Annonce
Debat

Flere i arbejde og investeringer i klimaet

Annette Lind. Arkivfoto: Morten Stricker

Læserbrev: Af Annette Lind, MF (S) og Nils Ulrik Nielsen, Holstebro, byrådsmedlem (S) og bestyrelsesformand for Vestforsyning A/S:

Det går fantastisk i Danmark. Vi er kommet styrket gennem coronakrisen. Antallet af beskæftigede har aldrig været højere. Og vi har et solidt velfærdssamfund, som holder hånden under dem, der har brug for det.

Et unikt velfærdssamfund, som kan kun lade sig gøre, fordi vi bidrager til det. Alle, der kan, skal være i arbejde eller i gang med en uddannelse. Derfor glæder det os, at Socialdemokratiet har præsenteret reformudspillet ”Danmark kan mere 1”.

Annonce

Og derudover har vi tusindvis af borgere, der sidder fast på en passiv forsørgelse. Det skal vi lave om på. For det er vigtigt, at alle har noget at stå op til.


For vi kan mere. Næsten 50.000 unge i alderen 15-24 år er hverken i uddannelse eller job. Det er hverken godt for dem eller for vores samfund. Og derudover har vi tusindvis af borgere, der sidder fast på en passiv forsørgelse. Det skal vi lave om på. For det er vigtigt, at alle har noget at stå op til. Og det er vigtigt, at vi viser vores børn, at både mor og far går på arbejde i Danmark.

Vi har derfor præsenteret en langsigtet løsning, som blandt andet skal få nyuddannede hurtigere i arbejde, sikre flere og bedre faglærte til den grønne omstilling og give borgere med et integrationsbehov, der ikke kan forsørge sig selv, pligt til at bidrage med, hvad der svarer til en 37 timers arbejdsuge.

Ambitionen er klar. 10.500 flere danskere skal være en del af det arbejdende fællesskab i 2030.

Det kommer til at skabe værdi for os alle sammen. For med udspillet lægger vi op til, at der skal frigøres 4,5 milliarder kroner årligt. Det er penge, vi ønsker at investere i uddannelse, forskning og grøn omstilling.

Det glæder os, at vi med dette udspil prioriterer de frigjorte midler på den grønne omstilling og uddannelser. Vi vil oprette tre klimaerhvervsskoler, som skal blive centrum for stærke faglige miljøer for grøn omstilling og bæredygtighed. Det er blandt andet her, at vi skal uddanne de faglærte, vi har brug í den grønne omstilling. Vi mangler nemlig de rigtige hoveder og hænder til de gode grønne jobs, som omstillingen vil skabe. Vi mener begge, at det vil være oplagt at placere en af de nye klimaerhvervsskoler her hos os i Holstebro.

Foruden klimaerhvervsuddannelserne vil vi også investere 1 mia. kroner yderligere om året i den grønne omstilling. Vi er glade for at være en del af et parti, der tager klimaudfordringerne alvorligt og handler på dem.

Udspillet er socialt retfærdigt. Og det gør Danmark rigere og grønnere. Vi ser frem til, at forhandlingerne med Folketingets partier begynder.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Anders har gået fra Nr. Lyngvig til Bruxelles og nærmer sig målstregen i Paris: - Det bliver nu rart at komme hjem og sove i min egen seng

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Skjern

Nye grunde på vej i Skjern: Gammelt rensningsanlæg snart klar til udstykning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Ringkøbing

Christian er ny forperson i West Coast Pride: Jeg vil altid kæmpe for dem, der har det sværere end mig

Ringkøbing For abonnenter

Cathrine fra Ringkøbing skal med fregatten 'Esbern Snare' for at jagte pirater i Guinea-bugten

Debat

Sundhed med tryghed og værdighed

Skjern

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Ringkøbing

Fem år gammel sø i populær bydel graves op og gøres dybere: Den er groet til i høje planter

Hvide Sande For abonnenter

To kvinder udsat for krænkende chef: Lynede bukser ned og ville snakke lønforhøjelse

Vestjylland

Fire firmaer fik bilerne tømt for værktøj

Annonce