Annonce
Skjern

Hesten Flemming skulle tage fokus: Omkring 100 mødte op for at se Paludan

Rasmus Paludan trak en meget ung menneskemængde til Vandkunsten, da han torsdag eftermiddag lagde vejen forbi Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Mange unge ville "se giraffen", og et heksehyl bragte hverken PET eller politiet ud af fatning.
Annonce

SKJERN: Meldingen om at politikeren og partilederen Rasmus Paludan kom til Skjern torsdag eftermiddag spredte sig hurtigt i byen. Særligt på flere skoler og ungdomsuddannelser var der stor interesse for at se den omstridte politiker.

- Vi hørte, at han kom, så vi ville da se ham. Der sker jo ikke så meget i Skjern, fortalte Christian Korsholm Jensen, der var mødt op ved Vandkunsten foran banegården sammen med et par kammerater fra HTX.

De var langt fra de eneste unge, der troppede op. Løst anslået var der omkring 100 unge mennesker, mange stadig med skoletaskerne på ryggen, som lagde vejen forbi på trods af utallige opfordringer fra lokale borgere på diverse Facebook-grupper om, at alle burde blive væk for ikke at give Rasmus Paludan opmærksom.

Annonce

Hesten Flemming

Kun en af gangen kunne de unge få lov til at komme tæt på Rasmus Paludan, der med sin islamkritiske retorik har modtaget trusler og er blevet overfaldet.

Han har derfor altid et uniformeret og civilt følge af PET-folk og lokale politibetjente, der er kongehusets følge værdigt. Nogle af dem slog en ring omkring ham, mens andre holdt øje med omgivelserne og trafikken på Bredgade.

Hvis man ville tale med Rasmus Paludan, krævede det et polititjek af lommer med mere. Foto: Johan Gadegaard

En af gangen kunne de unge få en ”rolig samtale”, som Rasmus Paludan selv opfordrede til på sin Facebook-side. Først skulle de unge dog kropsvisiteres og tømme lommer.


Vi hørte, at han kom, så vi ville da se ham. Der sker jo ikke så meget i Skjern.

Christian Korsholm Jensen, HTX-elev


Simon Andersen, der også går på HTX, var en af dem, der vekslede et par ord med partilederen fra Stram Kurs. Med sig havde han en et stort hvidt skilt med en barnligt tegnet hest og navnet Flemming.

Simon Andersen ville tage fokus fra politikeren ved at medbringe en plakat af en hest, der muligvis hedder Flemming. Foto: Johan Gadegaard

- Jeg tænkte, at det var dumt, at han kom, og at skiltet kunne dreje opmærksomheden væk fra ham og over på mig i stedet, så jeg tegnede noget, der slet ikke var relevant, fortalte Simon Andersen med et smil.

Annonce

Stort brag

Da han fik lejlighed til at stille Rasmus Paludan et par spørgsmål, havde andre spurgt ind til mink og Mette Frederiksen, så han valgte i stedet at spørge ind til politikerens holdning til de Radikale Venstres me too-situation og fik udmærkede svar.

- Han var meget nede på jorden og svarede fint. Men det var politiker-svar lige som alle de andre, fortalte Simon Andersen, der understregede, at han ikke er enig i politikerens holdninger.

Og så midt i det hele lød der et kæmpebrag fra et andet sted i byen. For en kort bemærkning skærpede politifolkene opmærksomheden, og det, der sandsynligvis bare var et pænt stort heksehyl, der blev fyret af, fik ikke PET til at ryste på hånden.

Det generelle trusselsbillede i Skjern er antageligt ikke mere skræmmende, end at Rasmus Paludan fik lov at fortsætte sine samtaler med de unge mennesker.

Annonce

Fede politibiler

Kristian Vad Schmidt, der går på mekanikerlinjen på teknisk skole, var også mødt op for at se politikeren i levende live i stedet for på Youtube-videoer. Men det var knap så spændende i virkeligheden.

- Det er meget sjovere lige at se på politiet, deres biler og udstyr. Jeg så deres WV Passat, og det der, det er en BMW V8, sagde Kristian Vad Schmidt og pegede på den sorte civile politibil med de tonede ruder, der gik i tomgang, så den hurtigt kunne køre Rasmus Paludan fra stedet, hvis der blev uroligheder, der skulle vise sig at være lidt mere alvorlige end et heksehyl.

Politiet slog en ring rundt om Rasmus Paludan, så der kun var en person i nærheden af gangen. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce