Annonce
Navne

Generationsskifte: Jesper og Mads Skannerup køber stor del af Mil-tek

Mona og Kristian Skannerup har solgt to trediedele af Mil-tek til sønnerne Jesper og Mads Skannerup. Her skriver familien under på generationsskiftet. Privatfoto
Sønnerne Mads og Jesper Skannerup overtager to trediedele af Skannerup Holding og dermed Mil-tek-koncernen.
Annonce

Tim/Ulfborg: Mona og Kristian Skannerup, der har ejet Mil-tek siden begyndelsen for 26 år siden i Tim, har netop solgt to trediedele af aktierne i Skannerup Holding og dermed Mil-tek-koncernen til sønnerne Jesper og Mads Skannerup.

- Der er flere ting, der har spillet ind på, at det skal være nu. Det vigtigste er, at vores to sønner, Jesper og Mads har vist, at de vil Mil-tek fremadrettet og kan bidrage positivt til at sikre den fremtidige udvikling i virksomheden. Begge er i dag medejere af Mil-tek Danmark A/S med 10 procent ejerskab hver og er ligeledes i bestyrelsen for Mil-tek Danmark A/S, siger Kristian Skannerup.

- Det andet er, er at jeg nu nærmer mig en alder, hvor det vil være uansvarligt ikke at planlægge og lave strategi for et generationsskifte i vores selskaber, siger Kristian Skannerup.

- Mona og jeg har det godt med generationsskiftet rent følelsesmæssigt. Vi har også fuld overblik over butikken og kan overskue de økonomiske konsekvenser, siger Kristian Skannerup, med henvisning til den arveafgift, der skal betales i forbindelse med overdragelsen.

Der er tale om en samlet overdragelse på godt 66 procent af aktierne i Skannerup Holding, hvori ligger Mil-tek Danmark A/S, - Mil-tek Balers, Mil-tek Properties, samt ejerskaber i udenlandske selskaber, blandt andet skov og landbrugsejendomme i Letland.

Jesper og Mads Skannerup

Jesper Skannerup:

35 år. Uddannet automekaniker i 2005.

Efterfølgende blev Jesper Skannerup ansat som servicetekniker i Mil-tek, hvor han i starten kørte rundt i det meste af Danmark og installerede og servicerede maskiner.

I dag har Jesper Skannerup mange arbejdsopgaver i Mil-tek:

Han er kvalitetsansvarlig og står for at sikre at de halvfabrikata, der kommer ind i huset, er af en ordentlig kvalitet. Han håndterer også reklamationer.

Jesper er desuden den primære underviser, når Mil-teks teknikere fra rundt om i verden kommer til Danmark for at lære om service og vedligehold af Mil-teks produkter. Jesper Skannerup er også involveret i produktudvikling og forretningsudvikling generelt.

Jesper Skannerup er en del af bestyrelsen i Mil-tek Danmark A/S.

Privat er Jesper gift med Tina og sammen har de tre døtre; Winnie på 10 år, Naja på seks år og Ellinor på to år. Parret bor på en nedlagt landejendom lige nord for Tim.

Tina er uddannet fysioterapeut og er ansat ved Ringkøbing/Skjern Kommune.

Mads Skannerup:

31 år. Ansat i Mil-tek siden februar 2009.

Uddannet HHX i Ringkøbing i 2007. Efterfølgende uddannet mediegrafiker fra Herningsholm i Herning.

I forbindelse med uddannelsen som mediegrafiker blev Mads ansat i en elevstilling i Mil-tek, og Mads Skannerup har i dag ansvar for marketingafdelingen, hvorfra Mil-tek administrerer marketingaktiviteterne for alle forhandlere rundt omkring i verden.

Mads Skannerup er en del af bestyrelsen i Mil-tek Danmark A/S.

Mads Skannerup bor i Lemvig sammen med sin kæreste, Anne. Parret venter en familieforøgelse i starten af december. Anne er ansat ved Lemvig Kommune som pædagog på "Labyrinten" i Lemvig.

Desuden har Mads en søn, Tobias på fem år, fra et tidligere forhold, som Anne og Mads har fornøjelsen af at have "på fuldtid" hver anden uge.

Annonce

Stopper ikke i Mil-tek

Generationsskiftet betyder ikke, at Kristian Skannerup stopper i virksomheden.

- Jeg føler, der er nogle gode år i mig endnu. Vi har nogle meget spændende planer for fremtiden og som altid nogle enkelte udfordringer, som jeg gerne vil være med til at få klaret. Men der vil blive tid til lidt mere frihed i ny og næ, sammen med min hustru Mona, som desværre måtte fratræde sin fuldtidsstilling i Mil-tek for nyligt og gå på førtidspension på grund af efterveerne af en sygdom, der ramte hende for to år siden. Heldigvis er Mona kommet så langt helbredsmæssigt, at vi nu kan begynde at tage på ferie sammen med familien og venner igen, siger Kristian Skannerup.

- Det er er lige så vigtig for mig, at vores fantastiske personale kan føle sig trykke for så vidt angår fremtiden for Mil-tek, og at der hermed er en generation af yngre kræfter til at tage mere og mere over, siger Kristian Skannerup.

- Før overdragelsen er endelig, skal Skat godkende overdragelsen og den skat, der er beregnet af vores dygtige revisorer. Skat har seks måneder til at komme med indsigelser, men vi og vores rådgivere har en god mavefornemmelse for, at handlen går glat igennem, siger Kristian Skannerup.

Annonce

Solid vestjysk arbejdsplads

- Det er klart, at da snakken i sin tid faldt på et muligt generationsskifte, så satte det en masse tanker i gang. I første omgang ændrer generationsskiftet dog ikke ved den daglige gang i Mil-tek, siger Jesper og Mads Skannerup.

- Fælles for os begge er, at vi trives rigtig meget med vores nuværende roller og ikke har noget behov for at skulle "sidde for bordenden", så vi er godt tilpas med, at det ikke på nuværende tidspunkt har den store betydning for dagligdagen og den strategi, der arbejdes efter - vi vil naturligvis gerne fortsat være med til, qua vores roller i bestyrelsen, at præge Mil-tek og definere retningen fremadrettet, og gerne endnu mere på sigt, siger Jesper Skannerup.

- Det siger sig selv, at som medejer er motivationen endnu større, og vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer. Også selvom ejerskabet egentlig ikke er et mål i sig selv - det er også vigtigt for os, at vi kan bidrage til, at Mil-tek forhåbentlig fortsat kan være en solid vestjysk arbejdsplads med et godt ry og omdømme i mange år fremover, siger Mads Skannerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce