Annonce
Ringkøbing-Skjern

Danmarks bedste murer og bager drømmer om VM i Rusland

To glade mænd i Arena Næstved lørdag eftermiddag: 19-årige Nikolaj Skydsgaard Hansen, der er i lære som murer hos HNN Byggefirma i Videbæk, får et solidt vinderhåndtryk af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Skillsdenmark/Per Daugaard
Ved DM i Skills var Ringkøbing-Skjern repræsenteret ved fem unge mennesker, og to af dem tog vindertrofæer med hjem: Linda Katrine Holst Kjeldsen, der er elev hos Hvide Sande Bageri, og Nikolaj Skydsgaard Hansen, der er i lære som murer hos HNN Byggefirma i Videbæk.

Ringkøbing-Skjern: Ved det kommende folketingsvalg stemmer Linda Katrine Holst Kjeldsen næppe på Lars Løkke Rasmussens Venstre-parti, men det var alligevel stort for den 20-årige vestjyde at modtage et varmt håndtryk fra landets statsminister.

Det skete lørdag eftermiddag i Arena Næstved, hvor der blev sat navne på vinderne af DM i Skills, der er en konkurrence for unge mennesker på erhvervsuddannelser.

Der skulle i alt uddeles trofæer og diplomer i 43 faggrupper, og da tiden kom til bagerne, kunne Linda Katrine Holst Kjeldsen slet ikke være i sig selv:

- Jeg sad og rystede, da konferencieren sagde, at vinderen var en pige. Da han så råbte mit navn op, fløj jeg op af stolen, siger Danmarks bedste bager, der er i lære hos Hvide Sande Bageri.

Under den tre dage lange konkurrence skulle Linda Katrine Holst Kjeldsen - der i 2018 blev nummer fire ved Skills - og syv andre bagerelever blandt andet fremstille wienerbrød, kransekage, baguettes, rundstykker og fuldkornsbrød:

- Der var meget pres på, siger den 20-årige kvinde, der bor hjemme hos sine forældre i stationsbyen Tistrup ved Varde.

Jeg sad og rystede, da konferencieren sagde, at vinderen var en pige. Da han så råbte mit navn op, fløj jeg op af stolen

Linda Katrine Holst Kjeldsen, elev hos Hvide Sande Bageri

Murværk sad lige i skabet

Også i murerfaget var der absolut topplacering til Vestjylland - og især til Nikolaj Skydsgaard Hansen, der i hjembyen Videbæk er i lære hos HNN Byggefirma:

- Jeg kunne ikke forstå det, da de sagde mit navn. Det var ret vildt, siger den 19-årige lærling, der under Skills-konkurrencen skulle skabe to forskellige mure:

- Den første kunne jeg godt have lavet lidt bedre, synes jeg, mens den anden mur sad lige i skabet, tilføjer Nikolaj Skydsgaard Hansen, der nød hjemturen fra Næstved i en minibus i godt selskab med sin far og gode venner.

I Videbæk stod arbejdspladsen ved 21-tiden lørdag aften klar med lidt godt at spise og drikke til ære for Danmarks bedste murer og hans familie.

Til en vis ærgrelse for Nikolaj Skydsgaard Hansen var det ikke muligt at få det fine murværk med hjem. I stedet måtte vinderen selv hjælpe til med at bryde sten og mørtel ned for så at smide det i en container.

Annonce

Udsigt til VM i Rusland

Men Nikolaj Skydsgaard Hansen er klar til fortsat at udøve sit gode håndværk, og han ved, at træningen skal holdes vedlige i firmaet og på Herningsholm Erhvervsskole. For som dansk Skills-mester er han kvalificeret til VM, der til august afholdes i den russiske by Kazan.

- Det må blive en kæmpe oplevelse, siger den dygtige murer.

Linda Katrine Holst Kjeldsen er ligeledes kvalificeret, og når hun møder ind på jobbet i Hvide Sande Bageri, skal hun lige have en snak med sin mester om, hvorvidt det er muligt at få kalenderen til at gå op:

- Det vil være en stor ære at få lov til at stille op for Danmark, siger Linda Katrine Holst Kjeldsen, der er i gang med en EUX-uddannelse.

Det betyder, at hun til sommer bliver student, og omkring årsskiftet får hun så også et bevis på, at hun er udlært som bager.

