Annonce
Skjern

Hotel Skjern: Vores bookinger er hacket

Folk, der har bestilt bord på vores restaurant, Stuen th., må gerne lige ringe for at få bekræftet, at de har et bord, for alle vores bookinger er væk i øjeblikket. De fleste værelsesbookinger har vi fået rekonstrueret, men bordbestillinger kan vi ikke på samme måde rekonstruere, fortæller hotelejer Christian Rasmussen. Det booking og betalingssystem som Hotel Skjern normalt bruger, er blevet hacket. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hotelejer beder om hjælp. Har du bestilt bord til restaurant "stuen th, så" ring lige og bekræft din bestilling, for alle vores bookinger er blevet hacket, fortæller Christian Rasmussen fra Hotel Skjern.

Skjern: Har du bestilt bord på restaurant Stuen th. på Hotel Skjern frem til weekenden, så er det nok en god ide lige at ringe og få bekræftet, at der stadig er plads til dig.

I øjeblikket har hotellet og restauranten nemlig ikke adgang til deres normale booking og betalingssystem hos AK Techotel.

Firmaet er blevet hacket, så al data fra 900 hoteller og restauranter i Danmark, Sverige og Irland er blevet krypteret. Det skete tirsdag i sidste uge og siden har blandt andre hotellet i Skjern nærmest handlet i blinde.

Annonce

- Vi har været vores mailbokse igennem for at finde gamle reservationer frem. Vi har været vores hukommelse igennem for at genskabe gamle aftaler, men vi har jo slet ikke kunnet genskabe alt. I øjeblikket har vi nogenlunde styr på bookingen af vores værelser, men det kniber med bordbestillingerne til vores restaurant, fordi det tit foregår mundtlig eller via telefon, forklarer hotelejer Christian Rasmussen.

Få aftalen bekræftet

Derfor opfordrer han alle, der skal ud at spise på restauranten i de kommende dage, til lige at ringe og få aftalen bekræftet, så der faktisk også er plads til dem, når de kommer.


Vi har været vores mailbokse igennem for at finde gamle reservationer frem. Vi har været vores hukommelse igennem for at genskabe gamle aftaler, men vi har jo slet ikke kunnet genskabe alt.

Christian Rasmussen, Hotel Skjern


Selvom AK Techotel har betalt den løsesum i bitcoin, som hackerne havde forlangt, er booking-systemerne endnu ikke oppe at køre. I starten troede ledelsen af AK Techotel, at det kun var et spørgsmål om timer, inden systemet var oppe at køre igen, men nu er meldingen, at systemet nok kommer op i denne uge.

Christian Rasmussen håber, at han snart får adgang til alle sine data.

- Vi har brugt AK Techotel, siden vi startede i 2015, så det er seks års data, firmaet ligger inde med. Jeg kan godt forstå, at man kan blive hacket, for det kan selv Mærsk og amerikanske olieselskaber, men jeg er skuffet over, at de ikke har haft et bedre back-up-system, siger Christian Rasmussen.

Annonce

Eget simple system

På Hotel Skjern har man nu lavet sit eget simple bookingsystem i et exel-ark.

- De første dage troede vi jo, at systemet snart var oppe at køre, så vi klarede os fra dag til dag, men nu er vi begyndt at lave langtidsbooking på værelser og bordbestillinger, forklarer han.

Hotel Skjern har 32 værelser.

- Inden vi kom her til Skjern, arbejdede jeg på et hotel med 1.200 værelser. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan de klarer det, siger Christian Rasmussen.

Efter hvad Dagbladet erfarer, er Hotel Skjern den eneste bruger af AK Techotel i Ringkøbing-Skjern Kommune. Nymindegab Kro er også ramt.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Honza og Veronika har fundet lykken på vestkysten: Tjekkiske caféejere har nu også en strandbar

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Laveste optagetal siden start: Kun fem vil være markedsføringsøkonom i Skjern

Ringkøbing For abonnenter

23-årig idømt fængsel for vanvidstur ned ad 13'eren: Mister to biler og retten til nogensinde at tage et kørekort

Hvide Sande

Historien om Hotel Klitten i Søndervig: Den lokale udgave af ”Badehotellet”

Skjern

Bank åbner pengeskabet: Nu får alle medarbejderne en tak for flot corona-indsats

Ringkøbing For abonnenter

Christians stjernespækkede plan lykkedes: Mercedes Mågevinge og dens 12 efterfølgere kommer til Vestjylland

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Skjern

- Nu har du vel ikke taget det træ, jeg skal ligge ved? Margrethe og Lykke vil hvile på ny lokal skovkirkegård

Vestjylland

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Debat

Jeg undrer mig over læserbrevet: Kristendom handler ikke om at vække helvedesangst

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Gravide Luna er i tvivl om corona-vaccine: - Jeg kan ikke bare tænke på mig selv

Ringkøbing

Retsstatsmand på 70 år bliver youtuber: Tidligere efterskoleforstander deler sine meninger om alt mellem himmel og jord

Annonce