Annonce
Erhverv

Global Castings i Lem skifter navn – og holdingselskabet flytter

Baettr er det nye navn på Global Castings i Lem. Foto: Jørgen Kirk
Det tyskejede selskab, der omfatter tre støberier og tre maskinfabrikker, tager navnet Baettr. Holdingselskabet flytter til Tyskland.

Lem: Baettr er det nye navn på metalvirksomheden Global Castings på Smed Hansens Vej i Lem. Navnet ser ikke mundret ud på skrift, men det udtales ganske enkelt ’better’ – som det engelske ord for ’bedre’.

Samtidig med navneskiftet flytter selskabet hjemsted, således at holdingselskabet stryges fra Erhvervsstyrelsen i Danmark og i stedet registreres i Tyskland.

Global Castings bliver stiftet i 1986 af Vestas som en maskinfabrik til produktion af støbte emner til vindmølleindustrien. Siden opkøber Vestas støberier i Norge, Sverige og Tyskland, og videresælger dem og maskinfabrikken i Lem til det tyske industriholdingselskab VTC Partners GmBH i 2013.

Gruppen, der omfatter tre støberier og tre maskinfabrikker i Europa og Kina, får navnet Global Castings. Selskabet har i dag over 1100 medarbejdere, en årlig omsætning på 200 millioner euro og leverer over 6.000 komponenter årligt.

Navneskiftet kommer som en del af en proces, som skal repositionere selskabet og fortælle kunderne, at her tilbydes mere end støbegods, fortæller fabrikschef i Lem, Claus Veenstra.

- Vi har spurgt os selv, hvad kan vi, hvad er vores brand og hvordan skal vi sælge os selv bedst muligt. Navnet Global Castings fortæller, at vi laver støbegods globalt, men i dag er selskabet så meget mere. Det er også maskinbearbejdning, overfladebehandling og knowhow, siger Claus Veenstra.

Flytningen af holdingselskabet fra Danmark til Tyskland sker af finansielle årsager og vil ikke medføre ændringer for de ansatte i Lem, der er fordelt med omkring 130 i produktionen og 40 til 50 i afdelingen Sales and Services. Ingen skal flytte, siger fabrikschefen.

- Vi følger jo vindmøllebranchen, så vi har forholdsvist travlt. Vi er ti procent flere maskinoperatører på nuværende tidspunkt i år end sidste år, så det er udtryk for, at vi har øget produktionen tilsvarende, siger Claus Veenstra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Anders Eggert fejrede mål-jubilæum: Det skete selvfølgelig med et mål på straffekast

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold

Genlæs liveblog: Skjern vandt traditionsopgør efter kanonstart

Annonce