Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmesters firma er i fin form - fik millionoverskud sidste år

Borgmester Hans Østergaard holder sit selskab åbent nogle år endnu af hensyn til kunderne. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hans Østergaards firma i Spjald er i fin form med millionoverskud og en egenkapital på 6,3 million - men firmaet afvikles i løbet af et par år. Borgmesteren er også medejer af et selskab, der investerer i solcelleanlæg.
Annonce

Spjald: Borgmester Hans Østergaard forlader det private erhvervsliv med en pæn succes bag sig og en ligeledes pæn formue.

Borgmesterens firma DeLaval A/S i Spjald har i det seneste år haft en kraftig stigning i overskuddet. I det seneste år er overskuddet steget fra 767.000 kr. til 1,5 million før skat. Resultatet efter skat er på 1,1 million kroner.

Også egenkapitalen i firmaet er gået op. Den er steget fra 5,4 millioner til 6,3 millioner.

Hans Østergaard stiftede firmaet i 1988 og har således i 30 år været selvstændig forhandler af udstyr til mælkeproducenter i Vestjylland, fremstillet af den svenske koncern DeLaval.

Da Østergaard blev borgmester i 2017, var planen at gennemføre et generationsskifte i firmaet, men da det glippede, og det heller ikke lykkedes at finde en daglig leder, besluttede han at afvikle firmaet.

Det skete 1. november ved at sælge varelageret og overdrage medarbejderne til DeLaval A/S i Kolding, der fortsætter aktiviteterne i Spjald. Selskabet lejer sig ind i bygningerne, der stadig er ejet af Østergaard.

Annonce

Løber ikke fra ansvaret

Borgmesterens firma vil bestå nogle år endnu.

- Jeg har solgt aktiverne, men der vil gå nogle år, inden vi lukker det ned. Jeg har et ansvar som leverandør og ønsker ikke at løbe fra ansvaret for de produkter vi har leveret. Derfor vælger vi at være der for at kunne tage imod eventuelle reklamationer for produkterne, som er omfattet af garanti. Så vi har ingen hast med at lukke selskabet ned, siger Hans Østergaard.

Han vil også lade egenkapitalen på 6,3 millioner blive stående i selskabet indtil videre.

- Det er den formue, som vi kan trække ud løbende, når vi har behov for det. Men det sker jo til en beskatning på 42 procent, siger Hans Østergaard.

Annonce

Andre selskaber

Han er også medejer af et selskab, der har investeret solcelleanlæg i Italien og Tyskland, fortæller han.

Det drejer sig om selskabet kommanditselskabet K/S Obton Solenergi Venosa, der har kontor i Aarhus. Her angives Hans Østergaards ejerandel til mellem 10-14.99 procent. Selskabet har i 2018 en egenkapital på 3.129.000 kroner. Resultatet blev sidste år på 341.000 kroner før skat.

Hans Østergaard ejer også Ejendomsselskabet Åtoften Spjald ApS, hvis formål beskrives som opførelse af beboelsesejendomme ved anvendelse af underentreprenører samt erhvervelse og udleje af erhvervs- og beboelsesejendomme. Egenkapitalen er i 2018 65.000 kroner – og resultatet et minus på 5.000 kroner.

Desuden ejer han sammen med en gruppe lokale erhvervsfolk Spjald Invest ApS, der i 2017 havde en egenkapital på 187.000 kroner og et overskud på 10.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce