Navne

Erfaren kok bestyrer i museumscafé

Ilse Bech er ansat som kok og bestyrer på standingsmuseet i Thorsminde. Pressebillede

Thorsminde: Der arbejdes i disse dage på højtryk for at få alt klart, så caféen kan åbne til påske. Efter den forlængede vinterlukning åbner Café St. George med den erfarne kok Ilse Bech som bestyrer.

- Vi har besluttet selv at drive museumscaféen og har netop ansat Ilse Bech som kok og bestyrer, oplyser Helle Henningsen, afdelingsleder på Strandingsmuseum St. George, og hun fortsætter:

- Vi er glade for, at Ilse bliver en del af besætningen på Strandingsmuseum St. George. Hun har mange års erfaring indenfor faget og samtidig et godt kendskab til både caféen og museet, da hun var ansat under den tidligere forpagter af museumscaféen.

Ilse Bech er udlært kok fra Kongensbro Kro, og hun har siden arbejdet på forskellige restauranter. Blandt andet var hun i en årrække køkkenchef på Borbjerg Mølle Kro, og hun har været bestyrer af Sevel Forsamlingsgård.

- Jeg glæder mig meget til at åbne café St. George og byde gæsterne indenfor, siger Ilse Bech.

- Det er sådan et dejligt sted. Beliggenheden er jo fantastisk, og fra caféen er der en flot udsigt til havet, klitterne og havnen i Thorsminde. Samarbejdet med museet ser jeg også frem til, tilføjer hun.

Ilse Bech lægger vægt på, at alt på menukortet er hjemmelavet fra grunden og så vidt muligt fremstillet af lokale råvarer. På menukortet vil gæsterne kunne vælge frokostretter, der afspejler beliggenheden ved Vesterhavet og fortællingerne på Strandingsmuseum St. George. En god kop kaffe eller te med hjemmebag kan man altid få.

- Café St. George vil være åben i museets åbningstid. Vi kan dække op til mange, så grupper og selskaber er altid velkomne. Der vil desuden være åbent i caféen, når der er aftenarrangementer på museet, lyder det fra den nye bestyrer.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Mindeord For abonnenter

Til minde om et liv: Gurli smurte madpakker til de børn, der ikke havde én med

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce