Annonce
Ringkøbing

Flere hundrede har penge til gode i det konkursramte badehotel: Nogle har købt gavekort på 6000 kroner

Det endte med en konkurs for brødreparret Nick og Oliver Mogensen tidligere på året. Nu rejser flere hundrede gavekort-købere krav til konkursboet. Foto: Morten Stricker
Der er potentielt flere hundrede tusinde kroner ude at svømme i uforløste gavekort til konkursramte Vedersø Klit Badehotel.

Vedersø: Er der noget jeg kan gøre? Sådan lød spørgsmålet fra en læser til avisen.

Han havde fået et gavekort til Vedersø Klit Badehotel og skulle have været på ophold fra den 17. april. Men ved et tilfælde opdagede han, at hotellet var gået konkurs.

Og han er ikke alene.

Annonce

For telefonerne har været rødglødende i Advokathuset i Holstebro. Her arbejder advokat Jes Andersen, der blandt andet beskæftiger sig med insolvensret.

For siden Vedersø Klit Badehotel i februar gik konkurs, har han modtaget over 500 opkald fra kunder, der havde købt gavekort til det nu lukkede hotel.

- Det er hver eneste dag, folk ringer, siger advokaten, der er kurator i konkursboet.

De fleste gavekort er ifølge Jes Andersen på omkring 1300 kroner - men der er også nogle, der har købt gavekort med værdi på 6000 kroner.


Muligheden er der jo - så jeg vil da opfordre til at folk anmelder deres krav for en sikkerheds skyld

Jes Andersen, advokat og kurator på Vedersø Klit Badehotel


- Så der er rigtig mange skuffede kunder, der ringer ind - på alle mulige tidspunkter af døgnet. De skal jo selvfølgelig have lov til at ringe - de er jo bare skuffede, siger han.

Indtil videre har 230 af de 500, der har ringet, anmeldt deres krav.

Små chancer

Chancen for, at der kommer penge deres vej i den nærmeste fremtid, ser dog ret sort ud, fortæller, Jes Andersen.

- I sådan en konkurs opgør man aktiver i konkursboet, som først og fremmest skal dække de fortrinsberettigede krav - det kan være løn til medarbejdere, kuratorsalær, retsafgifter og andet.

- Og det er først, når de ting er betalt, at resterende penge bliver fordelt ud til eksempelvis de, der har købt gavekort - og har penge til gode. Ofte derfor man ikke ender med at få penge retur, siger han.

Chancerne er i hvert fald små:

- Der bliver jo nok ikke nogen dækning til dem. Det er meget usandsynligt lige nu. Men vi undersøger jo så muligheden for at søge tilskud, men det ser tungt ud siger han.

Alligevel opfordrer han de, der har penge til gode i et gavekort til at sende deres krav ind:

- Muligheden er der jo - så jeg vil da opfordre til at folk anmelder deres krav for en sikkerheds skyld, siger han.

Han har i øvrigt indtryk af, at flere af køberne ikke er blevet informeret om, at deres bookede overnatning alligevel ikke kan gennemføres på grund af konkursen.

Gavekortene er ifølge kurator blevet solgt af Aarhus-virksomheden Kundecentralen på vegne af hotellet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra selskabet før deadline.

Annonce

Tabet

I forbindelse med konkursen spurgte avisen i marts tidligere forpagter Nick Mogensen om, hvorvidt der var mistet mange penge i konkursen. Til det svarede han:

- Det har jeg ikke et overblik over, men det er ikke min fornemmelse, at vi taler om de vilde summer. Det må kurator afgøre. Selvfølgelig er der et eller andet tab, men vi har gjort alt for, at det ikke skulle eskalere - af samme grund indgav vi også konkursbegæringen.

Annonce

Svært med gode råd

Og hvad kan forbrugerne så gøre - udover at sende deres krav til kurator? Forbrugerrådet Tænks jurist, Rikke Seerup svarer:

- I det her tilfælde er der ikke andet, man kan gøre, end at anmelde krav i konkursboet - men da det er et "simpelt krav", vil det jo være sidst i rækkefølgen, siger hun.

Bør man som forbruger i højere grad tjekke op på firmaers likviditet, før man køber gavekort?

- Det vil være svært som forbruger hver gang at skulle tjekke sådan noget. Det er nok for meget at forlange. Men det er selvfølgelig vigtigt, at man som forbruger gør sig det klart, hvad man køber, når man køber et gavekort - og den ricisi, der er forbundet med det, hvis virksomheden går konkurs, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce