Annonce
Ringkøbing

Hotel Fjordgården ud af 2019 med million-underskud - kurbad-byggeri og værelses-renoveringer kostede gæster

Hotel Fjordgårdens nye kurbad trækker allerede nu gæster til. Foto: Johan Gadegaard.
Hotellet kom ud af 2019 med et minus på 1,2 millioner kroner i resultat før skat mod et lille overskud de foregående to år. Der er dog en god grund til underskuddet, siger direktør Brian Madsen.
Annonce

RINGKØBING: 2019 blev ikke et godt år for Hotel Fjordgården. Efter i de foregående to år at have skabt et lille overskud blev det til et stort underskud - minus 1,2 millioner før skat mod et plus på 76.000 kroner i 2018.

Regnskabet viser, at bruttofortjenesten udgjorde 11,4 millioner kroner i 2019 mod 12,7 millioner kroner i 2018; det ordinære resultat efter skat blev på 964.000 kroner.

I ledelsesberetningen hedder det, at "ledelsen anser årets resultat for utilfredsstillende". Det påpeges dog, at regnskabsåret har været præget af byggeri af ny wellness-afdeling, hvilket i perioder har gjort en nedlukning af dele af hotellet nødvendig.

Det hedder også, at "ejeren vil fortsat understøtte driften og likviditeten, hvorfor regnskabet aflægges med fortsat drift for øje".

I ledelsesberetningen forudses det også, at regnskabet 2020 vil blive kraftigt påvirket af corona-epidemien.


Vi har direkte haft henvendelser om konferencer, der ikke blev til noget, fordi vi ikke kunne garantere, at der ikke ville blive gener fra byggeriet af det nye kurbad

Brian Madsen, direktør Hotel Fjordgården.


"Efter regnskabsårets afslutning er der sket udbrud af sygdommen Covid19 som følge af spredningen af Coronavirus. Det vurderes, at selskabet kan blive påvirket af udbruddet. Det er ledelsens vurdering, at udbruddet kan resultere i betydelige økonomiske konsekvenser for kommende regnskabsår".

Annonce

Gæster blev væk

Hotellets direktør Brian Madsen bekræfter, at 2019 blev stærkt præget af bygge- og renoveringsaktiviteten på hotellet.

- Vi har direkte haft henvendelser om konferencer, der ikke blev til noget, fordi vi ikke kunne garantere, at der ikke ville blive gener fra byggeriet af det nye kurbad. Tilsvarende har vi renoveret en række værelser, som vi selvfølgelig ikke har kunnet leje ud, mens arbejdet stod på, og det har altsammen trukket omsætningen ned, siger han.

Brian Madsen er dog fortrøstningsfuld, når det gælder hotellets fremtid.

- Nu skal vi lige have corona-epidemien overstået. Den påvirker os stadig i stort omgang i form af aflyste fester og konferencer. Til gengæld har vi fået mange weekendgæster, hvilket helt tydeligt hænger sammen med vores nye kurafdeling; så der er ingen tvivl om, at den vil blive et stort aktiv for os, når forholdene igen normaliseres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce