Annonce
Erhverv

Hornvarefabrikken er åbnet ganske stille på havnen i Ringkøbing

Peder Frølund Buch passer indtil videre Hornvarebutikken i Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
- Det er skønt at komme til en by, hvor det lokale butikslivs ve og vel i den grad ligger befolkningen på sinde, siger Peder Frølund Buch, der meget stille og roligt har åbnet Hornvarefabrikkens butik på havnen i Ringkøbing.

Ringkøbing: Det er i sandhed en underlig tid at åbne en ny butik i. Under normale omstændigheder ville en ny butik fyldt med kunsthåndværk på havnen i Ringkøbing være lidt af et tilløbsstykke.

Men vi er som bekendt midt i en corona-krise. Derfor er der som kunde i butikken Hornvarefabrikken god plads til at studere varerne.

- Vi har valgt at åbne stille og roligt - helt som planlagt. Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne, og så håber vi, at det snart bliver hverdag igen, siger Peder Frølund Buch fra ejerfamilien bag Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg.

- Vi har været så heldige, at det er lykkedes os at få ansat to af de oprindelige ekspedienter fra De Ni Muser, der lå her før, så kunderne fremover vil komme til at møde kendte ansigter på adressen. Men på grund af krisen har vi sendt alle vores ekspedienter hjem, siger Peder Frølund Buch.

Til gengæld har han så god tid til at nyde placeringen, der giver et skønt blik ud over vandet, og han er utrolig glad for placeringen i Ringkøbing.

- Vi har set på byen siden 2015, og vi synes, at vi har fået en helt perfekt placering. Vi har bevidst valgt ikke at placere os i en ren turistby, for vi vil gerne være et sted, hvor der også er et bagland om vinteren, så vi kan beholde vores personale hele året. Og jeg må sige, at jeg aldrig har været et sted, hvor det i den grad skinner igennem, at det lokale butikslivs ve og vel ligger de lokale på sinde. Vi er blevet taget vanvittigt godt imod. Det er vidunderligt. Det vil jeg gerne sige en kæmpe stor tak for, siger, Peder Frølund Buch.

Med placeringen i Ringkøbing har Hornvarefabrikken nu tre lokationer. De andre er den oprindelige i Bøvlingbjerg, hvor produktionen stadig ligger samt en afdeling i Aarhus.

I butikken i Ringkøbing er det naturligvis hornvarerne, der dominerer. Her er skeer og bestik i alle størrelser, samt ikke mindst smykker og andet kunsthåndværk, men ejerne har suppleret op med andre varer, som, de mener, passer godt til hornvareudvalget.

- Grunden til, at vi står op om morgenen, og gør det, vi gør, er, at vi elsker hornvarer og historien bag håndværket. Vi vil gøre alt for at bevare håndværket. Derfor har de varer, vi supplerer op med, naturligvis tilsvarende håndværksmæssige kvaliteter. Det gør jo samtidig, at man altid kan finde en god gave i butikken - også hvis det ikke lige skal være et hornvare-produkt, siger Peder Frølund Buch.

Hornvarefabrikken blev landskendt, da Sara Brunn Buch i et par sæsoner deltog i tv-programmet ”Made In Denmark”, hvor otte kunsthåndværkere skiftedes til at arbejde med forskellige råvarer. På tilsvarende måde skal de to ekspedienter i butikken også oplæres i råvaren.

- Det er vigtigt, at de kender produktet til bunds, så de kan give den rigtige vejledning, siger Peder Frølund Buch.

Når corona-krisen er drevet over, vil der blive holdt en rigtig åbningsfest på havnen i Ringkøbing.

Hornvarefabrikken er nu åbnet på havnen i Ringkøbing. Indtil videre er det Peder Frølund Buch fra ejerfamilien, der passer butikken. Foto: Kaj Poulsgaard
Der er et breds udvalg af kunsthåndværk i butikken, men naturligvis mest hornvarer. Foto: Kaj Poulsgaard
Armbånd i horn er naturligvis en af produkterne i den nye butik på havnen. Foto: Kaj Poulsgaard
Skeer i alle størrelser. Foto: Kaj Poulsgaard
Var det noget med en flot broche af horn, så kan det nu findes i Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Hornvarebutikken sælger også håndværksvarer fra andre producenter. Foto: Kaj Poulsgaard
Der kan købes andre gaver end hornvare i Hornvarefabrikkens nye butik i Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Halskæder af horn. Foto: Kaj Poulsgaard
Nogle af de andre varer i forretningen Hornvarefabrikken på havnen i Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce