Annonce
Ringkøbing

Flere elever på mind- og skills-linje giver Fjordvang Efterskole fuldt hus

Fjordvang Efterskole tog i skoleåret 2018/19 hul på faglinjen Mind- og Skills. Dengang sagde man goddag til 11 mind-elever og 18 på skills-linjen. I år er det antal øget til 17 på mind-linjen og næsten en fordobling på skills-linjen til 33 elever. Arkivfoto Jørgen Kirk
Der er ikke én seng ledig på Fjordvang Efterskole i Velling i dette skoleår. 100 elever har i øjeblikket sin daglige gang på efterskolen, og det skyldes især et højere elevtal på skolens mind- og skills-linjen, forklarer forstander Jacob Gravlund Jørgensen. – Det er en ret stor fremgang, vi har oplevet på ét år, siger han.

VELLING: Det kan godt være, at det går lidt trægt med at få de unge til at komme i gang med en erhvervsuddannelse, så snart de har forladt folkeskolen.

Men sådan er det ikke hos Fjordvang Efterskole i Velling. I sit andet år med faglinjen mind- og skills, der deler elever op på en boglig og en praktisk linje ud fra deres styrkeområder, har efterskolen øget sit elevtal.

På mind-linjen, som er den boglige og teoretiske linje, har man øget elevtallet fra 11 til nu 17, mens man på skillslinjen, som er den praktiske linje, er gået fra 18 til 33 elever.

- Det er jeg glad for. Vi er i år gået fra at have 72 elever til at have 100 elever på skolen. Det betyder, at vi for første gang har fuldt hus, og jeg har sagt nej til elever i år. Så det er en ret stor fremgang, vi har oplevet på ét år. Det er blandt andet mind og skills, der har hjulpet til det. Så på den linje er det en ret stor succes, siger forstander for Fjordvang Efterskole, Jacob Gravlund Jørgensen, og forklarer, at en del af fremgangen også skyldes nye faglinjer som gastronomi og boldspil.

Skills-eleverne har gennem skoleåret haft forskellige opgaver - lige fra at lave pyntejuletræer i metal (billedet) til hjælp i konstruktionsarbejdet med Fjordvang Efterskoles nye gastronomilokale. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Udgangspunkt i elevernes styrker

Men den største fremgang finder man altså hos mind- og skills-linjen, som så dagens lys sidste år.

Jacob Gravlund Jørgensen vurderer, at guldmedaljen til efterskolens hold ved DM i Skills for efterskoler kan have været medvirkende til at sætte linjen i et godt lys.

Men han mener også, den procentvist store elevfremgang kan skyldes et behov hos nogle elever i folkeskolen for at blive mødt med undervisning, der tager udgangspunkt i elevernes styrker, vurderer Jacob Gravlund Jørgensen.

- Jeg tror simpelthen, at der er et kæmpe behov for, at 9. klasse får større fokus på den kreative og praktiske del af elevernes styrke, for den danske folkeskole er nok mest skruet sammen til de boglige elever og knap så meget til de praktiske elever. Det er ikke, fordi vi har lavet en helt anderledes 9. klasse. Vi giver bare eleverne mulighed for at give den fuld gas med det praktiske og kreative i fire timer om ugen, forklarer Jacob Gravlund Jørgensen.

Annonce

Gang i flere projekter

Derfor er flere af eleverne på skills-linjen i øjeblikket i gang med flere selvvalgte projekter rundt om på skolen med hjælp fra tre lærere og skolens pedel.

I øjeblikket arbejdes der blandt andet på at ændre på skolens bålhus. Nogle elever arbejder på at lave et større terrasseområde mellem skolens elevgange og de elevhuse, hvor eleverne bor.

Endnu en flok elever har kastet sig over at bygge en ny shelter til skolens shelterplads.

- Så der er gang i både store og små projekter på skolen i øjeblikket, siger han.

Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Cheftræner fortæller om grunden til sit stop: - Som person er jeg grundlæggende lidt genert og introvert

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu går arbejdet i gang: Plan for gigantisk solcellepark i Gestenge kan være grydeklar om et års tid

Tarm For abonnenter

Nu kan du spille bowling døgnet rundt: Travlt bowlingcenter til salg igen

Ringkøbing

Transportfirma vinder pris for grønt initiativ: Planter træer ved grusgrav for pengene

Ringkøbing

Overraskende fund: Gravsteder og offergaver på Øster Lem Hede

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester vil have minister til at godkende radarstyret lys på vindmøller: - Det giver ingen mening

Ringkøbing For abonnenter

Hygge og nærhed: Ringkøbings nye læger vil tilbage til de gamle lægedyder

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Hvide Sande

Ikke mere rødt fjordvand: Men stadig badeforbud nær brandstedet

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne For abonnenter

100-årige Kristiane ønsker sig en skabsfryser i fødselsdagsgave: Hun har selv bagt til festen med 91 gæster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Annonce