Annonce
forside

Drømmen om butik blev til virkelighed

Der kommer kunder fra hele landet for at besøge Jette Tind fra Tind Textil & Kunst i Kloster. Foto: Mads Dalegaard

Jette Tind har altid drømt om at have sin egen butik, så efter 12 år som håndarbejdslærer kastede hun sig ud i livet som selvstændig med butikken Tind Textil & Kunst.

Bag Disken: Tind Textil & Kunst ligger på åbne vidder med udsigt over Stadil Fjord, når man kører gennem Kloster. Udvalget af garn, smykker, sko og strik er stort, og kunderne kommer fra hele landet for at handle i de skønne omgivelser. Det var kærligheden, der bragte indehaver Jette Tind til Kloster. Hun mødte sin mand i Nørre Nissum og sammen overtog de mandens fødegård i 1990. - Jeg har altid drømt om at blive selvstændig, så da jeg i en årrække havde kørt fra Kloster til Nørre Nissum for at passe mit arbejde, blev vi enige om, at jeg også skulle have muligheden for at forfølge min drøm, så jeg sagde mit arbejde op og begyndte som selvstændig, fortæller Jette Tind.

Tind Textil og Kunst i Kloster Foto: Mads Dalegaard

Drømte om butik

- Jeg fik lov til at lege butik som barn, og jeg elskede at sidde i værkstedet med min bedstefar og følge arbejdsgangen, når han syede jakkesæt til byens mænd. De skønne barndomsoplevelser blev spiren til min uddannelse som håndarbejdslærer og i 1999 gik drømmen om egen butik i opfyldelse. I dag kan jeg glæde mig over, at min bedstefars skrædderstol og mormors butiksdisk er en del af inventaret i butikken, fortæller Jette Tind.Den store butik i to etager rummer udover butikken og plads til foredrag, kurser og workshops. Den sidste torsdag i måneden er der caféstrik, hvor man kan få de sidste nyheder indenfor garn og strik. I sidste uge var butikken vært for et foredrag med Vithard, Prince of Knitting, også kendt fra programmet Den store strikkedyst.

Jette og hendes ansatte i Tind Textil og Kunst i Kloster Foto: Mads Dalegaard
Annonce

All In

For otte år siden slog Tind Textil & Kunst dørene op for den nye store butik i et arkitekttegnet hus på to etager med udsigt over fjorden. Sortimentet blev udvidet med sko, smykker og tøj udelukkende af rene naturmaterialer. - Selvom butikken ligger langt ude på landet, har jeg altid haft succes med den. Det tror jeg beror på, at vi er gået all in. Det nytter ikke, at kunderne møder en låst dør, og at man kun har åbent et par dage om ugen, fordi man skal bijobbe for at få det til at løbe rundt. Det kan folk ikke finde ud, og derfor besluttede vi fra begyndelsen at satse alt på butikken. Så måtte det briste eller bære, fortæller Jette Tind.Huset rummer udover butikken også plads til en strikkeklub, der mødes en torsdag hver måned, og så er der plads til foredrag og workshops, og kunderne valfarter til forretningen fra hele landet. Der er lænestole, hvor man kan drikke kaffe, der er stillet frem, og seneste har der været foredrag med Prince of Knitting, som blandt andet er kendt fra programmet Den store strikkedyst, og alle stole var besat til arrangementet.- Jeg havde mange idéer til, hvordan pladsen skulle udnyttes med kurser og arrangementer, og jeg er stolt af at kunne åbne en butik på Lars Tyndskids mark, og der kommer folk fra hele Jylland for at handle i min forretning. De faste kunder har ind imellem deres mænd med, og flere af dem ved hvor kaffen er og går direkte op og sætter sig med avisen. Det er lidt hyggeligt, og det var også meningen med det store hus, fortæller hun.

Annonce

Bagsiden af medaljen

Selvom det var et stort sats at få bygget et arkitekttegnet hus til forretningen, har det trukket flere kunder til og givet flere muligheder for spændende tiltag. Men for Jette Tind har der også været en bagside ved at butikken blev så stor. I takt med at butikken voksede, voksede arbejdspresset også markant og for to år siden gik Jette Tind ned med stress.- Jeg lyttede simpelthen ikke til de signaler min krop sendte mig, og det fik konsekvenser, fortæller hun.Jette Tind er i bedring, men det har taget lang tid, og derfor har hun også været afhængig af de ansatte i butikken, som alle brænder for butikken.- Det er fantastisk med en personalegruppe, der ikke kun har en passion for butikken, men også for mig. Min mand er selvstændig landmand, så vi ser ikke altid så meget til hinanden, men vi har en fælles forståelse for hinandens erhverv, og vi elsker de udfordringer arbejdet giver, og sådan er det at have en passion, være iværksætter og være selvstændig. Det er en livsstil, siger Jette Tind.

Billedtekst: De første ti år med butikken i en ombygget stald på ejendom, tog Jette Tind den store beslutning om at bygge en ny butik, der skulle matche butikkens koncept med fokus på kvalitet. Foto:

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten her

Videbæk For abonnenter

Biogas-anlæg ved Videbæk skal udvides med hal til eksplosiv affald og testanlæg

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kæmpe biogas-anlæg endelig på vej ved Hee: Naturbiogas Ejstrup satser på produktion sidst i 2022

Tarm For abonnenter

Godt 5 millioner kroner for 1 kilometer cykelsti: Vejdirektoratet forklarer de dyre kilometer

Ringkøbing-Skjern

DGI vil bruge Naturkraft som trækplaster til årsmøde: Mindst ét bestyrelsesmedlem stopper

Debat

Dagbladet om minkskandalen: Det må koste mere end Mogens Jensens ministerliv

Ringkøbing

Skipper Hagde og Anette Visgaard sælger garnbutik

Tarm For abonnenter

Landsret stadfæstede: 24-årig Tarm-bo er dømt for voldtægt

Rejser For abonnenter

Spanien: I San Sebastian i Baskerlandet kan maven blive forkælet

Skjern

Havnefogeden gennem 30 år holder til i tyskernes skur - og nyder det: Jeg elsker Stauning Havn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Skjern

Ballade på Østergade: Politi måtte stoppe flere påvirkede bilister

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Karakterer og videoanalyse: To spillere fik et 10-tal - men overmagten endte med at blive for stor

Videbæk

Mystisk hærværk i Videbæk: Bilist klippede kædelås over på løbehjul og kørte igen

Annonce