Annonce
Sport

Diana Guldberg Birkmose Jensen og Kate Dalgaard Sunesen fik Goenergi prisen

Diana Guldberg Birkmose Jensen til venstre og og Kate Dalgaard Sunesen til højre får overrakt Goenergi prisen af den tidligere Skjernspiller Kristian Gjessing. Pressefoto

Håndbold: Skjern Håndbolds Goenergi prisen er et fast indslag hver måned, hvor der kåres en eller flere personer, der gør lidt ekstra. Prisen kan blive uddelt til alt fra spillere og trænere til fans og frivillige, men fællesnævneren er at det er personer i Skjern Håndbold, der giver lidt mere af sig selv.

Oktober måneds profiler blev Diana Guldberg Birkmose Jensen og Kate Dalgaard Sunesen. Kate og Diana er frivillige i Skjern Håndbold både omkring ligaholdet, men også i foreningen. De har sammen startet fanbussen op, som kører til flere af ligaholdets udekampe til stor glæde for mange fans. Udover det er de både aktive omkring Skjern Bank Julecup, cykelsponsorløbet, julejam, ungdomsudvalget og har begge tidligere været trænere i foreningen.

Håndbold: Skjern Håndbolds U17 drenge 1. division spillede i weekenden den første af to opgør i træk mod UH Esbjerg. Og som den første kamp på hjemmebane udviklede sig, behøver Skjern nok ikke frygte returkampen i Esbjerg i morgen, for Skjern vandt hele 31-19.

Gæsterne fra UH Esbjerg kom bedst fra start og førte 5-2, inden hjemmeholdet fik styr på defensiven.

- De sidste 25 minutter af første halvleg er noget af det bedste, vi har spillet. Utroligt flot og koncentreret forsvarsspil gav nemme mål på kontra. Anton Thomsen var tilbage på holdet efter to kampes fravær og sikke en første halvleg - syv scoringer, to målgivende afleveringer og rigtig flot forsvarsspil. Stærkt, fortalte træner Søren Ostersen.

Ved pausen førte Skjern 18-8. Fra begyndelsen af anden halvleg fortsatte det flotte forsvarsspil, og efter få minutter var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Slutcifrene 31–19 og alle mand bidrog flot til en komfortabel sejr.

For Skjern Håndbold scorede Anton Thomsen 7, Tobias Majgaard Pedersen 5, Jakob Rasmussen 4, Jasper Wright 4, Mathias Nikolajsen 4, Oliver Hamann-Boeriths 3, Frederik Hovgaard 2, Emil Ostersen 1 og Viktor Haubro Lind 1 mål.

Fodbold: Ringkøbing IFs U19 drenge liga spillede sæsonens bedste kamp, da de torsdag aften vandt 4-1 hjemme over Herning Fremad.

- Masser af indstilling, masser af aggressivitet, masser af energi og masser af godt spil. Det var fantastisk, fortalte træner Niels Henrik Larsen.

RIF sad på første halvleg.

- Vi skulle have ført med to-tre mål ved pausen,men vi var bagud 1-0 på mål efter fejl i opspillet. Heldigvis kom vi på 1-1 30 sekunder efter pausen ved Johan Søndergaard Larsen. Senere scorede Casper Hagde Jessen til 2-1 og 3-1, og Mads Jacobsen scorede til 4-1. Vi kunne have vundet med 10-1. Det var virkelig en flot kamp, sagde Niels Henrik Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce