Annonce
Skjern

Borris udgiver bog med digte om corona-tiden

Lars Rahbæk med nogle af de mange tekster, der er kommet ind til #borrispoeterne. Privatfoto
I Borris, hvor de havde succes med #crazy20 og #borrismgp, går den nyeste aktivitet ud på at indsamle og udgive digte og sange om livet under corona-krisen.
Annonce

Borris: Vi lever i sandhed i en historisk tid. Hele verden er lukket ned, og nærhed er næsten forbudt. 2020 bliver et år, der vil stå med flammeskrift i vores fælles hukommelse.

I Borris vil de også have et fysisk bevis i form af en bog med lokale bidrag.

Navnet på projektet er #Borrispoeterne, og initiativtager Lars Rahbæk er overvældet over den store interesse for at være med.

- Vi havde vores #crazy20 og #borrismgp, som begge var store succeser med 15 indslag begge gange - på bare en uge hver gang. I dette initiativ, hvor byens borgere skulle skrive digte, fik de 14 dage. Vi havde nok håbet på, at det igen ville give omkring 15 indslag. Men det har nu udviklet sig helt vildt, så vi har 41 digte og tre sange, og nu vil lokale kunstnere også lave tegninger eller malerier som illustration til projektet, siger Lars Rahbæk med et stort smil.

- Det voksede også, fordi klasselæreren for 6. klasse gik med på at stille opgaven om at skrive et digt om corona-krisen af eleverne, der stadig er hjemme. Det er der kommet 20 virkelig gode indslag ud af, siger Lars Rahbæk.

- Vi havde egentlig "blot" tænkt, at det skulle være en aktivitet på Borris Sogns side på facebook, men nu har vi besluttet, at det skal udgives som bog. Derfor fik vi også tanken, at der skulle illustrationer til, og jeg håber at få bidrag fra fire-fem lokale kunstnere, siger Lars Rahbæk.

Når bogen er blevet trykt, vil den blive solgt, og så er ideen, at et eventuelt overskud skal gå ubeskåret til Borris Skoles Venner og Vennekredsen for Åstedparkens Ældrecenter.

- Det, der med ikke at kunne give sin børn eller børnebørn et klem og omvendt, er virkeligt hårdt. Det kan man også læse i digte og sange, siger Lars Rahbæk.

- Jeg synes, at det er fantastisk, at folk på denne måde får en bog, som de kan tage frem om nogle år for at se, hvad det var, der prægede os i denne tid. Der er ord som "Sammenhold", "Samhørighed" og "Fællesang", men jo desværre også "Frygt" og "Bekymring". Jeg glæder mig til at se det færdige resultat med illustrationer og det hele, siger Lars Rahbæk.

Giv os glæden tilbage

Fra små, vi jo lærte, det husker vi alle,

at når det blev svært, man på nogen må kalde.

At sorger og savn, man med knus kunne lindre,

så øjet, i glæde, igen kunne tindre.Det bedste i verden fra nogen er taget,

mens andre om småting og pjat blot har klaget.

Covid, med vores hjerne, nok aldrig vi fatter,

den hindrer os alt det, vi inderligt skatter.

Det ømme, det nære, en ven vi kan kramme,

mon verden for os, nogensinde bli’r den samme?

Det har vi et håb om,

Et stort fælles råb om!

Stå sammen på afstand, så glæden må vinde.

Covid da for stedse, må herfra forsvinde.

Ellen Iversen til projekt #borrispoeterne

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce