Annonce
Ringkøbing-Skjern

Efter otte måneder som løsgænger: Lærke har meldt sig ind i et nyt parti

Jesper Lærke blev valgt med små 600 personlige stemmer for Fjordlisten. I maj sidste år blev han løsgænger. Nu har han meldt sig ind i Kristendemokraterne. Foto Jørgen Kirk
Byrådsmedlem Jesper Lærke meldte sig mandag aften ind i Kristendemokraterne og vil nu forsøge at blive genvalgt til byrådet som KD'er.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Kristendemokraterne har får endnu et byrådsmedlem.

Mandag aften valgte løsgænger Jesper Lærke fra Tarm at melde sig ind i partiet. Det sker efter at have været løsgænger siden maj sidste år.

Annonce

Flere partihop

Lærke var oprindeligt Venstremand, men forlod sit parti i vrede over den ensidige fokus på borgmesterkandidaten, hvilket ikke levnede plads og taletid til nye kandidater. Ved valget for tre år siden stillede han op for den partipolitisk uafhængige Fjordlisten.

Han blev valgt med 594 stemmer og blev listens eneste byrådsmedlem. I maj sagde han farvel til Fjordlisten - og nu har han altså valgt at melde sig ind i et parti.

- Det er hårdt ikke at være en del af en større byrådsgruppe. Jeg har arbejdet rigtig meget sammen med KD og nogle af de andre partier. Men jeg har altid været med som gæst. Nu ser jeg frem til at blive en del af en gruppe, siger han.

Hvorfor er valget faldet på KD?

- Jeg har stor sympati for politikken. Jeg kan godt lidt, at det enkelte menneske er i centrum. KD lægger også på landsplan op til det brede samarbejde henover midten, og så har jeg nogle gode personlige relationer i byrådsgruppen, som blev afgørende for mit valg af parti, siger Jesper Lærke.

Annonce

Kamp i Tarm

Når han genopstiller til sin anden byrådsperiode til kommunalvalget til november, skal han blandt andet slås om stemmerne med KD's spidskandidat og stemmesluger Kristian Andersen, der ligesom Lærke, bor i Tarm.

- Om jeg er bekymret for det. Det ved jeg ikke rigtig. Jeg vil rigtig gerne genvælges, og jeg er godt klar over, at jeg sidste gang fik langt de fleste stemmer i Tarm (helt præcist 70,8 procent, red.) Men mon ikke der er stemmer til os begge. Kristian henter rigtig mange stemmer i hele kommunen, siger han.

- Og så er jeg måske ikke sådan kernekristendemokratisk, så måske appellerer jeg lidt bredere til andre vælgere, lyder det.


Jeg har nogle gode personlige relationer i byrådsgruppen, som blev afgørende for mit valg af parti.

Jesper Lærke, nyt medlem af Kristendemokraterne


Jesper Lærke ser frem til at blive fuldgyldigt medlem af Kristendemokraternes gruppe, som dermed vokser til syv byrådsmedlemmer. Det betyder, at gruppen overhaler Socialdemokratiet i antal og bliver den næststørste efter Venstre, som i dag har ni mandater i byrådet i Ringkøbing-Skjern.

Lærke sidder i kultur- og fritidsudvalget og økonomiudvalget.

Formand for Kristendemokraternes byrådsgruppe Kristian Andersen siger om skiftet:

- Det er en stor glæde for os i KD, at Jesper Lærke nu har besluttet sig for at genopstille til efterårets byrådsvalg, og at han ønsker at stå på KD's liste. Vi ser frem til det fortsatte gode samarbejde og glæder os til at gå til valg sammen med ham, lyder det i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce