Annonce
Ringkøbing

Højmark Rejser fyrer alle medarbejdere: - Vi sætter vores lid til en vaccine

Der bliver ikke normal aktivitet på løjperne i skisæsonen 2020/2021. Pressefoto
Den kommende skisæson er blevet smadret af et orange verdenskort - men direktør Majbritt Jensen håber at kunne rive opsigelserne i stykker igen.
Annonce

Ringkøbing: Det ser ud til at blive en vinter uden mange ski på løjperne rundt om i Europa. På Udenrigsministeriets rejsevejledning er alle verdens lande farvet orange, hvilket betyder, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes. Og selvom det er fedt at komme på skiferie, falder det nok uden for kategorien ”nødvendigt”.

Det mærker man i rejsebranchen, og Højmark Rejser har nu taget konsekvensen og fyret alle medarbejdere. Det fortæller koncerndirektør Majbritt Jensen.

- Da coronaen startede i foråret, var der to uger tilbage af vores sæson, så det var ikke dramatisk for os. Men som månederne er gået med udviklingen af coronasmitten, så sidder vi lige nu i en situation, hvor skirejser ikke er det, der bliver solgt allermest af, siger hun og fortsætter:

- Derfor har vi taget en beslutning om at afskedige vores fantastisk dygtige medarbejdere for at tage rettidigt forbehold for situationen i de kommende måneder.

Annonce

14 mister jobbet

I alt er 14 medarbejdere blevet opsagt, mens ledelsen bliver. Der er derfor ikke tale om en konkurs, men tværtimod håber Majbritt Jensen at kunne genansætte medarbejderne, før deres opsigelsesperiode udløber.

- Vi håber, vi kan rive de her opsigelser i stykker, som tiden skrider frem, men som dagene går, må vi konstatere, at vi lever i en usikker verden, siger Majbritt Jensen.

- Vi har mødt meget forståelse fra medarbejderne. Den travlhed, vi normalt har på denne tid af året, har ikke været der, og mange havde måske set det komme, lyder det videre fra koncerndirektøren.


Vi håber, vi kan rive de her opsigelser i stykker, som tiden skrider frem.

Majbritt Jensen, koncerndirektør, Højmark Rejser


Mange af medarbejderne har været hos Højmark Rejser i flere år og har opsigelsesperioder på fire-seks måneder.

Derfor håber direktøren, at en vaccine eller andre forhold, der lemper rejserestriktionerne, kan overhale opsigelserne indenom, så man kan beholde medarbejderne.

- Vi sætter vores lid til en vaccine. Det er sandsynligvis det, der skal til, før vi kommer ud af det, siger rejsedirektøren.

Annonce

Håber på rejser i 2021

Det er stadig muligt at bestille rejser ved Højmark Rejser, og hvis rejsekortet så forbliver orange, vil man få sine penge retur. Der er stadig gæster, der gerne vil rejse, og det glæder Majbritt Jensen, selvom det ikke er på samme niveau som normalt.

- Det er klart, at vi godt kan mærke, at vi ikke bliver kimet ned.

Majbritt Jensen regner med, at julen og nytåret er tabt for rejsebranchen, men håber, at der kommer gang i rejserne allerede tidligt i det nye år.

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce