Hvide Sande

Der er udsigt til mere gods på havnen i Hvide Sande

Baltic Shipping Company har netop købt sig ind i skibsmæglerfirmaet Hvide Sande Supply, og det vil givetvis medføre øget aktivitet i byen på vestkysten. Arkivfoto: John Randeris
Baltic Shipping Company, der har en flåde på flere end 30 coastere, har købt sig ind i skibsmæglerfirmaet Hvide Sande Supply.

Hvide Sande: Det klinger engelsk, men det er et dansk firma, der nu går i land på den jyske vestkyst: Baltic Shipping Company har med virkning fra 1. juni købt sig ind i skibsmæglerfirmaet Hvide Sande Supply.

- Det er en helt fantastisk mulighed, der byder sig med netop dette partnerskab, siger direktør hos Baltic Shipping Company (BSC), Ronnie Hulstrøm, der gennem nogen tid har haft en god dialog med ledelsen hos Hvide Sande Shipyard, der står bag skibsmæglerfirmaet.

Da Ronnie Hulstrøm kom på besøg i Hvide Sande, 'stod det klart, at her måtte vi bare være med':

- Hvide Sande Supply passer rigtig godt sammen med os i BSC. Vi vægter de samme værdier højt, og vi har et stort ønske om altid at arbejde for det, som skaber værdi for vores kunder og øvrige samarbejdspartnere. Hvide Sande Supply tager aktivt del i lokalsamfundet og skaber værdi. Vi ved, at den opgave kan vi hjælpe med at løfte og udvikle de næste mange år, fastslår Ronnie Hulstrøm.

Hvide Sande Supply fortsætter på samme kurs. Målet er fortsat at styrke godsmængden i Hvide Sande og med Baltic Shipping Companys flåde i ryggen, er vi sikre på, at alt, hvad der kan sejles til Hvide Sande, fremover vil blive sejlet

Anders Madsen, medlem af direktionen, Hvide Sande Supply

Fortsat samme kurs

Anders Madsen, der sidder i direktionen for Hvide Sande Supply, ser store perspektiver i det nye samarbejde:

- Hvide Sande Supply fortsætter på samme kurs. Målet er fortsat at styrke godsmængden i Hvide Sande og med BSC's flåde i ryggen, er vi sikre på, at alt, hvad der kan sejles til Hvide Sande, fremover vil blive sejlet, siger Anders Madsen.

Baltic Shipping Company har siden 1950 fragtet gods og løst en bred vifte af logistiske opgaver, og i dag har selskabet flere end 30 coastere i dets flåde:

- Vi er egentlig bare en lokal havneagent, der formidler og koordinerer kontakter mellem rederier, kunder og leverandører. Vi har ingen skibsflåde, som de har, og dér kan de supplere os godt. Deres knowhow og kompetencer vil være med til at booste aktiviteterne på vestkysten, tilføjer Anders Madsen om Baltic Shipping Company.

BSC, der har base i Hundested i Nordsjælland, opererer i forvejen i havnebyer som København, Frederiksværk, Helsingør, Korsør, Køge, Vordingborg og Nykøbing Falster.

- Det vil da betyde, at vi får mulighed for at få nogle flere varer ind på vestkysten og i Hvide Sande, og det betyder, at vi, der losser skibene, kan fastholde vores mandskab, siger Anders Madsen videre.

Mere gods på havnene

Den daglige ledelse bliver med Ronnie Hulstrøm fra Baltic Shipping Company som direktør med ansvar for salg og udvikling af forretningen.

I Hvide Sande fortsætter Anders Madsen som direktør med ansvar for den daglige drift i tæt samarbejde med det øvrige personale og med Preben Kristensen som styrmand.

Anders Madsen glæder sig også over, at den forventeligt øgede aktivitet på havnen i Hvide Sande vil give sig udslag i flere penge i havnens kasse i form af vareafgifter.

I 2018 noterede de danske havne en mindre fremgang på én procent i den håndterede godsmængde. Den samlede godsmængde, der gik gennem havnene sidste år, havde en vægt på 96 millioner ton.

I 2016 og 2017 blev der håndteret henholdsvis 95,8 og 94,6 millioner ton gods i de danske havne.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce