Ringkøbing

Forstander Jørn Birk Nielsen stopper øjeblikkeligt på Schuberts Minde

Jørn Birk Nielsen er med øjeblikkelig virkning stoppet som forstander på Schuberts Minde. Arkivfoto: Jørgen Kirk
"På baggrund af nogle konkrete udfordringer, som socialtilsynet har henvendt sig om", "Er der indgået en gensidig aftale om, at Jørn fratræder som forstander". Sådan lyder det i en pressemeddelse fra Schuberts Mindes bestyrelsesformand Bjarne Lund Jørgensen.

Ringkøbing: "Jørn Birk Nielsen forstander på Schuberts Minde i Ringkøbing gennem 22 år fratræder sin stilling. Det er bestyrelsen, som i samarbejde med Jørn og den øvrige ledelse har indgået en gensidig aftale om fratrædelse". Sådan lyder det i dag i en pressemeddelelse fra bestyrelsesformand advokat Bjarne Lund Jørgensen.

"Jørn Birk Nielsen har gennem 22 år på Schuberts Minde været i spidsen for en vigtig udvikling, hvor han sammen med ledelsesgruppen har skabt nødvendige forandringer, som socialtilsynet har bakket op om. På baggrund af nogle konkrete udfordringer, som socialtilsynet har henvendt sig om, er bestyrelsen i tæt samarbejde med både Jørn og resten af ledelsen blevet enige om, at tiden er moden til at foretage nogle ændringer i ledelsesstrukturen. Der er derfor indgået en gensidig aftale om, at Jørn fratræder som forstander, så bestyrelsen kan tiltrække nye kompetencer til den videre udvikling af Schuberts Minde", lyder det i pressemeddelelsen.

"Jørn har som forstander dedikeret stået i spidsen for en vigtig udvikling i en tid med meget ny lovgivning og nye krav. Det vil jeg gerne takke ham for. Der er ingen tvivl om, at Schuberts Minde fortsat både skal evne de konstante krav om forandringer og holde fast i de gode resultater for børnene og de unge, som Schuberts Minde er kendt for, og som Socialtilsynet også anerkender", skriver Bjarne Lund Jørgensen i udtalelsen.

Det har ikke været muligt at træffe Bjarne Lund Jørgensen, eller Socialtilsynet for yderligere kommentarer til baggrunden for Jørn Birk Nielsen fratræden som forstander på Schuberts Minde.

Viceforstander Trine Brunsgaard Nielsen er konstitueret som ny forstander.

Om Jørn Birk Nielsen står der slutteligt i pressemeddelelsen.

"Jørn er klar til at give slip på opgaven som forstander af Schuberts Minde, og give plads en ny profil, der fortsat kan skabe gode forandringer i børn og unges liv, så de bliver klar til at stå på egne ben og finde vej i livet. Hvilke veje Jørn herefter vil følge, er endnu ikke klarlagt, men han er åben for de nye muligheder, der nu byder sig og som passer til den dedikation, der kendetegner ham."

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce