Annonce
Erhverv

Endnu et vestjysk opkøb: Linka Energy i Lem køber østjysk virksomhed

Folkene bag det nye Linka-opløb. Fra venstre adm. direktør i Linka Energy Thomas Gaardbo, arbejdende bestyrelsesformand i Linka Energy Brian Pedersen og adm. direktør i Weiss Kenneth Iversen. Pressefoto.
Lem-virksomheden købe Weiss, der er specialister i rådgivning om og service på biomassebaserede forbrændingsanlæg; købet kommer oven på opkøbet for halvandet år siden af svenske Jernforsen.

LEM: Linka Energy Group i Lem har netop købt den østjyske virksomhed Weiss. Det er Linkas andet opkøb på halvandet år; i 2018 købte Lem-virksomheden svenske Jernforsen.

Linka og Weiss, der har adresse i Hadsund fortsætter som selvstændige virksomheder med Thomas Gaardbo som administrende direktør i Linka Energy og Kenneth Iversen som administrerende direktør i Weiss. Kennet Iversen indtræder i forbindelse med opkøbet i ejerkredsen bag Linka Holding.

Weiss har i over 92 år specialiseret sig i at levere kundetilpassede og CO2-neutrale energianlæg baseret på affald og biomasse samt mindre kraftvarmeanlæg; alt i alt har virksomheden leveret mere end 1000 energianlæg på verdensplan.

I de senere år har virksomheden ikke taget nye projekter ind, men lever af at rådgive om og udføre service på biomassebaserede forbrændingsanlæg; den ejer fortsat alle tekniske og designmæssige rettigheder til de anlæg, der er opført gennem tiderne.

En styrkelse

- Købet tilfører Linka Energy Group en yderligere styrkelse af gruppens produktportefølje samt den viden og de mangeårige specialkompetencer, som medarbejderne i Weiss allerede i dag anvender over for deres eksisterende kunder, udtaler Thomas Gaardbo, administrerende direktør ved Linka Energy.

- Vi ser et stort potentiale i at kunne udvide vores tilbud til markedet med de gode produkter og specielle kompetencer, der er opbygget i Weiss, og vi er sikre på, at købet vil medføre mange nye muligheder for både nye og eksisterende kunder.

Hos Weiss er man glade for de nye ejere.

- Vi ser frem mod et spændende samarbejde med vores nye kollegaer og virksomheden Linka, der har en stærk position på markedet inden for biomasseanlæg. Tilsammen har vi store mængder viden og erfaring, som i fremtiden vil komme vores kunder til gode, siger Kenneth Iversen.

Linka - der fejrede 40 års jubilæum i 2019 - tæller i dag 90 medarbejdere efter opkøbet af Jernforsen, og regnes for at være spydspidsen inden for branchen, når det gælder biomasse- og affaldsbaserede anlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce