Annonce
Videbæk

Et job med stort ansvar lokkede Emma fra Aarhus til Viftrup Jespersen i Videbæk

Emma Kristiansen er landet med sin kandidatgrad i Anders Elkjærs vækstvirksomhed i Videbæk. Nu skal hun blandt andet bygge firmaets HR-afdeling op. Foto: Viftrup Jespersen
56 humanister fra Aarhus Universitet har i de sidste tre år arbejdet i små og mellemstore virksomheder i Midt- og Vestjylland - herunder Emma Kristiansen, der nu har fået fast arbejde hos Viftrup Jespersen i Videbæk.

Videbæk: Kan akademikere falde til i mindre virksomheder, og kan mindre virksomheder få noget ud af højtuddannedes evner? Ja, lyder svaret fra socialfondsprojektet ”Akademiker i erhvervslivet”.

Via projektet, der slutter ved årsskiftet, er 56 humanistiske kandidater fra Aarhus Universitet kommet i projektansættelser i 54 SMV’er (Små og Mellemstore Virksomheder) i Midt- eller Vestjylland. For mange er forløbet endt med en fastansættelse, og andre har brugt det som springbræt til ansættelse i en anden virksomhed i lokalområdet.

Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Fik stort ansvar

Emma Kristiansen kom efter sin kandidateksamen i uddannelsesvidenskab i tre måneders projektansættelse hos en SMV i Vestjylland. Efter praktikken fik hun via de midt- og vestjyske erhvervsråds netværk kontakt til el- og entreprenørvirksomheden Viftrup Jespersen i Videbæk. Her er hun netop begyndt som ansvarlig for HR og sundhed samt sikkerhed og miljø.

- Jeg får megameget ansvar og mulighed for at løbe med bolden dagligt og præge mine arbejdsopgaver. Det vil jeg hellere end at sidde i et konsulenthus med 20 kolleger og udføre opgaver, som ikke udfordrer og udvikler mig, siger Emma Kristiansen.

Emma Kristiansens direktør, Anders Elkjær, så Emmas jobopslag i en nyhedsmail fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd. Han tog kontakt til Aarhus-kandidaten, og over et par samtaler fik han forklaret sin virksomheds udfordringer.

- Vi kommer til at give Emma en masse udfordringer, som hun skal levere på, og jeg regner med, at hun bliver en direkte støtteperson for ledelsen. Vi er vokset kraftigt på det seneste og været en gazellevirksomhed tre gange inden for de seneste fire år, og så glemmer man lidt at få videreudviklet ledelsesredskaberne i virksomheden. For os gælder det især inden for HR, hvor vi lige nu oplever stigende udfordringer med at fastholde og rekruttere medarbejdere, siger Anders Elkjær.

Annonce

En drøm af et match

Emma Kristiansen siger i dag, at samtalerne med Anders Elkjær var afgørende for hendes beslutning:

- Da jeg hørte, hvilke opgaver virksomheden stod og manglede hjælp til, havde jeg mange idéer. Og hvis ikke Anders havde formuleret deres problemer så præcist, så jeg som humanist kunne læse mig selv ind i jobbet, er det ikke sikkert, at jeg var sprunget til.

Nu glæder Anders Elkjær sig over at have fastansat en højtuddannet i virksomheden.

- Det er en drøm af et match for os. Der er så mange coaches og konsulenter derude, der gerne vil tjene penge på at hjælpe mig, men jeg vil hellere bruge penge på én som Emma, som har valgt os her i Videbæk i stedet for Aarhus, siger Anders Elkjær.

- Jeg har fået et stort ansvar, men omvendt er jeg ikke bange for at begå fejl. Lige nu er jeg på en stejl læringskurve, og jeg glæder mig til at realisere nogle af mine idéer. Og jo, der er langt fra Videbæk til Aarhus, men det er det værd, siger Emma Kristiansen.

Annonce

Har skubbet til forståelsen

For projektleder Jannie Laigaard på Aarhus Universitet er Emmas ansættelse i Videbæk et godt eksempel på de 56 projektforløb, som AiE-projektet har gennemført på tre år:

- Mange virksomheder har brug for input til arbejdet med grøn omstilling, digitalisering, bæredygtighed og andre brændende platforme. Men der er også mange virksomheder, hvor der hersker fordomme om humanister. Her er vi lykkedes med at skubbe til forståelsen for kandidaternes kvaliteter. Virksomhederne ser, hvad humanister kan bidrage med, siger hun.

Jeg har fået et stort ansvar, men omvendt er jeg ikke bange for at begå fejl. Lige nu er jeg på en stejl læringskurve, og jeg glæder mig til at realisere nogle af mine idéer. Og jo, der er langt fra Videbæk til Aarhus, men det er det værd.

Emma Kristiansen, ansvarlig for HR og sundhed, sikkerhed og miljø hos Viftrup Jespersen


Akademikere i erhvervslivet

Aarhus Universitet har i samarbejde med seks midt- og vestjyske erhvervsråd startet ”Akademiker i Erhvervslivet”, som sender humanistiske kandidater i tre måneders virksomhedspraktik.

Målet med projektet er at få bragt kandidaternes kompetencer i spil i små og mellemstore virksomheder, så flere virksomheder stifter bekendtskab med kandidaterne, virksomhedernes konkurrenceevne og innovationskapacitet øges, og beskæftigelsen øges blandt humanistiske dimittender.

Projektet, der er støttet af EU’s Socialfond slutter med udgangen af 2021.

Læs eventuelt mere om projektet i Erhvervsstyrelsens projektdatabase


 Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce