Annonce
Ringkøbing-Skjern

Har aldrig oplevet noget lignende - 10-4 appellerer til kunderne: Bliv hjemme og handl på nettet

10-4 i Ringkøbing oplever stort rykind, efter mange mennesker er begyndt at holde sig hjemme som følge af coronaudbruddet. Foto: Johan Gadegaard
Gør-det-selv-folket flokkes i 10-4. Faktisk er travlheden så stor, at afdelingen i Ringkøbing ser sig nødsaget til midlertidigt at holde trælasten lørdagslukket. Dog fortsætter byggecentret med at være åben som hidtil.
Annonce

RINGKØBING: Det gode vejr og de mange timer i hjemmet, som mange vestjyder ufrivilligt har fået tildelt i ly af coronaudbruddet, giver byggemarkedet 10-4 usædvanlig travlt.

- Vi har godt nok drevet byggemarked og trælast i mange år, men vi har alligevel aldrig oplevet så stort et rykind, som vi lige nu oplever fra privatkunder og gør-det-selv-folk, der alle vil klargøre haver og ordne byggeprojekter. Vi lever af at sælge maling, plæneklippere og byggematerialer, så vi er selvfølgelig vildt glade for travlheden, men det er alligevel kommet bag på os, hvor megen aktivitet der er kommet, siger Kasper Lykke Kjeldsen, der er koncerndirektør i 10-4.

Han jubler over, at koncernen oplever en usædvanlig stor travlhed allerede i marts måned. Der er dog også et "men".

- Travlheden kommer jo i en tid, hvor vi internt er og har været påvirket af COVID-19. Flere af mine kollegaer er og har været i karantæne, mens andre arbejder hjemme, siger Kasper Lykke Kjeldsen.

10-4

  • Består både af et online byggemarked samt fysiske byggecentre og tømmerhandler
  • Har afdelinger i Ringkøbing, Videbæk, Ulfborg, Varde, Viborg og Hørning
  • Henry Kjeldsen åbnede sin første forretning i Ringkøbing i 1947, der senere lagde grund for byggemarkedet 10-4
Annonce

Træafdeling lukker lørdage

10-4 har derfor taget konsekvensen af, at der i øjeblikket kommer mange mennesker for at hente varer, som de plejer at gøre.

- Vi har besluttet at lukke tømmerhandlen lørdag formiddag midlertidig, og vi håber på forståelse. Jeg kan godt se, at det kan virke skørt, at vi ser os nødsaget til at lukke tømmerhandlen om lørdagen, men intet er, som det plejer at være. Vi kører med en mindre bemanding, hvilket sætter de tilbageværende under stort pres, og hvis logistikapparatet skal kunne fungere, skal vi også have tid til at få nye varer på hylderne, siger koncerndirektøren.

Det er dog kun trælasten i Ringkøbing, der midlertidigt lukker. De øvrige afdelinger i blandt andet Videbæk og Ulfborg vil fortsat holde lørdagsåbent som normalt. Ligesom selve byggecenteret i Ringkøbing også vil være åbent om lørdagen.

Annonce

Køb på nettet

Årsagen er, at der om lørdagen kommer rigtig mange mennesker i ferieboliger langs Vestkysten, som ikke i lige så høj grad husker at bestille på nettet inden. Koncerndirektøren forklarer, at man for at sikre bemandingen i fremtiden, er nødt til at lukke lørdag af hensyn til smittefaren.

- Til grund for beslutningen er selvfølgelig også hensynet til kollegaerne. Vores andre afdelinger er ikke lige så prægede af store, pludselige rykind fra andre steder af landet. Vi er knap så interesserede i den fysiske kontakt i disse tider, og alle bør vise forståelse herfor, så vi hurtigt kan komme tilbage til den dagligdag, vi alle savner. Under normale omstændigheder vil vi hellere end gerne se så mange folk, men som situationen er lige nu, så bør man holde sig så meget hjemme som muligt og benytte muligheden for at bestille online, når den er der, siger koncerndirektøren.

Han beder derfor kunderne om at benytte byggemarkedets webshop, så de ansatte kan minimere kontakten med kunderne.

- Vores appel er: Handl på nettet og bestil eventuelt varerne, så de er klar til afhentning. Og vær gerne ude i god tid. Det kan ikke siges mere klart end det. Vi vil gerne, at man handler på nettet, så vi hurtigt kan pakke varerne klar til afhentning samtidig med, at statsministerens råd om at holde afstand, siger Kasper Lykke Kjeldsen.

Byggecentret er stadig åbent om lørdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Ringkøbing-Skjern

Så er det helt sikkert: Akutklinikken genåbner på mandag

Annonce