Samme studieretning har 19-årige Ida Willumsgaard Lauridsen fra Hemmet valgt. Hun er i lære hos Nr. Nebel Bageri - og er ret stolt over den andenplads, hun fik som debutant ved Skills:

- Jeg synes, at mit færdige resultat alt i alt blev godt. Der er selvfølgelig altid lidt, man godt kunne have gjort anderledes. Men i forhold til, at det var første gang, jeg var med, så er jeg ret godt tilfreds, siger Ida Willumsgaard Lauridsen.

Skills-deltagere

Ved DM i Skills, der lørdag eftermiddag blev afsluttet i Næstved, har disse fem unge repræsenteret Ringkøbing-Skjern Kommune:

Smedelærling Daniel Dysager Bundgaard fra Tarm går på Skjern Tekniske Skole og er lærling hos Runi A/S i Tarm.

Murerlærling Nikolaj Skydsgaard Hansen fra Videbæk går på Herningsholm Erhvervsskole og er lærling hos HNN Byggefirma i Videbæk.

Bagerelev Ida Willumsgaard Lauridsen fra Hemmet går på Zealand Business College og er i lære hos Nr. Nebel Bageri.

Bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen fra Tistrup ved Varde er elev hos Hvide Sande Bageri.

Butikselev Rasmus Dahl Jørgensen fra Skjern er elev hos Jysk i Skjern og går på Tradium i Randers.

Annonce

Én vinder og fem tabere

I modsætning til Nikolaj Skydsgaard Hansen kunne Ida Willumsgaard Lauridsen og hendes chef i Nr. Nebel Bageri sagtens tage nogle af mesterskabsprodukterne med hjem, og de skal nu indgå i en udstilling i butikken.

Også 19-årige Daniel Dysager Bundgaard, der er i lære som smed hos Runi A/S i Tarm, kunne tage sit håndværk med hjem fra Næstved - i form af en kultivator:

- Jeg blev banket ud. Der var én vinder og fem tabere, lyder det - med et smil på læben - fra den vestjyske smedelærling.

Ifølge Daniel Dysager Bundgaard var der tale om et yderst tæt felt, og de såkaldte skuemestre måtte da også vurdere svejsninger, mål og finish på de fremstillede kultivatorer flere gange, inden vinderen, Anton Riber fra Esbjerg, blev udpeget:

- Jeg var overordnet tilfreds med min indsats, og jeg var da lidt spændt, da vinderen skulle kåres. Men der var nogle småfejl, jeg var træt af - sådan nogle fejl, jeg ikke plejer at lave, siger Daniel Dysager Bundgaard, der debuterede ved Skills og kan nå at være med én gang mere.

Det kan Linda Katrine Holst Kjeldsen ikke, men hun kan så meget andet. Hun overvejer at læse videre til konditor, og så har hun en lille drøm om måske at skabe sin egen virksomhed på et tidspunkt.

20-årige Linda Katrine Holst Jensen, der er elev hos Hvide Sande Bageri, har en drøm om måske at starte sin egen virksomhed på et tidspunkt. Foto: Skillsdenmark/Per Daugaard
Annonce
Navne For abonnenter

Ny psykolog i byen: Krista er klar til at luge ud i angst og stress sammen med sin far

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Butiksejer afslørede tyv på nettet - det koster bøde på 4000 kroner: - Jeg må sige, at det er det værd

Skjern For abonnenter

Nu skal der saneres i Skjern: Hansen & Larsen køber udtjente huse op på stribe - her er deres plan

Sport

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Tarm

47-årig dømt for at besidde narko: Amfetamin var til ham selv

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se kortet: 1695 børn og voksne er smittet den seneste uge - et sogn topper igen listen

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Ringkøbing-Skjern

Vild politijagt: 42-årig ville ikke stoppes af politiet - efter 20 minutter kørte han over en sømmåtte

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Ringkøbing-Skjern

Bedstefar tiltalt for overgreb og trusler mod børnebørn: De fik hjælp til at finde på det

Ringkøbing For abonnenter

Købte klitgård for fire millioner kroner og renoverer den for markant mere: - Den kommer til at stå knivskarpt

Hvide Sande

Vinterbadning på turbo: Først hyperventilerer du, og så dykker du ned i iskoldt vand

Annonce