Annonce
Erhverv

Endnu et vestjysk opkøb: Linka Energy i Lem køber østjysk virksomhed

Folkene bag det nye Linka-opløb. Fra venstre adm. direktør i Linka Energy Thomas Gaardbo, arbejdende bestyrelsesformand i Linka Energy Brian Pedersen og adm. direktør i Weiss Kenneth Iversen. Pressefoto.
Lem-virksomheden købe Weiss, der er specialister i rådgivning om og service på biomassebaserede forbrændingsanlæg; købet kommer oven på opkøbet for halvandet år siden af svenske Jernforsen.

LEM: Linka Energy Group i Lem har netop købt den østjyske virksomhed Weiss. Det er Linkas andet opkøb på halvandet år; i 2018 købte Lem-virksomheden svenske Jernforsen.

Linka og Weiss, der har adresse i Hadsund fortsætter som selvstændige virksomheder med Thomas Gaardbo som administrende direktør i Linka Energy og Kenneth Iversen som administrerende direktør i Weiss. Kennet Iversen indtræder i forbindelse med opkøbet i ejerkredsen bag Linka Holding.

Weiss har i over 92 år specialiseret sig i at levere kundetilpassede og CO2-neutrale energianlæg baseret på affald og biomasse samt mindre kraftvarmeanlæg; alt i alt har virksomheden leveret mere end 1000 energianlæg på verdensplan.

I de senere år har virksomheden ikke taget nye projekter ind, men lever af at rådgive om og udføre service på biomassebaserede forbrændingsanlæg; den ejer fortsat alle tekniske og designmæssige rettigheder til de anlæg, der er opført gennem tiderne.

Annonce

En styrkelse

- Købet tilfører Linka Energy Group en yderligere styrkelse af gruppens produktportefølje samt den viden og de mangeårige specialkompetencer, som medarbejderne i Weiss allerede i dag anvender over for deres eksisterende kunder, udtaler Thomas Gaardbo, administrerende direktør ved Linka Energy.

- Vi ser et stort potentiale i at kunne udvide vores tilbud til markedet med de gode produkter og specielle kompetencer, der er opbygget i Weiss, og vi er sikre på, at købet vil medføre mange nye muligheder for både nye og eksisterende kunder.

Hos Weiss er man glade for de nye ejere.

- Vi ser frem mod et spændende samarbejde med vores nye kollegaer og virksomheden Linka, der har en stærk position på markedet inden for biomasseanlæg. Tilsammen har vi store mængder viden og erfaring, som i fremtiden vil komme vores kunder til gode, siger Kenneth Iversen.

Linka - der fejrede 40 års jubilæum i 2019 - tæller i dag 90 medarbejdere efter opkøbet af Jernforsen, og regnes for at være spydspidsen inden for branchen, når det gælder biomasse- og affaldsbaserede anlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Panda-diplomatiet og det sort-hvide verdensbillede

Panda-diplomati. Et ord, som har flere hundrede år bag sig, men som først blev alment kendt her i landet, da to kinesiske eksemplarer af Ailuropoda melanoleuca sidste år flyttede ind i Københavns Zoo. De sort-hvide bjørne er hverken købt eller skænket til os som gave; Danmark har bare lånt dem af Kina. Ud over en årlig leje på én million dollar er udlånet også et på andre måder værdifuldt redskab: 40 handelsaftaler blev underskrevet samtidig med aftalen om flytningen af Mao Sun og Xing Er, som de to bamser hedder. De sjældne bjørne kan desuden bruges som et sanktionsmiddel fra kinesisk hold: Ligesom en anden menneske-ambassadør, der er udsendt til et besværligt land, kan pandaerne kaldes hjem, hvis en nation ikke makker ret overfor Riget i Midten. Verdens mest nuttede form for magt, som Dagbladet Information skrev ved bjørnenes stærkt pressedækkede ankomst til København. Om Xing Er og Mao Sun skulle være på vej tilbage til de hjemlige bambusmarker, efter at Jyllands-Posten tirsdag dristede sig til at bringe en tegning af det kinesiske flag som illustration af den farlige coronavirus, der er udsprunget i Kina, er nok tvivlsomt. Men reaktionen fra deres fødeland er ganske voldsom: Kina forlanger en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten for den set med danske øjne helt uproblematiske tegning. På de såkaldt sociale medier bringer historien tydeligvis Muhammed-tegningerne frem i erindringen hos mange. Det er endda den samme avis, som nu igen bringer anstødelige tegninger, peger en del af meningsmagerne på. Må vi herfra pege på ordlyden af Grundlovens paragraf 77? Den paragraf, der slår fast, at enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Uanset panda-diplomati og handelsaftaler skal vi aldrig finde os i, at et andet land prøver at lægge pres på den frie danske presse. Et sort-hvidt verdensbillede som det kinesiske må ikke vinde indpas her hos os. Vi skal holde ytringsfrihedens kulørte fane højt - hvad enten den bærer Tibets, Danmarks eller Jyllands-Postens farver.

Annonce