Annonce
Erhverv

Brian Pedersen er stolt og glad efter køb af IPL Group

Brian Pedersen har som ejer og direktør været med til at gøre Linka Energy A/S i Lem til en stor succes. Virksomheden har bland andet været gazelle-virksomhed flere år i trærk. Linka Energy udvikler og bygger biomasseanlæg i alle størrelser og til både beboelse og industri. I efteråret 2017 købte kapitalfonden VIA Equity 60 procent af aktierne i Linka. Brian Pedersen fortsatte som medejer og direktør. Nu har han valgt at investere i IPL Group, der tæller IPL og Dana-Tank i Lem og Ferrodan i Skjern. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Brian Pedersen, Linka Energy, er indtrådt som ny investor og hovedaktionær i IPL Group. Han er stolt og glad over, at der er lykkedes at redde langt hovedparten af arbejdspladserne.

Skjern/Lem: "IPL-gruppen som består af IPL, Ferrodan, og Dana-Tank har, efter den sidste tids økonomiske pres, fundet en god og fremtidssikret løsning, som sikrer den fremadrettede drift og udvikling for alle tre selskaber."

"Brian Pedersen er indtrådt som ny investor og hovedaktionær, og han vil sikre, at der er den nødvendige kapital til en fortsat sund udvikling af gruppen, samtidig med at man kan foretage de investeringer, der skal til, for at gøre virksomheden attraktiv som leverandør og samarbejdspartner, for såvel eksisterende som nye kunder", skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

"Brian Pedersen er i lokalområdet kendt for sit ejerskab og udvikling af det velkonsoliderede selskab Linka Energy, som er specialiseret indenfor for salg og udvikling af biomasseanlæg."

"Virksomhedernes medarbejdere fik den positive meddelelse mandag formiddag, og det nye ejerskab af IPL Group sikrer herved de over 110 arbejdspladser i lokalområdet."

"Som led i styrkelsen af organisationen er Steen Gildenpfennig ansat som administrerende direktør. Han kommer med mere end 25 års international erfaring inden for salg, teknik og produktion."

- Jeg ser frem til at videreføre virksomhederne sammen med den nye ledelse og medarbejderne. Vi vil fokusere på økonomisk sund vækst, så der kan skabes en sikker fremtid for både medarbejdere, kunder, leverandører og øvrige samarbejdspartnere, udtaler hovedaktionær Brian Pedersen i pressemeddelelsen.

110 lokale arbejdspladser på IPL og Dana-Tank i Lem samt på Ferrodan i Skjern er reddet. Foto: Jørgen Kirk

Lidt stolt og glad

Kort efter at pressemeddelelsen om Brian Pedersens køb af IPL Group kom ud, lykkedes det Dagbladet at fange den nye virksomhedsejer på mobilen.

Han oplyser, at den tidligere ejerfamilie er helt ude af ejerkredsen, der nu tæller Brian Pedersen som absolut hovedaktionær. Derudover har et par enkelte medarbejdere aktier i IPL Group.

Steen Gildenpfennig, der er ansat som administrerende direktør, og som tidligere blandt andet har været direktør i Vestas Aircoil, har Brian Pedersen kendt i en del år.

- Steen havde succes med Vestas Aircoil, og jeg er glad for, at han har sagt ja til den nye opgave i IPL Group, siger Brian Pedersen.

- Øllgaard-familien har naturligvis fået at vide, at de altid er velkommen på virksomheden, siger Brian Pedersen og fortsætter:

- Jeg har en stærk overbevisning om, at vi godt kan have en industriproduktion her i Vestjylland, og at de tre virksomheder kan blive en succes igen med de dygtige og dedikerede medarbejdere, der er i IPL, Dana-Tank og Ferrodan. Og jeg er da lidt stolt og glad for, at det er lykkedes at beholde langt de fleste medarbejdere, siger Brian Pedersen.

20 medarbejdere bliver afskediget i forbindelse med Brian Pedersens køb af IPL Group.

- Vi vurderer, at der med de ordrer, der er netop nu, vil kunne klare os med lidt færre medarbejdere. Men når jeg har valgt at investere i IPL Group og beholde alle tre virksomheder, er det naturligvis, fordi jeg tror på at vi kan øge mængden af ordrer. Selvfølgelig er jeg spændt på fremtiden. Men jeg tror på, at vi med den rigtige ledelse og den rigtige strategi fremadrettet vil kunne få en fornuftig, overskudsgivende forretning i alle tre virksomheder, siger Brian Pedersen.

- Der er efterspørgsel efter IPL Groups produkter, så det vigtigste nu er, at vi igen får en sund drift ved at kigge grundigt på virksomhedens udgifter og også foretage de rigtige investeringer i ny produktionsteknologi med videre, siger Brian Pedersen.

IPL Group er kendt som storsponsor i området, blandt andet for Skjern Håndbold. Om det fortsætter, tør Brian Pedersen endnu ikke udtale sig om.

Annonce

Øllgaard familien lykønsker og takker

"Vi i familien Øllgaard vil gerne benytte lejligheden til at lykønske Brian Pedersen med købet af IPL A/S, Ferrodan A/S og Dana-Tank A/S."

"Vi er overbeviste om, at overdragelsen er godt for virksomheden, virksomhedens medarbejdere, kunder og forretningsforbindelser."

"Vi er naturligvis kede af situationen, vi var kommet i, og skal beklage de udfordringer og rystelser dette har givet for mange af vore medarbejdere og samarbejdspartnere."

"Familien vil gerne takke, især de mange medarbejdere, der har arbejdet for os i mange år. Vi skylder dem en stor tak for deres store indsats for vor familie."

"Vi håber, at den tillid I og vore samarbejdspartnere har vist os gennem mange år videreføres til Brian, Steen og deres nye ledelsesteam", skriver Lene Øllgaard på familiens vegne, som en kommentar til Brian Pedersen køb af IPL Group.

Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Cheftræner fortæller om grunden til sit stop: - Som person er jeg grundlæggende lidt genert og introvert

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu går arbejdet i gang: Plan for gigantisk solcellepark i Gestenge kan være grydeklar om et års tid

Tarm For abonnenter

Nu kan du spille bowling døgnet rundt: Travlt bowlingcenter til salg igen

Ringkøbing

Transportfirma vinder pris for grønt initiativ: Planter træer ved grusgrav for pengene

Ringkøbing

Overraskende fund: Gravsteder og offergaver på Øster Lem Hede

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester vil have minister til at godkende radarstyret lys på vindmøller: - Det giver ingen mening

Ringkøbing For abonnenter

Hygge og nærhed: Ringkøbings nye læger vil tilbage til de gamle lægedyder

Erhverv

Svineproducenter taber igen penge - men det skal nok blive godt igen

Hvide Sande

Ikke mere rødt fjordvand: Men stadig badeforbud nær brandstedet

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne For abonnenter

100-årige Kristiane ønsker sig en skabsfryser i fødselsdagsgave: Hun har selv bagt til festen med 91 gæster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Annonce