Annonce
Ringkøbing

Efterskole vinder DM i Skills

Vinderholdet bestod af Emma, Niklas og Thais fra 9. klasse på Fjordvang Efterskole. Foto: Morten Lassen.
Det må have givet pote at lave et minds- og et skills-spor for Fjordvang Efterskole. I hvert fald vandt de torsdag eftermiddag DM i Skills for efterskoler.
Annonce

Velling: Eleverne på Fjordvang Efterskole var godt trætte, da de kom hjem torsdag aften. Klokken 5 om morgenen var de kørt afsted med Næstved og DM i Skills som endestation. Dagen endte omkring midnat tilbage i Velling med et danmarksmesterskab og 10.000 kroner i bagagen.

- Jeg er bestemt stolt af dem. Vi deltog med tre hold, og alle tre blev heatvindere. Så vi havde tre hold i finalen. De var meget spændte på, hvad det hele gik ud på. Da de fik set hele setuppet, blev de tændte. Og da det første hold vandt sit heat, blev de ekstra tændte. Stemningen steg i takt med, hvor godt de gik, så i finalen var det helt ekstatisk, siger lærer Morten Lassen.

På Fjordvang Efterskole er 9. klasse delt i et mind-spor og i et skills-spor. Måske det var med til at give eleverne en fordel i finalen.

- Der var elever med fra begge spor på hvert hold. De har kompetencer på kryds og tværs, så de kunne bakke hinanden op og hjælpe hinanden, siger Morten Lassen, der blandt andet underviser i matematik og geografi.

Præmien på 10.000 kroner, regner lærer Morten Lasse med, skal bruges på noget socialt, der kommer hele skolen til gode. Foto: Morten Lassen.
Annonce

Fejres med is og søvn

Med titlen om danmarksmester i Skills for efterskoler medfølger 10.000 kroner. Eleverne og Morten Lassen har endnu ikke besluttet, hvad pengene skal bruges på.

- Vi regner med at lave noget socialt for hele skolen. Noget som kommer alle til gode. Vi skal også fejre vinderne. Vi havde snakket om is på vej hjem fra Næstved, men det var de for trætte til. I dag har de fået lov til at sove længe, og så skal vi nok have is på mandag. Og finde ud af hvad pengene skal bruges på, siger Morten Lassen.

- Det var bare en fed oplevelse. Jeg er stolte af dem, og de gjorde det hele værd med at stå tidligt op og komme sent hjem. Det synes eleverne også. Konkurrencen og 10.000 kroner kan ændre meget. Jeg burde nok have flere kommentarer, men jeg er lidt træt, griner underviseren.

Ved DM i Skills for efterskoler stiller eleverne ikke op i enkelte kategorier, som er tilfældet for erhvervsskolerne. I stedet konkurrerer eleverne i en bred palette af fag. De skulle blandt andet samle et fuglehus, trække ledninger samt skære og lægge fliser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce