Erhverv

Global Castings i Lem skifter navn – og holdingselskabet flytter

Baettr er det nye navn på Global Castings i Lem. Foto: Jørgen Kirk
Det tyskejede selskab, der omfatter tre støberier og tre maskinfabrikker, tager navnet Baettr. Holdingselskabet flytter til Tyskland.

Lem: Baettr er det nye navn på metalvirksomheden Global Castings på Smed Hansens Vej i Lem. Navnet ser ikke mundret ud på skrift, men det udtales ganske enkelt ’better’ – som det engelske ord for ’bedre’.

Samtidig med navneskiftet flytter selskabet hjemsted, således at holdingselskabet stryges fra Erhvervsstyrelsen i Danmark og i stedet registreres i Tyskland.

Global Castings bliver stiftet i 1986 af Vestas som en maskinfabrik til produktion af støbte emner til vindmølleindustrien. Siden opkøber Vestas støberier i Norge, Sverige og Tyskland, og videresælger dem og maskinfabrikken i Lem til det tyske industriholdingselskab VTC Partners GmBH i 2013.

Gruppen, der omfatter tre støberier og tre maskinfabrikker i Europa og Kina, får navnet Global Castings. Selskabet har i dag over 1100 medarbejdere, en årlig omsætning på 200 millioner euro og leverer over 6.000 komponenter årligt.

Navneskiftet kommer som en del af en proces, som skal repositionere selskabet og fortælle kunderne, at her tilbydes mere end støbegods, fortæller fabrikschef i Lem, Claus Veenstra.

- Vi har spurgt os selv, hvad kan vi, hvad er vores brand og hvordan skal vi sælge os selv bedst muligt. Navnet Global Castings fortæller, at vi laver støbegods globalt, men i dag er selskabet så meget mere. Det er også maskinbearbejdning, overfladebehandling og knowhow, siger Claus Veenstra.

Flytningen af holdingselskabet fra Danmark til Tyskland sker af finansielle årsager og vil ikke medføre ændringer for de ansatte i Lem, der er fordelt med omkring 130 i produktionen og 40 til 50 i afdelingen Sales and Services. Ingen skal flytte, siger fabrikschefen.

- Vi følger jo vindmøllebranchen, så vi har forholdsvist travlt. Vi er ti procent flere maskinoperatører på nuværende tidspunkt i år end sidste år, så det er udtryk for, at vi har øget produktionen tilsvarende, siger Claus Veenstra.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce