Navne

Han styrer Danmarks ældste veteranbilløb

Niels Jørgen Kannevorff elsker gamle biler, og det kommer Ringkøbing til gode, for han er drivende kraft bag Ringkøbingløbet. Arkivfoto.
Sidste år rundede Ringkøbingløbet de 50 år; manden bag løbet, Niels Jørgen Kannevorff, fortsætter dog bag rattet.

RINGKØBING: Sidste år rundede Ringkøbingløbet de 50 år.

Løbet blev i sin tid startet af den navnkundige værftsdirektør, N.F. Jacobsen, men de sidste mange år er det nu en anden ringkøbingenser, der har siddet bag rattet, og styret det - direktør Niels Jørgen Kannevorff.

Ringkøbingløbet er Danmarks ældste, største og mest prestigefyldte træf for gamle biler og motorcykler, og det har været kørt hvert år uden afbrydelse siden 1968. Entusiaster strømmer til fra nær og fjern for at deltage, og torsdag den 25. juli, fredag den 26. juli og lørdag den 27. juli afvikles løbet for 51. gang.

Stadig med Niels Jørgen Kannevorff ved rattet som formand for den arrangerende forening, Kongelig Dansk Automobilklub Classic.

- Jeg overvejede egentlig, om jeg skulle stoppe, når løbet fyldte 50, siger veteranbilentusiasten, der selv rundede de 70 for tre år siden.

Han besluttede nu alligevel at blive ved, for ingen kender løbet så godt som han, og det er ham, der har forbindelserne til de sponsorer, der er med til at sikre, at Ringkøbingløbet har det anstrøg af klasse, som gør det til noget særligt.

Bygger selv biler

Til daglig er Niels Jørgen Kannevorff administrerende direktør i det familieejede firma Interlink Marine; sønnen Jeppe Daring Kannevorff er salgsdirektør, mens datteren Mette Daring Kannevorff er bestyrelsesformand.

Men når han ikke er beskæftiget med virksomheden, der leverer specialfremstillede dele til marineindustrien og andre industrier, har Niels Jørgen Kannevorff gennem mange år haft en stor passion:

Han elsker gamle biler!

Inden han blev ingeniør, fik han en uddannelse som ingeniør, så Niels Jørgen Kannevorff har selv kunnet istandsætte mange af de gamle biler, han ejer. Gennem årene har han slappet af fra det krævende arbejde i firmaet ved at arbejde med de firhjulede klenodier.

Og de er ikke bare til pynt; han elsker også at køre i dem, og deltager altid selv i Ringkøbingløbet med et af sine flotte køretøjer.

Men tiderne ændrer sig …

- Der er ikke så mange helt gamle biler tilmeldt, som der var engang. Veteranbilejerne bliver yngre, og de foretrækker biler, som de selv husker fra deres barndom. Jeg har det selv lidt på samme måde; det er biler fra 50'erne og 60'erne jeg interesserer mig mest for, siger Niels Jørgen Kannevorff.

Så når Ringkøbingløbet skydes i gang om det par uger, er der en god chance for, at han - som en anden James Bond! - vil køre i sin Aston Martin fra 1968.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Navne For abonnenter

86-årige Marie er stadig et stort legebarn

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce