pulverisere duerne med sin haglbøsse.

- Det lykkes ikke hver gang. Slet ikke, sagde Per Hansen, der er flugtskydningsinstruktør i Ølstrup Jagtforening.

Han stod på den forbedrede og moderniserede skydebane, Ølstrup Jagtforening officielt åbnede sidste weekend med 50-60 gæster, og som onsdag aften havde den første rigtige træningsaften.

- Det er blevet noget helt andet nu. Duerne kommer hurtigere, de kommer helt ensartet. Det skal vi lige vænne os til. Vi har fået et topmoderne anlæg, som sagtens kan måle sig med alle andre flugtskydsningsbaner i området, fortalte Per Hansen.

Annonce

Det har kostet 420.000 kroner

Arbejdet med at få banen i topform har taget omkring halvandet år, og det har kostet i omegnen af 420.000 kroner.

- Et vildt projekt for en forening med 27.000 kroner i kassen, sagde Villy Dahl Jensen, der har stået i spidsen for projektet sammen med bestyrelsen i Ølstrup Jagtforening, ligesom en række frivillige har bidraget fint med det praktiske arbejde i forbindelse med etableringen af den nye bane.

Villy Dahl Jensen ved klubhuset, hvor der selvfølgelig sælges lerduer, patroner, grillpølser og øl og vand. Villy Dahl Jensen har været primus motor på det store projekt med moderniseringen af flugtskydningsbanen. Foto: John Thomsen

Først skulle finansieringen på plads.

- Miljøministeriet administrerer en skydebanepulje, og de har betalt halvdelen af udgifterne. Samtidig har vi været vidt omkring for at samle penge ind fra sponsorer. Det har været et kæmpe arbejde at samle de penge ind. Men der skal mange penge til. De nye kastemaskiner har kostet 245.000 kroner, husene til maskinerne har kostet 125.000 kroner, og så er der træværk, kabler og automatik. Det løber hurtigt op, fortalte Villy Dahl Jensen.

Men nu er alt tip top. Ved hver standplads er der en kortlæser til det lille kort, som skytterne kan tanke antallet af lerduer op på. Der er også en lille fjernbetjening, som gør det muligt at vælge mellem enkeltduer eller en doublé til skytten. Alt fungerede efter planen.

Annonce

Svært at få miljøgodkendelse

Banen ligger på lejet jord midt ude i ingenting på Flytkær vest for Ølstrup. Der er mere end en kilometer til nærmeste nabo.

- Vi havde jo tilladelse til den gamle bane, men ændringerne betød, vi skulle søge nye tilladelser. Fra Politiet havde vi en forhåndsgodkendelse. Ellers var vi aldrig gået i gang. Helt som ventet var det miljøgodkendelsen, som tog mest tid og meget arbejde at få på plads. Danmarks Jægerforbund har virkelig ydet en fantastisk konsulentbistand i den sammenhæng. Der skulle laves en ny miljøgodkendelse, fordi banen ligger i et Paragraf 3-område, hvor man næsten intet må, fortalte Villy Dahl Jensen, der er lidt ked af, at det ikke lykkedes at få etableret en sportingbane også, når nu udvidelsen var i gang.

Krudtrøg efter to skud fra Søren Hammelsvang - to sikre træffere. Foto: John Thomsen

Et lille klubhus er centrum for det hele. Det er der, skytterne kan tanke lerduer på kortet, det er der, de kan købe flugtskydningspatroner, og selvfølgelig er der en grill til pølser og brød, som kan nydes sammen med en øl eller en sodavand.

Det hele ligger meget isoleret.

- Måske er det derfor, der af og til er indbrud. Det er svært at have stedet i fred. Tyvene går altid efter kontanter - som der ikke er nogen af - og efter øl. Det andet lader de heldigvis være. Nu forsøger vi med videoovervågning for at se, om det hjælper, fortalte Villy Dahl Jensen.

Annonce

Nye medlemmer

Han glædede sig over, at de fine forhold allerede har givet et dusin nye medlemmer af banen.

- Når man er medlem af banen, er duerne og patronerne lidt billigere, end hvis man bare kommer som gæst. Gæster er i det hele taget meget velkomne. Og man behøver ikke at have jagttegn for at prøve at skyde flugtskydning, for vi har instruktører på plads hver eneste gang, banen er åben, og så kan man få hjælp til at prøve, fortalte Villy Dahl Jensen, der selv er en af instruktørerne.

Fire af de nye var hele bestyrelsen i Velling Jagtforening - Søren Hammelsvang, Peter Galsgaard, Søren Hansen og Jeppe Kristensen.

- Vi var egentlig på vej til skydebanen i Hvingel for at træne. Men så kom vi til at snakke om, at der var åbnet en ny bane i Ølstrup. Det fik os til at ændre planer, fortalte Jeppe Kristensen.

De fire gutter skyder på hold sammen.

- Men kredsskydningerne blev jo også bremset af corona, så vi kom aldrig i gang med denne sæson. Skydes skal der, så vi er glade for, at det hele er åbnet igen. Det er meget fint her. Meget. Jeg er sikker på, vi vil komme tilbage flere gange for at træne og konkurrere indbyrdes og hygge os sammen, sagde Jeppe Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Ådum/Hoven sogn sagde farvel til præst

Annonce