Annonce
Sport

Endelig - første sejr i sæsonen til Skjern Håndbolds U17 drenge

Håndbold: Efter tre nederlag på stribe fandt Skjern Håndbolds U17 drenge 1. division langt om længe melodien og viste god aggressivitet, udstråling og højt spillehumør fra første fløjt i udekampen mod SINE, der blev slået 31-19. Et særdeles godt forsvar og som følge deraf flere kontrascoringer gav pauseføring til vestjyderne på 15-9.

- Samme koncentration var gældende efter pausen, hvor hjemmeholdet - foran et meget stort efterskolepublikum - havde rigtig svært ved at komme til scoringer. De sidste 15 minutter af opgøret kom der lidt for mange scoringer mod os, men overordnet set var det en flot indsats over hele linjen. Det var en holdpræstation, hvor sejren blev grundlagt på virkelig flot forsvarsarbejde, og skal vi fremhæve et par spillere, så var Mathias Nikolajsen helt fantastisk, og Jakob Rasmussen spillede offensivt en rigtig god kamp, fortalte Skjerns træner Søren Ostersen.

For Skjern Håndbold scorede Jakob Rasmussen 7, Viktor Haubro Lind 5, Oliver Hamann-Boeriths 5, Tobias Majgaard Pedersen 4, Mathias Nikolajsen 4, Emil Ostersen 2, Frederik Hovgaard 2 og Malthe Green 2 mål.

Næste opgør er på hjemmebane på søndag den 3. november 2019 klokken 12 mod UH Esbjerg.

Fodbold: Ringkøbing IF 3 vandt ugens lokalopgør i serie 4 pulje 60 med 4-2 ude over Rindum SU.

- Vi stillede med et godt hold, og vi spillede en god kamp. Bolden kørte fint rundt, og vi skabte mange chancer. I slutfasen faldt tempoet, og da trætheden kom, lavede vi et par fejl, som Rindum straffede. Men det var en fortjent sejr, fortalte RIFs træner Vejsil Ibrahimovic.

Mads Dalgas scorede til 1-0, Søren Rømer scorede et fantastisk mål til 2-0, og Emil Drest øgede til 3-0 kun et par minutter efter, han var blevet skiftet ind på banen. Rindum reducerede til 3-1, inden Jeppe Frydenvang Madsen scorede efter frispark med et godt langskud.

Håndbold: Når Skjern Håndbold lørdag møder Kolding IF, er det tid til for anden gang at uddele Goenergi prisen til en eller flere personer, der er ildsjæle og gør en ekstraordinær indsats i Skjern Håndbold. Prisen overrækkes til aftermatch efter kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce