Annonce
Erhverv

Cupcake-kunstner nomineret til erhvervspris: Jeg er meget overrasket

I godt og vel et år har Lea Cesar haft sin egen kagecafé i Nygade i Ringkøbing. Om sommeren og foråret præger tralvheden butikken, så derfor har hun set sig nødsaget til at begrænse sig: Nu laver hun maksimalt 10 bryllupskager per weekend. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Lea Cesar har ingen uddannelse inden for bagebranchen, men hendes kager hos Baking Sins by Lea hitter så meget, at hun kan vinde lokal erhvervspris. Travlhed har tvunget hende til at sætte grænser for arbejdsopgaverne, og hun er stolt af sin kagecafé.

Hvad er det første, du tænker på, når du møder på arbejde om morgenen?

Jeg siger ikke, at jeg møder på arbejde, for jeg ser det ikke rigtig som et arbejde. Før jeg møder på de travle dage, laver jeg en liste over, hvad jeg gerne vil nå. Der kan være rigtig meget at tænke på, når man skal tænke på kager til caféen og også bestillingskager. Listen hjælper mig meget, så jeg ikke er forvirret i køkkenet og har en struktureret dag.

Hvordan vil du betegne din karriereplan?

I starten var der ingen plan. Jeg havde helt andre planer for fremtiden, da jeg blev uddannet inden for økonomi og management. Jeg er meget stolt i dag af, at jeg kunne opbygge min karriere om min store passion. Jeg har mange kunder fra Holstebro, så jeg vil gerne have en café der inden for fem år.

Hvem eller hvad inspirerer dig?

Jeg bliver meget inspireret af kysten og naturen - både til smagskombinationer og til dekorationer. Jeg bruger kun sæsonens ingredienser. Om sommeren er det meget spændende med bær, og det er en stor udfordring om vinteren. Lige nu prøver jeg at bruge æbler, pærer og græskar. Så har vi også haft en med rødbede og lakrids. Jeg laver en eller to nye cupcakes om ugen.

Hvem er dit forbillede?

Mette Blomsterberg. Vi er i samme branche, men hun er min totale modsætning. Jeg er nok en lidt stille pige. Jeg har det meget med at behage folk. Hun siger det meget direkte og kan også godt kritisere folk. Derudover er der Annemette Voss. Hun har vundet Den store bagedyst. Hun er altid smilende og finder på nye idéer.

Hvad skal du have bidraget med, før du synes, at en arbejdsdag har været god?

Et smil. Jeg er en meget positiv person. Jeg vil meget gerne have glade mennesker omkring mig. Jeg kan mange gange se, når kunder og medarbejdere har en hård dag, og så synes jeg, at det betyder meget at give dem positiv energi og noget glæde.

Hvad har været din største arbejdsmæssige succes?

Det er helt sikkert at åbne min egen café i Ringkøbing. I løbet af tre år har det udviklet sig fra et lejet køkken, til at blive registeret med smileyordning og til egen café i et år. Det har jeg kunnet gøre uden kredit eller lån. Det er jeg meget stolt af.

Hvad har været din største arbejdsmæssige nedtur?

Jeg har svært ved at sætte grænser for mig selv. Det går nok, mens jeg er ung og har masser frisk energi, men når jeg får familie i fremtiden, bliver jeg nødt til at finde en anden løsning. Jeg har sat et maksimum for mig selv, så jeg ikke laver mere end 10 bryllupskager per weekend.

Hvis 2020 skal blive et endnu bedre år for dig arbejdsmæssigt, hvad skal der så til?

Jeg elsker at komme ud at hygge med andre mennesker, specielt børn. Jeg har været med til julemarked på Torvet i Ringkøbing, åbningen af Nygade og til påskemarked. Næste år kunne jeg godt tænke mig også at være med til at arrangere noget med andre butikker på gaden og at deltage i ølfestivalen og vinfestivalen i Holstebro.

Hvad vil det betyde for dig at vinde Årets Lokale Erhvervskvinde?

Helt ærligt har jeg ikke rigtig overvejet at kunne vinde Årets Lokale Erhvervskvinde. Det betyder megameget for mig at blive nomineret, og jeg er meget overrasket. Nomineringen viser, jeg er på rette spor. Det var meget svært for mig at starte karriere, for jeg havde en stor en udfordring med det danske sprog.

Annonce

I starten var der ingen plan. Jeg havde helt andre planer for fremtiden, da jeg blev uddannet inden for økonomi og management. Jeg er meget stolt i dag af, at jeg kunne opbygge min karriere om min store passion.

Lea Cesar, nomineret, Årets Lokale Erhvervskvinde

Lea Cesar

28 år.

Bor med sin kæreste Nejc og deres to Shih Tzu-hunde.

Bor i No.

Født og opvokset i Slovenien.

Selvstændig konditor og caféejer i kagebutikken Baking Sins by Lea i Ringkøbing.

Arbejder med alt fra at bage kagerne til kagedesign, marketing og management.

Arbejdede i Slovenien med sociale medier og marketing for sin far, der har to tøj- og skobutikker.

Har en diplomuddannelse i økonomi og management.

Årets Lokale Erhvervskvinde

Netværket Erhvervskvinder i Ringkøbing kårer for tredje gang Årets Lokale Erhvervskvinde.

Prisen går til en kvinde, der viser mod og handlekraft og gør en forskel i sit arbejdsliv.

14 blev i år indstillet til prisen. Nu har en jury barberet feltet ned til tre nominerede. Vinderen kåres 7. november. De to seneste år har personlig træner og fitnesscenterejer Pernille Colkær samt Charlotte Buur Poulsen, direktør i Buur Invest, vundet prisen.

Lea Cesar nyder at være kreativ i sit kageværksted. Og kagerne falder nu i så god jord, at hun er med i finalefeltet til Årets Lokale Erhvervskvinde. Arkivfoto: Christian Munk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Navne

Arvesynd og tilgivelse

Annonce