Annonce
Ringkøbing-Skjern

HSHansen mangedoblede sit overskud

HSHansen flyttede for nylig sin HSH Direct-afdeling i Esbjerg til ny elokaler for at få plads til de mange nye medarbejdere. Arkivfoto: Jesper Madsen.
Alufacadeproducenten fik et overskud på 7,1 millioner – men en noget lavere omsætning, der skyldes forsinkelser på et projekt.

Lem: Overskuddet er blevet større i det seneste år hos alufacadeproducenten HSHansen A/S i Lem. Det fremgår af regnskabet for 2018/19, som selskabet for kort tid siden har offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen. I det seneste regnskabsår er overskuddet vokset fra 1,2 millioner til 7,1 millioner kroner før skat.

"Regnskabsåret har resultatmæssigt været tilfredsstillende med et overskud før skat på 7,1 million kroner, hvorefter egenkapitalen pr. 30. juni 2019 udgør 42,9 millioner”, skriver ledelsen i regnskabet.

HSHansen ledes af direktørerne Kim Pedersen og Simon S. Kristensen og. Selskabet er ejet af HansenGroup i Lem, som ejes af familien Kolby Hansen.

I det tidligere regnskabsår var der i gennemsnit 184 fuldtidsmedarbejdere hos HSHansen, men i det nye regnskab er tallet faldet til 170 ansatte.

Omsætningen blev på 325,2 millioner kroner; året før var tallet 372,6 millioner.

Faldet i omsætningen skyldes især mindre aktivitet i et specifikt projekt på grund af projektforsinkelser, forårsaget af forhold hos bygherren, forklarer ledelsen og skriver i regnskabet:

"Årets resultat er negativt påvirket af det forsinkede projekt, hvor det ikke har været mulig at frigive de nødvendige ressourcer til nye projekter. Der er i løbet af året afsluttet enkelte forligsforhandlinger på forsinkede projekter. Der genstår yderligere forligsforhandlinger, omkring forsinkede projekter. På disse projekter har HS Hansen krav på et større tocifret millionbeløb, som ikke er indtægtsført. Årets resultat betragtes under henvisning til ovenstående, isoleret set som utilfredsstillende, men er samtidig en væsentlig forbedring sammenlignet med seneste regnskabsår, der også indeholder omkostningstunge ændringer og investeringer i fremtiden".

Selskabets bruttofortjeneste er øget fra 32,7 millioner til 40,7 millioner kroner i det seneste regnskab. Bruttofortjeneste fortæller noget om aktiviteten i en virksomhed og udregnes ved at trække blandt andet forbruget af varer og produktionsomkostningerne fra det samlede salg.

HSHansen oplever på det skandinaviske marked øget konkurrencen på de større projekter fra især Østeuropa. På de mindre og mellemstore projekter er markedsforholdene uændret i Skandinavien, forklarer ledelsen.

Firmaets ordrebeholdning er på statusdagen cirka 20 procent større sammenlignet med sidste år, hvilket skyldes en positiv ordreindgang bestående af både større og mindre projekter.

Ledelsen ser positivt på de kommende regnskabsår takket være den løbende udvikling, potentialet på nye markeder og segmenter, gode kunderelationer, den større ordrebeholdning samt en solid pipeline.

HSHansen har i regnskabsåret fortsat sit samarbejde med en større international facadevirksomhed. Samarbejdet er blevet mere tættere og mere konkret og skal ultimativt være med til at sikre facadelukninger på højhuse i Skandinavien. HSHansen forventer på den baggrund øget aktivitet med en forbedret indtjening i regnskabsåret 2019/2020.

Adm. direktør Kim Pedersen ønsker ikke at uddybe oplysningerne i artiklen, som autogenereret af Jysk Fynske Mediers tekstrobot på baggrund af data fra Erhvervsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

To villaer udsat for indbrud

Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Videbæk

Kvinde hørte tyv luske rundt

Vestjylland

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce