Annonce
Ringkøbing-Skjern

HSHansen mangedoblede sit overskud

HSHansen flyttede for nylig sin HSH Direct-afdeling i Esbjerg til ny elokaler for at få plads til de mange nye medarbejdere. Arkivfoto: Jesper Madsen.
Alufacadeproducenten fik et overskud på 7,1 millioner – men en noget lavere omsætning, der skyldes forsinkelser på et projekt.

Lem: Overskuddet er blevet større i det seneste år hos alufacadeproducenten HSHansen A/S i Lem. Det fremgår af regnskabet for 2018/19, som selskabet for kort tid siden har offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen. I det seneste regnskabsår er overskuddet vokset fra 1,2 millioner til 7,1 millioner kroner før skat.

"Regnskabsåret har resultatmæssigt været tilfredsstillende med et overskud før skat på 7,1 million kroner, hvorefter egenkapitalen pr. 30. juni 2019 udgør 42,9 millioner”, skriver ledelsen i regnskabet.

HSHansen ledes af direktørerne Kim Pedersen og Simon S. Kristensen og. Selskabet er ejet af HansenGroup i Lem, som ejes af familien Kolby Hansen.

I det tidligere regnskabsår var der i gennemsnit 184 fuldtidsmedarbejdere hos HSHansen, men i det nye regnskab er tallet faldet til 170 ansatte.

Omsætningen blev på 325,2 millioner kroner; året før var tallet 372,6 millioner.

Faldet i omsætningen skyldes især mindre aktivitet i et specifikt projekt på grund af projektforsinkelser, forårsaget af forhold hos bygherren, forklarer ledelsen og skriver i regnskabet:

"Årets resultat er negativt påvirket af det forsinkede projekt, hvor det ikke har været mulig at frigive de nødvendige ressourcer til nye projekter. Der er i løbet af året afsluttet enkelte forligsforhandlinger på forsinkede projekter. Der genstår yderligere forligsforhandlinger, omkring forsinkede projekter. På disse projekter har HS Hansen krav på et større tocifret millionbeløb, som ikke er indtægtsført. Årets resultat betragtes under henvisning til ovenstående, isoleret set som utilfredsstillende, men er samtidig en væsentlig forbedring sammenlignet med seneste regnskabsår, der også indeholder omkostningstunge ændringer og investeringer i fremtiden".

Selskabets bruttofortjeneste er øget fra 32,7 millioner til 40,7 millioner kroner i det seneste regnskab. Bruttofortjeneste fortæller noget om aktiviteten i en virksomhed og udregnes ved at trække blandt andet forbruget af varer og produktionsomkostningerne fra det samlede salg.

HSHansen oplever på det skandinaviske marked øget konkurrencen på de større projekter fra især Østeuropa. På de mindre og mellemstore projekter er markedsforholdene uændret i Skandinavien, forklarer ledelsen.

Firmaets ordrebeholdning er på statusdagen cirka 20 procent større sammenlignet med sidste år, hvilket skyldes en positiv ordreindgang bestående af både større og mindre projekter.

Ledelsen ser positivt på de kommende regnskabsår takket være den løbende udvikling, potentialet på nye markeder og segmenter, gode kunderelationer, den større ordrebeholdning samt en solid pipeline.

HSHansen har i regnskabsåret fortsat sit samarbejde med en større international facadevirksomhed. Samarbejdet er blevet mere tættere og mere konkret og skal ultimativt være med til at sikre facadelukninger på højhuse i Skandinavien. HSHansen forventer på den baggrund øget aktivitet med en forbedret indtjening i regnskabsåret 2019/2020.

Adm. direktør Kim Pedersen ønsker ikke at uddybe oplysningerne i artiklen, som autogenereret af Jysk Fynske Mediers tekstrobot på baggrund af data fra Erhvervsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Baronens hemmelige fristed

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce