Annonce
Ringkøbing

Hotel ramt af konkurs: Vi bliver næppe de sidste, der må smide håndklædet i ringen

Stefan Bendtsen er ikke længere hotelvært på Hotel Smedegaarden i Lem. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Hotel Smedegaarden er lukket. Samtidig forlader hotelvært Stefan Bendtsen sit job for at prøve noget nyt. Ejerkredsen bag hotellet satser dog på en genåbning.
Annonce

Lem: Det er foreløbigt slut med at bestille dagens ret eller booke en konfirmation på Hotel Smedegaarden i Lem.

Driftsselskabet Hotel Smedegaarden ApS har netop indgivet konkursbegæring og lukket hotellet, oplyser driftsselskabets nu forhenværende direktør Søren Lambæk.

Den direkte årsag til konkursen er corona.

- Vi kom ud af året med et større negativt resultat, fordi hotellet ikke har kunnet opretholde sine aktiviteter. Egenkapitalen er væk, og set i lyset de restriktioner, der ligger forude, har vi besluttet at lukke for at begrænse tabet. 2020 har været et meget besværligt år. Vi bliver næppe det eneste hotel, som må smide håndklædet i ringen, siger han.

Annonce

Farvel til værten

Samtidig med lukningen har hotelvært Stefan Bendtsen valgt at se sig om efter andre græsgange.

- Det har sådan set ikke noget med konkursen at gøre. Han har valgt, at han vil bruge sine sidste arbejdsår på noget andet, siger Søren Lambæk.


Egenkapitalen er væk, og set i lyset de restriktioner, der ligger forude, har vi besluttet at lukke for at begrænse tabet. 2020 har været været et meget besværligt år.

Søren Lambæk, direktør i konkursramt driftsselskab


Selv om hotellet nu har drejet nøglen om, så sker det med en forventning om at åbne igen, når det igen bliver muligt at drive hotel og holde fester med mange gæster. Ejendomsselskabet Jernbanegade 2 er nemlig ikke opfattet af konkursen.

Men en genåbning bliver formentlig først på den anden side af sommerferien.

- De er allerede begyndt at snakke om at flytte konfirmationer til efteråret. Det ville være det første, hotellet ellers kunne begynde at tjene penge på, fortæller Søren Lambæk.

Annonce

Søger nyt værtspar

Hotel Smedegaarden blev i 2018 opkøbt af en stribe erhvervsfolk fra Lem, som investerede i bygninger og hoteldrift for at sikre, at byen også i fremtiden havde sit eget hotel. Den plan holder investorerne altså fast i. Derfor er man nu begyndt at se sig om efter hotelvært Stefan Bendtsens afløser.

- Vi vil meget gerne ansætte et værtspar, som kan drive hotellet videre. Vi tror på, at der er folk derude, som har  mod på at prøve noget nyt på et hotel med et godt renommé, som Hotel Smedegaarden har, lyder det fra Søren Lambæk.

Foruden at drive selve hotellet lejede Hotel Smedegaarden sig ind i byens tidligere bager for at genoplive den bagerbutik, der i august 2019 lukkede efter 33 år. Butikken genåbnede 3. marts - otte dage før statsministerens corona-nedlukning. I december 2020 lukkede bageren igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Højeste antal smittede i ni dage, men smittetrykket er stadig lavt

Annonce