Annonce
Hvide Sande

Forsvaret bekræfter: Der er reserveret penge til nye redningsbåde

Det ser ud til, at redningsbåden Emile Robin bliver skiftet ud, men hvornår det sker, er stadig usikkert. Foto: Mads Dalegaard
Ifølge Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse er der afsat penge til nye redningsbåde. Der kan blive tale om flere nye redningsbåde end først antaget, men det er stadig usikkert, om Hvide Sande Redningsstation står først på listen.
Annonce

HVIDE SANDE: Hvide Sande Redningsstation har gennem flere år ønsket sig en ny redningsbåd som erstatning for den 30 år gamle Emile Robin.

Redningsbåden har sejlet 12 år længere, end den var udset til, og det kan mærkes, lyder det fra redningsstationen.

Nu kan der være en ny på vej.

Over for Dagbladet har Forsvarsministeriets Materiel og -indkøbsstyrelse (FMI) bekræftet, at der ér afsat penge til nye redningsbåde hos redningsberedskabet i Danmark.

- Forsvaret har reserveret midler til erstatningsanskaffelse af en række af Kystredningstjenestens fartøjer i de kommende år, skriver souschef ved presse og information hos FMI, Flemming Diehl, i en mail.

I mailen fremgår det, at forsvarets finansudvalg først formelt vil bevilge midlerne til de nye redningsbåde i løbet af 2020 på grund af en udbudsproces på ordrerne på bådene og efterfølgende indstilling fra Forsvarsministeriet med det endelige forslag.

Annonce

Opdateret udbud

Da Dagbladet talte med leder af Hvide Sande redningsstation, Lorentz Lauridsen, kunne han fortælle, at der tidligere havde været tale om en bevilling fra Forsvaret på tre nye redningsbåde. Det er ikke længere gældende. I stedet har man øget udbuddet, lyder det fra FMI.

- Det hidtidige udbud blev aflyst i juli, blandt andet fordi der var behov for at foretage en række tekniske ændringer. Ved udsendelse af nyt opdateret udbud er det forventningen, at antallet af fartøjer blandt andet ud fra en operativ vurdering øges fra tre i det hidtidige udbud til op til fem i det nye udbud, lyder det fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Planen er, at de fem nye redningsfartøjer skal overleveres fra FMI til Søværnskommandoen og Kystredningstjenesten i en periode frem til 2025, hvor de fem nye både dermed forventes blive taget i brug.

Selvom der er udsigt til fem nye redningsfartøjer, har Dagbladet ikke erfaret, at der skal være tale om en officiel lovning på, at Hvide Sande Redningsstation er modtager af én af de nye redningsbåde. Det er en beslutning, der bliver truffet senere, lyder det fra FMI.

- Rækkefølgen for leveringen af redningsbådene til redningsstationerne prioriteres af Søværnskommandoen og Kystredningstjenesten på det aktuelle tidspunkt, slutter Flemming Diehl sin mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Jeg vil nødig kaldes superspreder men jeg har jo nok smittet nogen

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Ringkøbing-Skjern

SF om solcellekapløb: Vi risikerer at begå den samme dumhed som med vindmøllerne

Annonce