Annonce
Ringkøbing

Esbjerg-investor køber sig ind i Onecollection: Møbelfirmaet skal fortsat have hovedsæde i Ringkøbing

Onecollection er i gang med et generationsskifte - samtidig med, at byggeriet af det nye domicil fortsætter. Foto Poul Osmundsen.
Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen sælger 30 procent af aktierne til KD-selskaberne i Esbjerg; de fortsætter som direktører og i bestyrelsen, og nyt domicil udtrykker, at virksomheden fortsat skal have sæde i Ringkøbing.

RINGKØBING: KD-selskaberne i Esbjerg har overtaget 30 procent af aktierne i møbelvirksomheden Onecollection.

Grundlæggerne af den internationalt kendte designmøbel-virksomhed, Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen ejer dog fortsat aktiemajoriteten, og fortsætter som direktører og i bestyrelsen. Derudover er en ledergruppe bestående af Bo Nørgaard, Inge Kristensen og Christian Poulsen også medejere.

De nye aktionærer har ingen planer om at flytte virksomheden fra Ringkøbing, heller ikke hvis KD-selskaberne på det tidspunkt skulle overtage en aktiemajoritet, fastslår direktør i selskabet Sisse Droob over for Dagbladet.

Annonce

Bag salget af den store aktiepost står Ivan Hansens og Hans Henrik Sørensens ønske om at sikre, hvad de kalder "et strategisk generationsskifte".

- Det er nu 30 år siden, Ivan og jeg startede Hansen & Sørensen, der senere er blevet til Onecollection, og dåbsattesten peger på, at det er på tide at planlægge virksomhedens fremtid, siger Hans Henrik Sørensen i en pressemeddelelse.

Livsværket sikret

-Derfor har vi gennem længere tid haft en dialog med familien Droob fra KD-selskaberne i Esbjerg for at se, om vi kunne finde en model, hvor vi sikrer virksomhedens eksistens som en selvstændig og uafhængig virksomhed, baseret på den kultur og det værdisæt, som vi har opbygget virksomheden omkring, fortsætter han.


Onecollection laver nogle helt unikke møbler, og som vi ser det, er det en virksomhed med en lys fremtid; Finn Juhl er jo en af de allerstørste danske møbeldesignere.

Sisse Droob, direktør KD-selskaberne.


- Vi er meget glade for, at vores livsværk nu er fremtidssikret, endda på vestjyske hænder og med fortsat base i Ringkøbing, hvor virksomheden har ligget siden 1995. Vi har nemlig ikke lyst til at se vort livsværk blive overtaget af en kapitalfond eller en konkurrent, som ellers er meget på mode i øjeblikket. Vi værner om vores kultur og vores værdier og ikke mindst friheden til at gå vore egne veje, og det kan og vil vi fortsat gøre fremover.

- KD-selskaberne investerer meget konservativt og langsigtet, hvilket passer rigtig godt til os.

Arven sikres

Til Dagbladet siger Sisse Droob, at KD-selskaberne kender Hansen & Sørensen godt i forvejen. KD-selskaberne driver blandt møbelhusene Ingvard Christensen, og har i den forbindelse fået lavet møbler i Ringkøbing.

- Onecollection laver nogle helt unikke møbler, og som vi ser det, er det en virksomhed med en lys fremtid; Finn Juhl er jo en af de allerstørste danske møbeldesignere, fastslår hun.

Set med KD-selskabernes øjne er Onecollection en god, sund og langsigtet investering, og virksomheden skal selvfølgelig fortsat ligge i Ringkøbing, siger Sisse Droob.

Det har da også været afgørende for ejerne, at virksomheden fortsat har hovedsæde og produktion i Ringkøbing. Her er Onecollection i øjeblikket ved at opføre et nyt 2500 kvadratmeter stort hovedsæde med højlager, samleværksted og administration på virksomhedens grund over for Hotel Fjordgården.

Med dette byggeri samles alle virksomhedens aktiviteter på Vesterled 18 og 19. Derudover han Onecollection et stort showroom og kontor i Gothersgade 9 i Købehavn tæt på Kongens Nytorv.

Annonce
Ringkøbing IF For abonnenter

Klar forstærkning til Ringkøbing IF: Tidligere topscorer er vendt tilbage til klubben

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing IF

En forstærket trup giver optimisme i Ringkøbing IF: Træneren tror på en plads i top fire

Vestjylland For abonnenter

Efter fire måneder åbner ulvezone igen: Noget kan tyde på, at mennesker og ulvehvalpe holdt sig væk - på nær en politianmeldelse

Skjern

Brand i mejetærsker spredte sig til mark

Debat

Klumme: Mellem os sagt - lad os være besværlige for hinanden

Tarm

34-årig mand uden kørekort snuppet i dansk bil med tyske nummerplader: Politiet fandt også stoffer på manden

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Fagchef ved kommunen: - Det er ikke nyt, at vi bruger sikkerhedsvagter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Ringkøbing

Nyt ansigt i Landbobankens produktionscenter

Vestjylland

Ulvedræber truet på livet: Mand dømt for truslerne

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Ringkøbing-Skjern

I weekenden vælter eleverne ind: Forstandere glæder sig til et efterskoleår med færre coronarestriktioner

Videbæk For abonnenter

Plejehjemsleder om brugen af sikkerhedsvagter: - Vi skal også passe på de andre beboere

Videbæk

Billig-arbejdstøj går på opkøb: Nu vil Spjald-virksomheden selv designe arbejdstøj

Annonce