Annonce
Ringkøbing-Skjern

Biskop appellerer til folketingspolitikere: Husk kirkerne i næste genåbningsrunde

Kirkerummet bærer erindringen om, hvad vores liv er. Det er her, vi er blevet døbt, konfirmeret og gift, og det er her, at vi har stået og taget afsked med vores kære. Det ville være godt, hvis man kunne åbne rummet, så folk kunne gå ind, måske tænde et lys, sætte sig og samle tankerne, siger biskop Elof Westergaard, Ribe Stift. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Kirkerne må ikke være det sidste sted, der bliver åbnet, for kirken har en opgave for befolkningen i denne tid, lyder det fra biskop Elof Westergaard.

VESTJYLLAND: I over en måned har der ikke været holdt en eneste almindelig gudstjeneste, og selv i påsken var kirkedørene over hele landet lukket og låst.

Folkekirken har ligesom alle andre institutioner i samfundet påtaget sig et ansvar for at hindre den frygtede corona-smitte, men når politikerne næste gang åbner Danmark endnu mere op, må kirken gerne være en del af puljen.

Det ønske kommer fra biskop Elof Westergaard, Ribe Stift. De nuværende regler om, at man ikke må forsamles mere end 10 personer, varer foreløbig frem til 10. maj.

- Kirkerne skal ikke være det sidste sted, der åbner, for kirken har også en opgave i denne situation, siger Elof Westergaard, der kalder det for en rigtig beslutning at lukke kirken for at minimere smitterisikoen.

For rigtig mange er det en svær tid, og der kan kirken noget specielt. Gennem historien har kirken været et fast tilholdssted, når der var sorg og kriser.

- Kirkerummet bærer erindringen om, hvad vores liv er. Det er her, vi er blevet døbt, konfirmeret og gift, og det er her, at vi har stået og taget afsked med vores kære. Det ville være godt, hvis man kunne åbne rummet, så folk kunne gå ind, måske tænde et lys, sætte sig og samle tankerne. Det må kunne lade sig gøre, og så handler det naturligvis også om, at der skal sættes håndsprit op i kirken, forklarer Elof Westergaard.

Han forestiller sig, at der på samme måde også kan laves gudstjenester igen, måske med nogle særlige regler, som tager hensyn til at smitterisikoen bliver minimeret.

Åbningen skal ikke være for kirkens egen skyld, men for de folk, den er kirke for.

Elof Westergaard har fået mange henvendelser fra familier om konfirmationerne, der er blevet udskudt. Hvad angår begravelser, har folk udvist meget stor forståelse - og måske kan man bruge deltagerantallet til gudstjenester. Ribe Domkirke har plads til 60 personer til begravelser, og det kunne blive en begyndelse.

Omvendt har præsterne udvist meget stor kreativitet for at nå ud til folk gennem de lukkede kirkedøre. Således er de sociale medier blandt andet blevet taget i brug.

- Jeg håber virkelig også, at der er ting, vi kan tage med fra det her. Blandt andet at være udadvendt som kirke på de sociale medier, siger Elof Westergaard.

Annonce
Skjern For abonnenter

Som 22-årig vandt Benjamin en pris for sin webshop: Nu hjælper han andre iværksættere med at få succes

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Super-sti i klitterne hænger i bremsen - lodsejere vender tommelen nedad

Sport For abonnenter

Weekendens seriefodbold: Ingen kan bremse Ølstrup G&U og Faster/Hanning på vejen mod oprykning - BK Klitten snupper tre point uden at spille

Debat

De utilfredse råber højt: Vil vi have udvikling eller fortsat afvikling?

Ringkøbing

Farvel til de gamle rustne master: Flere steder i Ringkøbing skiftes gadebelysningen ud

Ringkøbing-Skjern

Desperat mangel på kandidater: Ingen ældre mødte op til Ældrerådets møder

Ringkøbing IF For abonnenter

Mikkel Kjeldstrup efter uafgjort i topkamp: Vi tabte to point i dag

Navne

Mange unge flytter til de større byer: 19-årige Thor Bøndergaard går mod strømmen og drømmer om en karriere i Vestjylland

Skjern

Politiet forbi tre gange i Skjerns natteliv: Slagsbrødre ville ikke bidrage til opklaring

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Videbæk

19 børnehavebørn i Vorgod/Barde er coronasmittet: Fire var positive på fjerdedagen

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Hvide Sande

Atlantic Sapphire-branden driller stadig: Ny efterslukning i dag

Annonce